Старословенски Слики

• Креатор на темата Креатор на темата Interperf
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
11 јуни 2010
Мислења
230
Поени од реакции
74
Ми требаат слики со старословенски моменти како митологија, битки, кралеви, обичаи и слично. Сликите може да бидат цртежи или ако некој Словен пред 1000-1500 години имал дигитална камера (или мобилен) а сочувани се сликите може да ги прикачите.... :smir:

Сериозно ако има некој слики поврзани со старите Словени нека ги стави овде....

Благодарам однапред!

Ми требаат слики со старословенски моменти како митологија, битки, кралеви, обичаи и слично. Сликите може да бидат цртежи или ако некој Словен пред 1000-1500 години имал дигитална камера (или мобилен) а сочувани се сликите може да ги прикачите.... :smir:

Сериозно ако има некој слики поврзани со старите Словени нека ги стави овде....

Благодарам однапред!
Имам јас,ќе ги поставам овде.

Имам јас,ќе ги поставам овде.

Ајде брат.... стави што имаш и други може ке стават ке направиме добра колекција осекам, ако имаш во поголема резолуција стави ги во што поголема резолуција.... иначе фала многу те частам што сакаш!

:oeoeoe: :cug:

Ајде брат.... стави што имаш и други може ке стават ке направиме добра колекција осекам, ако имаш во поголема резолуција стави ги во што поголема резолуција.... иначе фала многу те частам што сакаш!

:oeoeoe: :cug:

А кои биле тие стари словени?
Мислиш од времето на Цар Самуил?

А кои биле тие стари словени?
Мислиш од времето на Цар Самуил?

Се мисли на сите Словени што имале над 18 години (полнолетни/стари Словени). :smir:

Знам на што мислиш.... може од пра-Словените кој иделе од зад Карпатите се до крајот на Средновековието, 15 Век. Значи вклучително и Цар Самуил и неговото време.

34898107630699287223100.jpg

34898107630715953888100.jpg

art120perun.jpg

art120rod.jpg

Ќе ставам уште. ;)

--- надополнето ---

slav1.jpg

slava.jpg

slavic2.jpg

slavic4.jpg

veles2.jpg

25477130494338095611516.jpg

26591111804038848798100.jpg

34898107630695953890100.jpg

34898107630709287222100.jpg

36195107559722627654100.jpg

slavic3.jpg

Екстра слики секоја чест! Баш вакви сакав... фала многу кажи што сакаш да те частам.... :smir:

Ако има и некој друг нека стави да собереме што повеке.....

:oeoeoe:

Ќе ставам уште. ;)

Браво за сликиве секоја чест! Баш вакви сакав... а стави се што имаш после ако сакаш ја ке ти кажам старословенски песни (мислам на таа тематика). :wink:

Стави ги и другите ако не е проблем....
Какви старословенски песни?Стихотворби што се пееле на времето или вакво нешто :)

slavjanskajasaga.jpg

sloveni.jpg

snegurocka.jpg

30065748.png

velesslavicgod.jpg

10529111896478144914469.jpg

1232476870lada.jpg

1232476910morana.jpg

1248829991svarog.jpg

23709102178299816431100.jpg

art120koljada.jpg

art120kupalo.jpg

--- надополнето ---

Да бе на вакви мислев не на стихотворби, вакви слични како таа ти што ја кажа или оваа....

Мелница се вика бендов.Им ја имам цела дискографија. :)
Па смени го насловот на темава Старословенски слики и музика и ќе ставаме и песни. :)

Мелница се вика бендов.Им ја имам цела дискографија. :)
Па смени го насловот на темава Старословенски слики и музика и ќе ставаме и песни. :)

Абе остај после ке ја избришат темата дека овде е за фотографии делот затоа. :vozbud:

А иначе ако не те мрзи може да ми пратиш некоја песна или најдобрата што е или некој такви работи за Словените, овде:

interperf1@hotmail.com

И ја ќе ти вратам после исто! :salut:

Хехе Словени... авторите на сликите мора да имаат бујна фантазија !
Јас пак се чудев од каде Толкин добивал инспирација...

Хехе Словени... авторите на сликите мора да имаат бујна фантазија !
Јас пак се чудев од каде Толкин добивал инспирација...
Да, а може и кралот на словените да го видиме на слика... од Толкин извор нормално. :kesa:

Абе остај после ке ја избришат темата дека овде е за фотографии делот затоа. :vozbud:

А иначе ако не те мрзи може да ми пратиш некоја песна или најдобрата што е или некој такви работи за Словените, овде:

interperf1@hotmail.comХаха,царе тебе за у школо ти треба ова или онака ти се свиџа се што е поврзано со словенството? :)

И ја ќе ти вратам после исто! :salut:
Хаха,царе тебе за у школо ти треба ова или онака ти се свиџа се што е поврзано со словенството? :)

Еве некој песни шо ми се по кеф

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom