Македонски избор за Евровизија 2011

Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Малце офтопик, aко она што иде сега на ХРТ1, Дора, им е изборот за песна на Евровизија, пуштете на 2-3 минути да видите какви вокали имаат у споредба со нашиве пискала што ќе настапат утре.

Член од
17 јули 2010
Мислења
79
Поени од реакции
5
Гајле ви е што ќе биде како ќе биде важно ќе се смееме :smir:

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Член од
17 јули 2010
Мислења
79
Поени од реакции
5
МТВ доста гордо го најавува утрешниот фестивал, многу ме интересира што ќе излезе. Велат дека сцената што била поставена во Универзална сала била најгламурозна досега.

http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=22611844111&id=48&prilog=0&setIzdanie=22217
Што ќе биде ??? Едноставно нели НИШТО освен скандали :tapp:

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
За скандали и местенки се спремаат штом забраниле камери од други медиуми.
Мене ме интересира кој дава пари за овие глупости?И ова ли е спонзорирано од буџет?Пак ли народот плаќа?Што треба да се направи за да се откажеме од овој политички циркус?

Член од
27 февруари 2011
Мислења
2
Поени од реакции
1
Македонска ЕвроКризија (по не знам кој пат) !!!

Февруари месец е, па како мачките наоколу, така и нашиве естрадни комети ги фаќа некоја нагонска еуфорија да се издупат до даска со кој ќе стигнат само да им се најде песничката на нашиот ни „најпрестижен“ фестивал за забавни мелодии „Скопје Фест 2011“.

Ако некад тоа било навистина некој фестивал со реноме, епа се’а веќе јас не би можел да се сложам со тоа. Ваљда ко’а го додадоа делот наречен „Евровизија“ све отиде у бестрага. Секоја година ко’а претставникот наш се бираше на овој фестивал, СКАНДАЛ !!! Нема година без некое срање од типот - местенка, тепачка, дисквалификации на учесници, „стручно“ жири (у све само у музика не), па некој се љути (е не сакам да играм јас :(......

Мириса и оваа година еве на неш’о ново од нашава медиумска куќа (нашиот верен национален сервис НАЛИ) МРТВ која веќе прејудицира за победникот, иако се они непристрасни. Само следете ја утринската програма на македонското радио и ќе ви стане све јасно :)

Значи... Дуле и Коки се наљутиле уш’е од старт и си рекле „е ние нема да ви пееме за џабе, заш’о е све наместено! Ние ќе пееме само ако ни кажете уш’е од старт дека ние ќе победиме и ќе идеме у Германија...“ Ама МРТВ е куќа бре, највисока и тоа у Скопје, ка’о може она да трпи такви ултиматуми?? Па им свртела грб, а овие се откажале и заминале у Штип на пастрмајлии. Ги заболе баш... и онака уш’е никој не знае кој е Дуле кој е Коки.

И се’а? Кој ќе победи? Све некако балади... или па трала-ла-ла, ниш’о онака да фати на увце од одма, од прво слушање.
Влатче? Со песничката Слаткар ш’о муја напишал???
Или Лидето, после менопауза излезена со песна уште од нејзино време отчукана на дактилографска машина ???

Е баш да видиме и кој ќе се степа, кој нема да сака да излезе да земе утешна награда, кој ќе добие 12ки од жири, а појма неаме кој е тој/таа ...и се’а за онаа нована награда за интерпретација од фондацијата „Тоше Проески“ - е тоа да видам кој ќе се осмели да го изруга името на единиот вреден уметник од нашево државиче. Ќе му дадат 1 000 евренца.

Сепак најавена е драма уш’е на самиот старт - ќе доаѓале на „Red Carpet"
па ка’о луѓето ќе се тепале да се сликаат со нив, а новинарите ка’о ќе ги интервјуирале ко да се Лејди Гаги и ваљда Ноки и Цаци ќе ги креирале импозантните „аутфити“....

И не знам каде у таа багра на апсолутно неатрактивни поканети гости се најдоа „Суперхикс“ ??? Не сфаќам....
Ама како и да е ќе следиме и неколку саати после ќе слушаме вакви рефрени:

Па кој ќе преживее ќе пишува....

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
леле греота песниве аууу рок агресори кукурику :pos2: имам кокошка јајца несе аууу :pos2:

изгледа ќе победи рам там там од србиновски :pos2:

едино што ми се допадна од рефренот е балдата на спасов, редно е време балда да испратиме ама кој ме пита мене кога е наместено тие што владеат тие ќе победат :smir:

V

Vollstandig

Гостин
Од ко знам песните се пишувани во 5-до 12, зато македонија никош не успеала. Абе за евровизија се прај, тој и тој (најдобар пеач избран од стручно жири кое се разбира од музика) и му се пишува една песна и тоа не во 5 до 12 туку се прај песната едно два три месеци барем да звучи на нешто се собираат рефрени се праат текстови едно друго па на крај да заличи на едно парче музика и да има мелодија. Јас мислам последен пат евровизија беше коа победи турција и крај од евросонгот поеќе немаше убај песни све нешто бедно.Не ни ја глеам =)

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.099
Поени од реакции
174
Се согласувам потполно. Онака ми звучи најдобро од останативе.
Има и гајда ми се чини во позадината така да супер ќе биди ако ја одберат. Ако го одберат Влатко, тогаш БУУ МТВ :ija:

С

сашенко

Гостин
Има и гајда ми се чини во позадината така да супер ќе биди ако ја одберат. Ако го одберат Влатко, тогаш БУУ МТВ :ija:
Секоја година учествува Влатко и има одлични песни секогаш.Ако се сеќавате за претходните избори имаше многу пати кога се збореше требаше влатко да оди а не....ме разбираш нели?Оваа година кога го видов списокот и си реков Влатко ке иде сигурно, мислам дека ке го пуштат него да оди мада песнава оваа година е нула во споредба со неговите евровизиски песни претходните години..

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Секоја година учествува Влатко и има одлични песни секогаш.Ако се сеќавате за претходните избори имаше многу пати кога се збореше требаше влатко да оди а не....ме разбираш нели?Оваа година кога го видов списокот и си реков Влатко ке иде сигурно, мислам дека ке го пуштат него да оди мада песнава оваа година е нула во споредба со неговите евровизиски песни претходните години..
Се сложувам. Минатата година песната му беше екстра, а и настапот со девојките, ама ете богати мрестење се погоди на пастрмката и ојде друг. Ма ја би го пратил Рок Агресори како порака за Унијава дека не заболе што мислат за нас, ама пак ја не одлучувам сам нели.. не сум Копров. ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom