Најголемите неправди на доделувањето на Оскарите

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не кажувам дека е Меган Фокс класа на актер, ама и не е нешто врвно. Штом Бејл и Нортон немаат Оскари, Том Круз ми е срам и да го ставам у иста реченица со нив.

А и таа година што имаше јаки филмови па.
Вака така подобри беа од тој фејл од филм. Од цел филм само првите 5-6 минути со саатот беа интересна сторија :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Тоа што Нортон нема оскар е греота, а Бејл не знам кога го заслужил. Сепак, имаше улоги за кои Том Круз можеше да ја добие. Последниве многу години Круз е во комерцијална фаза така да лесни филмови, брза заработка, не се ни очекува нешто да добие нити па некој вика дека заслужил. Ама за Interview i Круз и Пит можеа комотно да поделат статуетка.

За Нортон, шта речи а не заплакати... American History X, Primal Fear, Fight Club, Rounders... се фантастично одглумено...
Нортон е одличен и во Leaves of Grass. Работата е што само тој е добар во филмот, т.е филмот не го бива.
Ах море требаше уште 1996 година да земе за Primal Fear ама тоа е. Лева Патика- Неправда..:)

--- надополнето ---

Џену ти даде добар одговор, заради филмот не би му дал ништо. Forrest Gump light version :)
Можеби Форест Гамп споредбата држи. Но дека Пит одлуми одлично во филмот тоа не може да се негира. Мене баш ми се допадна филмов..:)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Можеби Форест Гамп споредбата држи. Но дека Пит одлуми одлично во филмот тоа не може да се негира. Мене баш ми се допадна филмов..:)
Можеби? ОК, presenting:

The Curious Case of Forrest Gump :pos:
[video=dailymotion;xbj7iz]http://www.dailymotion.com/video/xbj7iz_l-etrange-ressemblance-de-benjamin_creation[/video]

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Можеби? ОК, presenting:

The Curious Case of Forrest Gump :pos:
[video=dailymotion;xbj7iz]http://www.dailymotion.com/video/xbj7iz_l-etrange-ressemblance-de-benjamin_creation[/video]
Ги знам сите овие споредби, ајде МОЖЕБИ може не е доволно силен збор. Океј така е..:) Мене друг ми е муабетот, зборувам за глумата, а глумата си беше одлична...:)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Ги знам сите овие споредби, ајде МОЖЕБИ може не е доволно силен збор. Океј така е..:) Мене друг ми е муабетот, зборувам за глумата, а глумата си беше одлична...:)
Не викам не, си одглуми човекот. Ама видеото е прејако го имам пастирано 20 пати на разни теми :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Да, Магнолиа посебно, ама оние два први ми паднаа на памет.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Круз е најлуд у tropic thunder :D

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Круз е најлуд у tropic thunder :D
:pos: Бог знае колку време зјапав со неверување додека го гледав како се глупира. Па уште и настапот покрај Џенифер Лопез со истото алтер его. Тоа не се опишува, мора да се види.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Според мене мене добар е и во Far and away и во Eyes wide shut, само што оценката за глумата на еден глумец во голема мера зависи и од успехот на филмот. Како резултат на тоа Леонардо Ди Каприо е еден од најдобрите глумци денес, според општото мислење на публиката. Само ради тоа што се има профилирано ко блокбастер глумец и глуми во филмови за кои луѓе од 7 до 77 ќе кажат дека се добри, па макар и да имаат изгледано само 2 асални филма у живот, тој си ја доби таа титула како и титулата најголема холивудска ѕвезда. А што се однесува на Том Круз бар за мене има еден интересен факт, пратете кои филмови ги има снимено пред War of the Worlds и кои ги снимил после, човеков ко да го бие малер во однос на филмовите кои ги бира или пак решил да не се замара повеќе.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
За оваа улога требаше Оскар да добија:
Добар е и во Колатерал во право си, ама неможе да се спореди во никој случај со глумата од Магнолија или пак Џери Мегвајр. Во овие филмови човекот душата ја остаи на сцена...

Според мене мене добар е и во Far and away и во Eyes wide shut, само што оценката за глумата на еден глумец во голема мера зависи и од успехот на филмот. Како резултат на тоа Леонардо Ди Каприо е еден од најдобрите глумци денес, според општото мислење на публиката. Само ради тоа што се има профилирано ко блокбастер глумец и глуми во филмови за кои луѓе од 7 до 77 ќе кажат дека се добри, па макар и да имаат изгледано само 2 асални филма у живот, тој си ја доби таа титула како и титулата најголема холивудска ѕвезда. А што се однесува на Том Круз бар за мене има еден интересен факт, пратете кои филмови ги има снимено пред War of the Worlds и кои ги снимил после, човеков ко да го бие малер во однос на филмовите кои ги бира или пак решил да не се замара повеќе.

Не зезај сега добар глумец е Дикаприо остај ти тоа, е сега дека е малце овер-рејтед во последниве неколку години е, порано беше многу подобар актер, повеќе се внесуваше во улогите, нели по непознат беше се докажуваше додека сега улогите му се онака, пропратни :)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Или Џон Траволта лудило од сцена тема имам за нејзе отворено:

Kajgana Shop

На врв Bottom