Меркел: Германија ќе стане исламска држава

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Муслиманите не претставуваат закана за немуслиманите се додека се малцинство, но кога ќе станат мнозинство е тогаш веќе се. Сетете се во Франција каде во некои предградија во Париз и Марсеј има составено гета кои не се под контрола на полицијата и тие места се прогласени како зони со голем ризик за лична безбедност за "неверниците" . Ако не верувате сега живееме во модерно време кога има интернет па така може да погледнете на youtube докази на "храбро" претепување на жена или некој човек од групи Арапи и црнци. Така да нека погледнат господата муслимани што се на форумов на youtube и после нека размислат и запрашаат зошто во Европа и во светот расте толку големата омраза врз нивните браќа и воопшто Исламофобијата, а не само да ги обвинуваат медиумите и Американците дека они се виновни за тоа.

Да се сетиме на Франција??? Па кај мислиш ти дека ние живееме, во Амеирика? Види го Чаир за пример или села во Македонија каде шипците се мнозинство, таму нема цивилизација и ако му текне на Македонец да се пресели во некој од тие региони одма му се пали куќа се убива или слична "несреќа" го снаоѓа наивниот Македонец кој сака соживот, мултиетничност и слични срања од бајките.

Да се сетиме на Франција??? Па кај мислиш ти дека ние живееме, во Амеирика? Види го Чаир за пример или села во Македонија каде шипците се мнозинство, таму нема цивилизација и ако му текне на Македонец да се пресели во некој од тие региони одма му се пали куќа се убива или слична "несреќа" го снаоѓа наивниот Македонец кој сака соживот, мултиетничност и слични срања од бајките.

Другар знам што се случува и тука но не е темата за тоа. Добро јас ја гледам реалноста, не бранам ни едни ни други туку сакам да бидам реален а тоа е дека и кај нас во некое чисто македонско место има слични случувања, таков случај имаше во радишани ми кажа еден другар кога бркале Албанска Фамилија која се преселила брзо таму.

Абе гомнар ти го кажувам тоа што сум го гледал врз основа на информации кои што руските тајни служби во мал но вистинит дел им ги доставила на луѓето кои што ја направиле таа документарна емисија ''Ликвидација'' сваќаш ли не измислувам ја од себе дури и пред некое време имаше и во весник или на телевизија нз како беше дека 24 турци НЕ КУРДИ се убиени во изминатите 10 - тина години во Чеченија не биди забеган !

sto majka baras da pisuvas po forumite koga nemas pojma od zivotot..

Abe serko, kurdite nosat turski iminja:tapp:

Polaris i makedonec и другите, но сега им се обраќам само на нив двајца дај престанете со таквите навреди зошто на форумов има луѓе со прилично голем јазик и снаодливост па така може некој да го навредите па може невидено да ве пострамоти на форумов и да не знаете што да му реплицирате. Затоа не покажувајте некултура, простатулок и уличен речник туку разговарајте како луѓе

Polaris i makedonec и другите, но сега им се обраќам само на нив двајца дај престанете со таквите навреди зошто на форумов има луѓе со прилично голем јазик и снаодливост па така може некој да го навредите па може невидено да ве пострамоти на форумов и да не знаете што да му реплицирате. Затоа не покажувајте некултура, простатулок и уличен речник туку разговарајте како луѓе

Da vo pravo si,,na forumot ima mnogu hrabri luge so zborovi, no siguren sum deka nekoj den da zapocne nekoja golema balkanska vojna,cela Makedonija ke se preseli na drugo mesto..
Ke ostane zemjata samo so spomenicite..

Covek kolku i da bide kulturen i fleksibilen,ima nekoi clenovi na forumot sto se polni so omraza prema drugite, i dzabe e sve,i ANGEL da si avtomatski so ovie gubrinja stanuvas po beter i od Gjavolot...:devil3:

Другар знам што се случува и тука но не е темата за тоа. Добро јас ја гледам реалноста, не бранам ни едни ни други туку сакам да бидам реален а тоа е дека и кај нас во некое чисто македонско место има слични случувања, таков случај имаше во радишани ми кажа еден другар кога бркале Албанска Фамилија која се преселила брзо таму.
Па убаво им направиле ако не сакаат да им се случи иста судбина како на Арачиновци.

Da vo pravo si,,na forumot ima mnogu hrabri luge so zborovi, no siguren sum deka nekoj den da zapocne nekoja golema balkanska vojna,cela Makedonija ke se preseli na drugo mesto..
Ke ostane zemjata samo so spomenicite..

Covek kolku i da bide kulturen i fleksibilen,ima nekoi clenovi na forumot sto se polni so omraza prema drugite, i dzabe e sve,i ANGEL da si avtomatski so ovie gubrinja stanuvas po beter i od Gjavolot...:devil3:

Епа то го викам за сите не важи само за тебе.

Јас до пред два месееца имав слика на Аркан, а тоа беше само да им сметам на Албанците, дури и еден член го навредив со Аркан(се знае за кој станува збор)зошто им бев нешто многу налутен и гневен но после размислив дека направив грешка бидејќи со тоа не се постигнува ништо и сега тргнав се што е во врска со национализам и омраза кон друг.

Јас не бранам никој без разлика дали е Македонец или Албанец, Турчин, Србин, муслиман или христијанин, туку го опоменувам за грешката. Едноставно сакам да правам реален муабет без некои надувувања и измишљотини

--- надополнето ---

И да се вратиме на темата

za hitlera evreite bile zakana vo germanija,za francija krivi se romite od bugarija i romunija,sega pak za germanija se krivi muslimanite.sve se toa malcinstva, i ne se krivi tie sto vo EU ima nesposobni politicari.
nekoj treba da go snosi tovarot, e sega koj ako ne malcinstvata

Зошто волкава дискусија заради глупава лажна пропаганда од страна на тој исламски сајт?

Меркел кажала дека џамиите ќе бидат почеста појава, они одма го извртеа тоа (како што извртуваат милион работи) во изјава дека Германија ќе станела исламска држава.

sto majka baras da pisuvas po forumite koga nemas pojma od zivotot..

Прво престани да ме вреѓаш и да се понашаш кретенски второ прв ти почна со навредите трето не гледам некој со појак речник од тие што се тука пошто никој не кажа нешто паметно сите атакуваат на СЕ четврто имам ја поим што зборам само тебе ќе ти треба време да сватеш само тоа се базира на причината шо јас многу ги пратам работите по свето и ретко грешам конкретно за војната во Чеченија (иако не е тема ) знам многу работи за кои тебе не ти ни текнало добро знам кој со кој војувал и војува јас и треба ли да ставам видеа, слики и слични работи за да ти докажам на тебе и како пето сите сме излеа македонци кој што коментираат на оваа тема па нема потреба да пишувате демек да не се навреди некој национално и религиозно а и ти се глеа колку си културен кога неможејки да се докажеш со информации и аргументи почна да ме викаш ''серко'' , ''шо мајка бараш'' и шо уште незнам мисли малце треба да имаш речник да се докажеш со знаење како што беше до пред ти да почнеш да лудуваш..... ! толку во врска со тоа да преминеме на темата........................

Зошто волкава дискусија заради глупава лажна пропаганда од страна на тој исламски сајт?

Меркел кажала дека џамиите ќе бидат почеста појава, они одма го извртеа тоа (како што извртуваат милион работи) во изјава дека Германија ќе станела исламска држава.

Се` почнува полека! Прво една џамија, па друга, па трета, па до секоја куќа по една џамија. Во џамиите треба да пее оџа, а треба да појде и народ. Ако се збере таму народ значи таму постојат муслимани, кои треба да се пребројат. Затоа ние балканците сме им експериментални глувци, кај нас проверуваат што може и како може да им се одрази на нивната држава. Според нашиот устав, Македонија е на сите граѓани, а кај нив Германија на Германците. :toe:

Кај нас почна така! Шќиптарите ги презедоа џамиите од Турците и сега тие си шефуваат, си ја водат исламската верска заедница како сакаат. Во Македонија не се само Шќиптарите муслимани, ама иди буни се.

