КвикСилвер
Модератор
- Член од
- 28 март 2010
- Мислења
- 4.547
- Поени од реакции
- 5.855
Мене ми го хакнаа пред 2 недели. Некој од Пакистан Ама системот на Фејсбук сам од себе го пронајде точниот пасворд. Пробај и ти така
Изгледа е некој „хакер“ од Скопје по националност Албанец и со ник v1p3r. Барем јас така мисламШо е финтата со овој v1p3r ? Од Сабајле на 10ина профили видов Hacked by v1p3r Shkupi Hacker Group.
Иначе овој и мојот профил го има хакнувано, кога имав многу чипови на покер.
постапкада оди тешко зашо ке те малтретираат недела дена додека ти вратат пасВо денешно време ,фејсбук е голема зависност,ама исто и хакерите се инспирирани за пробивање на фејсбук системот..тоа е доста тешко.Јас сум работела на такви проекти со години , но се откажав после некои операции..како и да е ,фејсбукот може да се врати на повеќе начини.Доколку не може со емаил , мобилен,прашање , има опција да се обратите во фејсбук тим кој ке помогне да ви го врати профилот.
Благодарам за поддржката и дообјаснувањето, но колку само да се знае , и фејсбук често пати се пробива преку „фишинг“ или со кејлогери итн...затоа пазете каде давате емаил и лозинка!значи не се хакнува фејсбук профил него прво се хакнува и мејлот а од таму после иде на фејсбик зашо 99% од корисниците на фејсбук ја користат истата е маил адреса и за маил и за ФБ.. така да коа ке ти го собере некој пасот на мејл одма си мења и тајно прашање нормално и алтернативната мејл адреса ја мења. ресетира пас од фејсбук т.е му стига нов на веќе хакнатата мејл адреса и чича мича завршила причаааа...
П.С ај бе гајле ти е услуга ти напраиле ти го хакнале фејсбукот...
--- надополнето ---
постапкада оди тешко зашо ке те малтретираат недела дена додека ти вратат пас
И мене истото ми се деси, испаничив дека ми го хакирале...Ајде едно прашање, дали на некој во моментов му е привремено недостапен профилот на Фејсбук како мојов, со следнава порака Your account is currently unavailable due to a site issue. Прв пат нешто вакво ми се случува. Да не паднал ФБ?
same here :helou:Ајде едно прашање, дали на некој во моментов му е привремено недостапен профилот на Фејсбук како мојов, со следнава порака Your account is currently unavailable due to a site issue. Прв пат нешто вакво ми се случува. Да не паднал ФБ?
А што да речам јас што ме имаат два пати хакирано на ФБ, кога ќе видам вакво нешто коса ми се креваИ мене истото ми се деси, испаничив дека ми го хакирале...
Ама еве го сега ми се врати. :smir:
kako toa te hakiraleА што да речам јас што ме имаат два пати хакирано на ФБ, кога ќе видам вакво нешто коса ми се крева
Ништо од тоа ако ми веруваш. Првиот пат се зезнав сум ставила ист пас на мејлот и на профилот, вториот пат и различни пасворди (у кои не спаѓа дата на раѓање) ставив па пак ме хакнаа.kako toa te hakirale
igrase na pokerot ili taka obicno te prijavile samo pa te isfrlija ili imase obicen pasvord so datat na ragage?