Facebook - официјална тема (новости, прашања, проблеми)

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.855
Мене ми го хакнаа пред 2 недели. Некој од Пакистан :mad: Ама системот на Фејсбук сам од себе го пронајде точниот пасворд. Пробај и ти така

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Заштитен сам од сите страни, и алтернативна адреса, и на алтернативната алтернативна, и безбедносно прашање (шо се вика дури ни јас не го знам), пасвордо не ми е секаде ист, одамна ги знам тие работи и оти сам го кркал и давал. Сношти се случуваше нешто, а сега пробах, се е океј. Поздрав :)

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Шо е финтата со овој v1p3r ? Од Сабајле на 10ина профили видов Hacked by v1p3r Shkupi Hacker Group.

Иначе овој и мојот профил го има хакнувано, кога имав многу чипови на покер. :)
Изгледа е некој „хакер“ од Скопје по националност Албанец и со ник v1p3r. Барем јас така мислам

Член од
8 декември 2010
Мислења
65
Поени од реакции
9
Во денешно време ,фејсбук е голема зависност,ама исто и хакерите се инспирирани за пробивање на фејсбук системот..тоа е доста тешко.Јас сум работела на такви проекти со години , но се откажав после некои операции..како и да е ,фејсбукот може да се врати на повеќе начини.Доколку не може со емаил , мобилен,прашање , има опција да се обратите во фејсбук тим кој ке помогне да ви го врати профилот.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
значи не се хакнува фејсбук профил него прво се хакнува и мејлот а од таму после иде на фејсбик зашо 99% од корисниците на фејсбук ја користат истата е маил адреса и за маил и за ФБ.. така да коа ке ти го собере некој пасот на мејл одма си мења и тајно прашање нормално и алтернативната мејл адреса ја мења. ресетира пас од фејсбук т.е му стига нов на веќе хакнатата мејл адреса и чича мича завршила причаааа...

П.С ај бе гајле ти е услуга ти напраиле ти го хакнале фејсбукот...

--- надополнето ---

Во денешно време ,фејсбук е голема зависност,ама исто и хакерите се инспирирани за пробивање на фејсбук системот..тоа е доста тешко.Јас сум работела на такви проекти со години , но се откажав после некои операции..како и да е ,фејсбукот може да се врати на повеќе начини.Доколку не може со емаил , мобилен,прашање , има опција да се обратите во фејсбук тим кој ке помогне да ви го врати профилот.
постапкада оди тешко зашо ке те малтретираат недела дена додека ти вратат пас

Член од
8 декември 2010
Мислења
65
Поени од реакции
9
значи не се хакнува фејсбук профил него прво се хакнува и мејлот а од таму после иде на фејсбик зашо 99% од корисниците на фејсбук ја користат истата е маил адреса и за маил и за ФБ.. така да коа ке ти го собере некој пасот на мејл одма си мења и тајно прашање нормално и алтернативната мејл адреса ја мења. ресетира пас од фејсбук т.е му стига нов на веќе хакнатата мејл адреса и чича мича завршила причаааа...

П.С ај бе гајле ти е услуга ти напраиле ти го хакнале фејсбукот...

--- надополнето ---

постапкада оди тешко зашо ке те малтретираат недела дена додека ти вратат пас
Благодарам за поддржката и дообјаснувањето, но колку само да се знае , и фејсбук често пати се пробива преку „фишинг“ или со кејлогери итн...затоа пазете каде давате емаил и лозинка!

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ајде едно прашање, дали на некој во моментов му е привремено недостапен профилот на Фејсбук како мојов, со следнава порака Your account is currently unavailable due to a site issue. Прв пат нешто вакво ми се случува. Да не паднал ФБ?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ајде едно прашање, дали на некој во моментов му е привремено недостапен профилот на Фејсбук како мојов, со следнава порака Your account is currently unavailable due to a site issue. Прв пат нешто вакво ми се случува. Да не паднал ФБ?
И мене истото ми се деси, испаничив дека ми го хакирале... :icon_lol:
Ама еве го сега ми се врати. :smir:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.357
Поени од реакции
8.459
same here :helou:
а јас си реков го јадов стапот и сум пријавен од некој :uvo:
добор е сега ми олесна значи ен било само кај мене :smir:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
И мене истото ми се деси, испаничив дека ми го хакирале... :icon_lol:
Ама еве го сега ми се врати. :smir:
А што да речам јас што ме имаат два пати хакирано на ФБ, кога ќе видам вакво нешто коса ми се крева:icon_lol:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.357
Поени од реакции
8.459
А што да речам јас што ме имаат два пати хакирано на ФБ, кога ќе видам вакво нешто коса ми се крева:icon_lol:
kako toa te hakirale
igrase na pokerot ili taka obicno te prijavile samo pa te isfrlija ili imase obicen pasvord so datat na ragage?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
kako toa te hakirale
igrase na pokerot ili taka obicno te prijavile samo pa te isfrlija ili imase obicen pasvord so datat na ragage?
Ништо од тоа ако ми веруваш. Првиот пат се зезнав сум ставила ист пас на мејлот и на профилот, вториот пат и различни пасворди (у кои не спаѓа дата на раѓање) ставив па пак ме хакнаа.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Може ли некој да ми каже како да „одблокирам“ некој профил/личност:) ??
пример сум го блокирал, и сега не можам да го најдам во ПРЕБАРУВАЈ .. help ?

Kajgana Shop

На врв Bottom