Се` почнува полека! Прво една џамија, па друга, па трета, па до секоја куќа по една џамија. Во џамиите треба да пее оџа, а треба да појде и народ. Ако се збере таму народ значи таму постојат муслимани, кои треба да се пребројат. Затоа ние балканците сме им експериментални глувци, кај нас проверуваат што може и како може да им се одрази на нивната држава. Според нашиот устав, Македонија е на сите граѓани, а кај нив Германија на Германците. :toe:

Кај нас почна така! Шќиптарите ги презедоа џамиите од Турците и сега тие си шефуваат, си ја водат исламската верска заедница како сакаат. Во Македонија не се само Шќиптарите муслимани, ама иди буни се.

Највеќе од се ме нервира кога македонските муслимани ( торбеши ) се претставуваат како Албанци или како турци ја незнам што и е они јес дека се муслимани ама потекнуваат од наша македонска крф они треба да се гордеаат со тоа што се македонци без разлика шо нивната вера се разликува од нашата а не биле иста вера со Албанците и турците и сеа на пописите се ставаат во нивните редови зашто нема потреба, они се разликуваат по вера со нас православните ама зборуваат наш јазик практикуваат речиси исти традиции што им е проблемот јас незнам пред 100-тина години живееле со нас без разлика што им била сменета верата а сеа не сеа нож во грб ни бодат :toe:

Највеќе од се ме нервира кога македонските муслимани ( торбеши ) се претставуваат како Албанци или како турци ја незнам што и е они јес дека се муслимани ама потекнуваат од наша македонска крф они треба да се гордеаат со тоа што се македонци без разлика шо нивната вера се разликува од нашата а не биле иста вера со Албанците и турците и сеа на пописите се ставаат во нивните редови зашто нема потреба, они се разликуваат по вера со нас православните ама зборуваат наш јазик практикуваат речиси исти традиции што им е проблемот јас незнам пред 100-тина години живееле со нас без разлика што им била сменета верата а сеа не сеа нож во грб ни бодат :toe:

За Македонците муслимани ние сме сами криви. Никој не го поддржа Фиат Цаноски во Струга, кога се кандидираше за градоначалник. Никој сега нема право да им кажува што да прават. Државата мора да почне да се грижи повеќе за Македонците, сеедно која вера си ја практицираат. Успеавме во своја држава да бидеме граѓани од Ш - класа. Ова само кај нас го има!!!
Германија, а и другите големи светски сили нас ни кажуваат што треба да правиме и како мораме да се грижиме за малцинствата, а и самата не го почитува тоа.
Епа, браќа и сестри Македонци, повелете тепајте се уште за во ЕУ. Борете се да ви сменат име и нека ве прават будали при здрав памет. Јас сум против влез во ЕУ, ем да смениме име, ем да бидеме на иста маса со некои држави кои не користат како експериментални глувци. НЕ ФАЛА!

Ова турчево поларис секаде каде што има политичка тема или пак верска нон стоп нешто провоцира. Па некој треба да е луд да каже дека Исламот не е закана во светски рамки. Ајде ќе кажеме радикалниот ислам кој зема с епоголем замав. Па гледма некои коментари дека Франција ќе станела прва исламска земја во Европа и не ми останува ништо друго туку да се насмеам. Се додека Франција, Германиај и останатите колонијални држави немаат реална закана по нивната безбедност и интегритет ќе ги пуштаат овие заостанативе муслимани да се шират. На првиот знак на загрозување ќе дојде до верска војна чиј победник однапред се знае. Силата е кај западот, не е кај оние глупаци бомбаши самоубијци и слични ко нив.На Американците им требаше малку , многу малку време да го средат Авганистан, Ирак... Замислете колку ќе им треба да го средат тоа во нивните дворови - многу малку.
Времето на Оотманската империја е далечно минато, како и она на Александар МАкедонски. Да се водеа војните како тогаш можеби турците пак ќе освоеја нешто, ама во денешно време тешко таа работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom