Г
Грејвдигер
Гостин
После долг пост конечно се најде добар чоек да ме прифати за работа Се работи за Data Entry, барање и внесување на слика и информации на сајт за продавање/изнајмување на апартмани.
Има и MoneyBookers. Оди во Payment - Payment Methods и таму има да си наместиш.ова на oDesk.com лошо е што има исплата преку пејпал а не moneybookers...
· Newsgroup ти се нешто слично како и директориумите, „public board“ на кој секој може да испрати и чита пораки, ги има за секакви категории и се објавуваат веб-сајтови, огласи, може да прашаш ако ти треба некој совет... буквално за сe' што те интересира.Потребна ми е помош околу ова, ако знае некој да ми објасни што точно се бара?
* 30 newsgroup posts
* 30 Yahoo answers posts
* Top 20 guitar directory submissions
* Top 20 directory submissions (general directories)
ми треба точно објаснување за newsgroup, guitar и directory submissions.
што е можно поскоро!
Подобро би било да се отвори еден обичен Job Board, нешто како IT.com.mk Кариера. Полесно би било на фирмите или некој што има потреба од дизајнер да објави оглас, отколку да користиш толку голема платформа со еден куп работи. Може на такво нешто да се префрлиш кога ќе се зголеми бројот на огласувачи и фриленсери, а моментално не има многу малку.За да не отварам нова тема ќе прашам тука па дајте некој совети.
Значи сакам да направам сајт нешто слично како ова. Па што мислите дали би имало заинтересираност или воопшто да не се мачам, и да секако на Македонски ќе си е сајтот. Значи за фриленсери кои бараат работа.
Епа да во право си, но нема да има некоја голема разлика јас како што замислив беше само доколку си дизајнер да се регистрираш и преку тоа да аплицираш за работа, а за другите што бараат работа само да внесат информации, цени, време на изработка и слично. Али ете како што кажа гледам според дезен и лист едвај преку 20 фриленсери нека има уште 500 што е SF пак е малку и тоа ми е проблем.Подобро би било да се отвори еден обичен Job Board, нешто како IT.com.mk Кариера. Полесно би било на фирмите или некој што има потреба од дизајнер да објави оглас, отколку да користиш толку голема платформа со еден куп работи. Може на такво нешто да се префрлиш кога ќе се зголеми бројот на огласувачи и фриленсери, а моментално не има многу малку.
на 99дизајн е претешко да победиш на проект пошто на сите имаш преку 100 "апликанти"Малкуми е чудно никој не го претставил до сега моментално најдобриот сајт во светот за фриленсер работа 99Design.com Не се мачето со страни како freelancer.com и Donanza.com затоа што таму од Индијците и пакистанците нема никогаш да добиете работа.Предноста на 99design e што само треба да се регистрирате и пота можете слободно да учествувате на кој било од 1000 активни огласи поделени во 12 категории.Тука секој може да понуди свој дизајн затоа што огласите се од отворен тип а не како на донанца.ком каде што се бира 1 дизајнер за најниска цена.Има за секого по нешто моментално има 714 активни огласи за изработка на логоа,133 за изработка на веб страни итн.На оваа страна сум активен веќе 1 година и сум презадоволен од условите што се нудат.До сега сум сретнал само 1-2 македонци и не знам зошто ги нема многу повеќе,можеби овој пост ќе придонесе да се намножиме ).За се што не ви е јасно за оваа страница слободно можете да ме прашате и ќе ви објаснам.
Малкуми е чудно никој не го претставил до сега моментално најдобриот сајт во светот за фриленсер работа 99Design.com Не се мачето со страни како freelancer.com и Donanza.com затоа што таму од Индијците и пакистанците нема никогаш да добиете работа.Предноста на 99design e што само треба да се регистрирате и пота можете слободно да учествувате на кој било од 1000 активни огласи поделени во 12 категории.Тука секој може да понуди свој дизајн затоа што огласите се од отворен тип а не како на донанца.ком каде што се бира 1 дизајнер за најниска цена.Има за секого по нешто моментално има 714 активни огласи за изработка на логоа,133 за изработка на веб страни итн.На оваа страна сум активен веќе 1 година и сум презадоволен од условите што се нудат.До сега сум сретнал само 1-2 македонци и не знам зошто ги нема многу повеќе,можеби овој пост ќе придонесе да се намножиме ).За се што не ви е јасно за оваа страница слободно можете да ме прашате и ќе ви објаснам.
дај бе одговорете на ова и мене ме интересира?на 99дизајн е претешко да победиш на проект пошто на сите имаш преку 100 "апликанти"
Еве ти како една година таму, кажи на колку огласи си учествувал и на колку си победил?