Бадников оган/Коледе леде

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Баба порано ме тераше да и пеам мрсни песни за пари да ми дае..:kesa: иначе спремни сме со екипата вечерва традиционално огинче+винце+ракија+кбафчиња+нешо шо останало од нова година и така...а сабајле очекуам копиљаци под џам серенади да ми пеат..

A

Auditore

Гостин
Не сум идел на бадников оган, али за коледе леде прв сум бил, без 50 денари и овошје не излегувам кај влезам, нормално ко бев мал.

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
Секоја година правиме во маало има адет тој што е кум од претходната година да носи зелник и лебчиња со паричка. Се грее ракија, се пече риба и се прави гравче на огнот во таков стар лонец...прсти да изедеш. Ако можам (и сум во добро стање) ќе стаам слика откако ќе се вратам...Среќни празници на сите :salut:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Какви пеес денари бе, кај нас железарија ќе ти дае, колку фати толку, макс. 5-10 денари од стан.
Ние идевме по коштаните, јабуките, помаранџите, бомбоните, оревите и такви ствари :D
По 4-5 пати сум се враќал дома да оставам ќеси и да зиам нови.
Али затоа од 6 саат до 11 на “печалба“ :D

..
вечер греана ракија и рибче малце пред огнот - мх мх мх

П

Паган-др

Гостин
Како станував се поголем се помалце пари ми даваа. Еднаш знам се вратив со некои 500 денари, а еднаш со 120. Ја осетив рецесијата уште од мали нозе. :)

Греана - ауууу.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Коледе бабо коледе
дај ми едно костенче
едно за мене
другото за другарчето !
:):):)

Уба вечер е оваја. Палиш оганче, печиш колбаси на огнот, локаш вино, пиво, ракија (шо се нашло) , корниш целиот на чадојни од огнот ... абе убајна :)

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Ќе килнам некој утре сабајле...

се заебавам:smir:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Изгаснат е огнот одамна наше маало нема тука жар страст и оган повеќе....

А и искрено не би се чадел покрај оган и на кого му треба глупа манифестација.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Изгаснат е огнот одамна наше маало нема тука жар страст и оган повеќе....

А и искрено не би се чадел покрај оган и на кого му треба глупа манифестација.
Кај нас еве сеа се мачат да го запалат.
И рокнале токсикологија на звучки - хахахах :D
Ново лисичанска работа :)

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Добро вечер,Бадни’ вечер
Јавни коња на пазара,
купи риба,осоли се
Пивни винце,олади се
Сркни каша,попари се
Добро вечер,Бадни’ вечер!!!

Пеејќи ја оваа песна шетавме покуќи за Бадник.А доколку некој не ни дадеше ништо го додававме и стихот ’’појди в племна,запали се’!’’:pos:

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Супер празник од мал се преместував на коледе :vozbud:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.014
Поени од реакции
74.329
Уште малце и наше маало ќе си правиме оганот. Откако стариве се испокараа и пред 4-5 години престанаа да го прават оганот во нашето маало, сега децава ја продолжуваме традицијата во последниве 3 години. Забранет влез за постари од 25 години :icon_mrgr
Има и поголем оган во пржино, али тој го прават во друго маало, и таму ќе си се соберат постариве...
Најверојатно ќе бидеме околу 30 души, што досега ќе ни биде најголема бројка, и секако со тоа сигурно и трпезата ќе биде поголема :icon_mrgr
Ајде после ќе кажам импресии...
П.С. на коледе не сум одел ни кога бев мал, пошто никако неможев да станам, а сега би одел, само што место пари ќе ми влепи некој два три шамара пошто толкав вол го разбудил во 6 сабајле :pos:

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
Идеме на лице место за полојна час вечер не ти пишувам импресии ако сакаш да видиш као е и да пробаш ракиица изволте!

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Еве ги кај мене пред зграда Пука Козметика на Гоце Арнаудов играат:pos2::pos2::pos2:

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
6.703
Кај мене има многу собиранки на сите улици, само уште снег фали :( ,,, баш е убаво да ги видиш сите комшии собрани на едно место ,, се додека не удрат по некоја греана плус и почнува муабетот : " Еее синко да видиш ти во Комунизмот како ни беше....." :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom