Фан клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата Бокица
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
190112_10150112053376899_366562261898_6818601_8050927_n.jpg

Како напредува момаков? Ениуан?

2010– → Bolton Wanderers (loan) 12 (1)

Иначе игра кастиља во моментов на полувреме губат 0-1 супер играме тие дадоа гол, а шанси се убивме

1-1 Израмнија. Мислам дека беше асистенција од Сарабија, а стрелец е Хуанфран.

Juan Carlos assistent be....ejj dete sto ti stana samo mesas nesto :D

Бурна саботна вечер. Абе не го видов убаво али од левото крило мислам беше... па помислив он беше асистент и реков "Мислам дека беше" а стрелецот беше Хуанфран, и не галами многу. :D

Тоо момци. Пресврт у 90. 2-1. Хоселу стрелец.

Што го дупите со Кастиља кога и онака ниеден играч не го ставаме во игра од таму.:helou:

Khedira (27.03.11 – Sport1): Mourinho е многу, многу добар тренер, светски тренер. За него не е важно како се однесуваат медиумите кон тебе или колку добра девојка имаш, туку дали си тип на играч кој му треба за да формира успешен тим.
После СП имав состанок со Mourinho и ми кажа дека ме следел во последните 3-4 години. Сакаше да види каква сигурност можам да дадам на одбраната и дали можам да играм на повисоко ниво. Тоа покажува дека очите му се широко отворени, дека ги набљудува играчите кои можеби не се премногу истакнати за да види како ќе се развијат и ако се поклопат коцките да бидат дел од неговата екипа. Ми кажа дека сум играч кој му треба за неговиот концепт. И мислам дека неговиот концепт за фудбал е перфектен за мене.
Mourinho бара од мене, заедно со Xabi да придонесеме за стабилноста на екипата, да создадеме рамнотежа меѓу одбраната и нападот. Поради тоа не сум спектакуларен играч како Cristiano, Ozil, Benzema, но мислам дека добро си ја извршувам својата задача. Задоволен сум што работам со таков тренер.
Среќен сум и задоволен во Real Madrid. Не сум играч кој е експонирам во медиумите, но тоа мене не ме интересира, индиферентен сум кон тоа. И ова го кажувам сериозно, воопшто не ме интересира дали ќе се појавам во некој медиум или не. Важно ми е да дадам придонес за успехот на екипата и тренерот да биде задоволен од мене и после 90 минути на терен да знам дека тоа што сум го направил било добро.
Со Ozil играме веќе 2 години заедно и знам како работи. Не се движи случајно по тој пат. Работи убеден да биде еден од најдобрите во светот, можеби и најдобриот. Сериозен е методичен и не паѓа под влијанието на сето она што се пишува за него. Едноставно вели “Сакам да играм фудбал“. Заедно поминуваме многу време и надвор од фудбалот, но кога сме на терен двајцата сме 100% концентрирани на нашите обврски. Ozil пренесува радост кога игра и желба за победа. И по начинот на кој игра последните месеци може да се каже дека е светска класа играч.
Xabi Alonso е човек со големо искуство, кој знае многу добро да примени стратегијата. Во очите на јавноста е, но не е супер ѕвезда. Важен играч е во Real Madrid и во својата репрезентација. Забавно е да се игра со него и можеш само да научиш од него. Знае како да се однесува во различни ситуации на терен и нашата соработка секогаш е за доброто на екипата. Не викам дека имаме најдобра соработка, но се повеќе се разбираме кога сме заедно на терен. Не е потребно многу да зборуваме за да се разбереме и да бидеме сигурни во тоа што треба да го направиме. На тренинзите зборуваме за тактиката и кога имаш можност да го правиш тоа секој ден со играч од класата на Alonso тогаш можеш само да бидеш подобар.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom