Фан клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
http://www.as.com/futbol/articulo/rio-ferdinand-ironiza-actitud-alves/20110428dasdasftb_42/Tes
Rio Ferdinand ironiza sobre la actitud de Alves y Pedro
"Si me veis salir del campo en una camilla y despus entrar corriendo, pegarme una patada con los tacos", dijo Ferdinand en su Twitter al ver la reaccin de Alves a la entrada de Pepe.

El capitn del Manchester United, el defensa central Rio Ferdinand, critic la actuacin del lateral brasileo del Barcelona, Dani Alves, en la entrada que supuso la expulsin del portugus del Real Madrid Pepe.

"Si me veis alguna vez salir del campo en una camilla y despus entrar corriendo de nuevo, pegarme una patada con los tacos", dijo Rio Ferdinand en su Twitter al ver la reaccin de Alves a la entrada de Pepe.

Igualmente, ironiza sobre la actitud del atacante azulgrana Pedro en su encontronazo con lvaro Arbeloa:Es una broma?", apunt.

"Cuando Pedro vea eso, creis que pensar ''qu estaba haciendo yo''? Los jugadores de rugby deben mofarse del futbol!", a entre sus comentarios.

Rio Ferdinand critic el estilo de juego que impone el tcnico del Real Madrid Jose Mourinho, "que respetaba" por el éxito con el Inter.

"No los admiraba, pero respetaba esa proeza", dijo Ferdinand revelando as; su poca predileccin por el estilo de juego que impone el cnico portugus, del que dijo que no sabra "jugar a un futbol expansivo".

"Perdieron 5-0 cuando quisieron jugar al futbol expansivo", record.
Ај превод на англиски или македонски. :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.725
Official Announcement

Upon learning of the unprecedented decision by F. C. Barcelona to lodge a formal complaint against Real Madrid C. F. coach Jose Mourinho with the UEFA Control and Disciplinary Body, Real Madrid C. F. announces that it is obligated to follow suit concerning the repeated unsportsmanlike behavior of F. C. Barcelona, whose players consistently feigned aggressions with the sole purpose of misleading the referee of the match, which clearly led to the unfair decision to dismiss our player Pepe.

It is surprising that this chain of unsportsmanlike conduct and unfortunate decisiones finally culminates in the lodging of a complaint against our coach Jose Mourinho who, beyond opinions based on his right to freedom of speech, expressed his objection to victory at any price and the violation of the principles of loyalty, integrity and sportsmanship established in Art. 7 of the Preamble of the Statutes of UEFA and Art. 5 of its Disciplinary Regulations, by which Real Madrid C. F. expresses its full support of its coach.

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266

некогаш Мур бил ваков... :)
сега му судат како за убиство... и после некој ќе ми збори за демократија и слобода на говорот... срамота!!!

SenoraRamos

Tu voz - nuestro sentimiento!
Член од
20 март 2011
Мислења
191
Поени од реакции
108
Како прво претеруваш со тоа со сила да се правиш присебна и реална (очигледно)
Како второ читам нешто контра Роналдо. Кажи ми зошто тој е најплатениот ? - Затоа што е најдобар во одбрана ? - Не !!! затоа што носел и носи победи со неговата игра и неговите голови. Па и во тоа продолжението во купот што го имаш потенцирано, да не беше тој немаше да се радуваш на пехарот.
Викаш дека играл сам за себе...а Меси(пример) за кого игра ? Албиол за кого игра ? сите играат пред се сами за себе за да се докажат и да го заслужат местото во тимот со кој треба да нижат победи. Кој се тие што трчаат како луди на секаде ? - наброј. Се буниш дека не му се допаѓала тактиката на Муо со што му биле помали шансите да постигне гол- а не споменуваш дека со тоа се помали шансите и Реал да оди понатаму, заради тој не постигнат барем еден гол. Роналдо си има своја игра своја позиција и не знам што барате од него да се враќа на местото од Албиол. Ако одбраната не ни чини Роналдо не е ништко крив за тоа. И ете се прилагоди колку што можеше... но и самата виде дека со тоа прилагодување на таа игра, нема никаков резултат. Нмаесто да се искорсти човекот за тоа што го знае најдобро да го прави, го прават обратното... али nvm секој со својот ум ...
Озил бил ослабнат. Па нормално, кога Кака топ и фит грее клупа, а овој ринка на секоја утакмица....
И верувај дека на сите ни е смачено од судиите... но тоа судел ко што судел-не оди така. Мора да се превземат некои мерки за судиите...
и btw честитки за фарса... победија заслужено ( во последните 18 минути).
Тоа е мое мислење, немора да ти се допаѓа. А кажи ми, ти го оправдуваш однесувањето на Пепе? Настрана дали инцидентот е за црвен или не. Зошто мора да дозволи да биде испровоциран? Зошто? Знае дека така само можи да ни наштети, да добие картон. Исто, го оправдуваш претераното глумење на Ди Мариа? Извини, јас не. А преочигледно е. До пред еден месец најмногу трчаше (не дека сега малку трча) и се бореше до крај. Во последно време како се научил, штом изгуби топка - паѓа. Поарно е сите да зборат дека нашите се талентирани глумци, дека сме победиле нечесно, итн? Ти сакаш да си моментално на место на фановите на Барса? И незнам за нив, но јас би се срамела од играч како Бускец. Поарно би претпела пораз, против кој би знаеле дека сме се бореле со сите сили, до последната минута, отколку победа со глума. А во сето ова најмногу ме иритира што знам дека (нашите) се способни, дека можат, зошто убави шанси уништуваат со изглумен фаул? Ниту барам да ме сватиш, ниту да се сложиш; само не ми кажвај дали со сила се прам реална или не.

Кој спомна Крис да се враќа во одбраната? И не ми кажвај дека сите играат за да си заработат место во тимот, кога друго ми беше муабетот кога реков дека не игра за клубот. Земи ги за пример Раул, Гути, Касиљас, Серхио, Марсело, Игуаин, сега и Озил, Гранеро, Адан.. Си го видел ти некогаш Крис да го баци амблемот на Мадрид? Јас не; ако грешам, би сакала да видам таква слика, бидејќи тогаш ќе бидам првата што ќе ја клам за аватар. Кои се тие што трчат ко луди? Ди Марија, Озил, Игуаин, Марсело. Доволно. Каде виде дека барам да се враќа на местото на Албиол? Не го обвинувам Крис за грешките на одбраната, тој е одговорен за нападот. Сакам голови од најдобриот фудбалер на светот. Верувам Мурињо знај подобро од мене, затоа не навлегувам во тоа дали добро го користи Крис.

Што па сеа за Озил ме фати? Само дадов забелешка.

Незнам какви навивачи сте вие, шо ви е намерата глумите реални или пишувате дека имало црвен за зеленки да ви дават или пак немате 2 чисти од фудбал!?

Ај сега да се извинат тие што јадеа го..а за ПЕПЕ пошто човекот едноставно е ѕвер бе луѓе разберете за разлика од Роналдо се труди колку може и игра од срце и најголема заслуга има Пепе за титулата во купот а не на Роналдо!
Слободно задржи си ги зеленките; дојдов на форумов за Мадрид, шо ќе ми е репутација?!
Јас сум една од тие што рекоја дека картонот беше заслужен. И немам намера да се извинам, бидејќи не ги се*ев неговите фудбалски способности, напротив, реков дека е одличен, туку неговото однесување кон ривалите. И сега кога го изгледав клипот од Пунто Пелота, видов дека не е заслужен црвениот. Но можеби и немаше да биде избркан, да немаше пред тоа лоши стартови за кои беше предупреден.
Сите знаеме дека судиите го држат Пепе на око, а фудбалерите на Барса тоа го искористија. Што е крив судијата што Алвес одлично глуми? :) Кога сме веќе кај Оскарите, меѓу другото, честитки до Бускец и Педро. Цареви сте, еј!

За да не ме сватите погрешно, со ова што ги критикувам нашите фудбалери, не значи дека не ги почитувам, напротив. За мене ќе бидат најдобрите и кога ќе носат трофеи и кога ќе губат; што значи не си го сакам клубот само во победи. Го сакам секогаш!

--- надополнето ---

Sergio Ramos, Arbeloa, and Morata have unfollowed Pique on twitter...

Мило ми е што не сум фан на Refelona.

--- надополнето ---

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Official Announcement

Upon learning of the unprecedented decision by F. C. Barcelona to lodge a formal complaint against Real Madrid C. F. coach Jose Mourinho with the UEFA Control and Disciplinary Body, Real Madrid C. F. announces that it is obligated to follow suit concerning the repeated unsportsmanlike behavior of F. C. Barcelona, whose players consistently feigned aggressions with the sole purpose of misleading the referee of the match, which clearly led to the unfair decision to dismiss our player Pepe.

It is surprising that this chain of unsportsmanlike conduct and unfortunate decisiones finally culminates in the lodging of a complaint against our coach Jose Mourinho who, beyond opinions based on his right to freedom of speech, expressed his objection to victory at any price and the violation of the principles of loyalty, integrity and sportsmanship established in Art. 7 of the Preamble of the Statutes of UEFA and Art. 5 of its Disciplinary Regulations, by which Real Madrid C. F. expresses its full support of its coach.
Ќе му дадат и на Мурињо казна ко на Ферги 5 меча на трибина и 30.000 фунти, демек да се заштитат судиите. И да има жалба од клубот и да нема исто ќе се фати :) Нека стават прво асални судии па нека казнуваат после.

SenoraRamos

Tu voz - nuestro sentimiento!
Член од
20 март 2011
Мислења
191
Поени од реакции
108
Еве Пинто како заработи црвен. На 0:09 го удира Арбелоа.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.725
Ќе му дадат и на Мурињо казна ко на Ферги 5 меча на трибина и 30.000 фунти, демек да се заштитат судиите. И да има жалба од клубот и да нема исто ќе се фати :) Нека стават прво асални судии па нека казнуваат после.
Ќути, на Ферги бар му дозволија со телефон да збори со помошникот. Овие се бунат зошто Мурињо пратил ливче до Каранка... :tapp:

--- надополнето ---

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Еве Пинто како заработи црвен. На 0:09 го удира Арбелоа.
Не е поради тоа, можда имало удел и тоа, ама после се степува и со еден во костим (ако знае некој кој е тој?)

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
^ Еден од помошниците на Мурињо. Додека беше гужвата го гурна и овој падна на земја.

Г

Грејвдигер

Гостин

Сега конечно го гледав видеото и нема ниту мал контакт со Алвес, е сега тоа дали отидел на топка или со цел да фаулира ниту јас самиот не знам. Многу се залета Пепе, на тоа додај ја и глумата и ете ти црвен... само можеше да му се даде жолт како опомена поради налетот, ништо друго. Единствено Адебајор можеше да го исклучи за вториот фаул кога отиде со двете раце во глава(зборам за од тимот на Реал) и на Ди Марија можеше да му даде жолт, ма да поуверливи беа неговите падови и имаше какви такви контакти.

Инаку во целост се сложувам со дечкото што го има пишано текстот на првиот линк.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom