Како до првото „Те сакам“?

• Креатор на темата Креатор на темата DreamCoder
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека “те сакам“ доаѓа некако само од себе, кога ќе се опуштиш и кога ќе сфатиш што навистина осеќаш спрема особата тогаш те сакам доаѓа само по себе. Тешко е да се изговори додека навистина не се почувствува тоа, после лесно иде... :)

оти шо да не е лага дека не можиш да купиш љубов со пари?иако то не ми беше муабето..таа твоја жена што ти ја преставуваш ќе ја најдиш во бајката на ромео и јулија.Ако си ти толку лесен инструмент на само едно зборче се задоволсто ќе ти кажам дека ТЕ САКАМ верувај ми
Зависи кој, каде ја бара вистинската жена. За некого и ку*вата е вистинска жена - светица :toe:
A дека постојат жени што знаат да сакаат без подароци и без некој да ја купува нивната љубов, постојат...............ама ретки се.
Ако те заебала некоја кучка, не значи дека сите девојки се такви. Ако некогаш си морал да платиш за да те сакаат, не значи дека секогаш ќе плаќаш.

Зависи кој, каде ја бара вистинската жена. За некого и ку*вата е вистинска жена :toe:
A дека постојат жени што знаат да сакаат без подароци и без некој да ја купува нивната љубов, постојат...............ама ретки се.
Ако те заебала некоја кучка, не значи дека сите девојки се такви. Ако некогаш си морал да платиш за да те сакаат, не значи дека секогаш ќе плаќаш.
исвфлиго цел гнев на мене
Сакав да кажам дека не постои ништо вечно,еден ден ќе се каеш за се што си кажал или кажала,и за тоа треба да се внимава за се што се изговара
Се губи од својата вредност,а најмногу зборовите поготово ТЕ САКАМ,затоа љубовта е фарса и релативно кратко трае.

Што ви стана луѓе со ова да кажеш те сакам?!
Толку ли не ве бидува со искажување на љубов? Прати и на фејсбук песна и посвети и текст -.-

Што е толку тешкото? Ако осеќаш дека сакаш некоја, си кажуваш. Тоа е твоја работа. Последици од кажано нема. Си направил нешто што си го мислел. Каде се мудата бе...

исвфлиго цел гнев на мене
Сакав да кажам дека не постои ништо вечно,еден ден ќе се каеш за се што си кажал или кажала,и за тоа треба да се внимава за се што се изговара
Се губи од својата вредност,а најмалку зборовите поготово ТЕ САКАМ,затоа љубовта е фарса и релативно кратко трае.
Не исфрлам гнев врз тебе, зашо цмиздриш. Само ти посочив дека не се сите жени исти. :toe:
Секој и секому може да каже ТЕ САКАМ, но зборовите без дела се НИШТО. Може некој и додека те малтретира, понижува да ти вика дека те сака.
И ќе те прашам кој е виновен што се губат вистинските вредности во животот?

--- надополнето ---

Толку ли не ве бидува со искажување на љубов? Прати и на фејсбук песна и посвети и текст -.-

Што е толку тешкото? Ако осеќаш дека сакаш некоја, си кажуваш. Тоа е твоја работа. Последици од кажано нема. Си направил нешто што си го мислел. Каде се мудата бе...
Некои мислат дека со искажување љубов, се скратува машкоста :pipi:

Па и не е секогаш толку лесно да кажеш те сакам... Не сите луѓе можат да се ослобдат и да го кажат тоа пред личноста во која се во врска. Еве јас се зимам како пример. Можам некој да го сакам највеќе на свет и пак да сум згужвана како бакшиш пред него... Како тип сум многу стегната и страв ми е да кажам те сакам да не помисли дека сум патетична. :)
Имам проблем со изразување емоции од страв и несигурност едноставно.

Па и не е секогаш толку лесно да кажеш те сакам... Не сите луѓе можат да се ослобдат и да го кажат тоа пред личноста во која се во врска. Еве јас се зимам како пример. Можам некој да го сакам највеќе на свет и пак да сум згужвана како бакшиш пред него... Како тип сум многу стегната и страв ми е да кажам те сакам да не помисли дека сум патетична. :)
Жените чувствуваат кога се сакани и обично тогаш кажуваат дека сакаат без сТрaм :xmas1:

А тоа планираш цел живот да го имаш? Како да го пребродиш освен со соочување на проблемот? Стисни заби и кажи. Кога веќе тоа го мислиш, го правиш и се укажуваш на тоа, тогаш што е проблемот зашто да не кажеш? Патетична...Ohgod, никој не го мисли тоа.

Не исфрлам гнев врз тебе, зашо цмиздриш. Само ти посочив дека не се сите жени исти. :toe:
Секој и секому може да каже ТЕ САКАМ, но зборовите без дела се НИШТО. Може некој и додека те малтретира, понижува да ти вика дека те сака.
И ќе те прашам кој е виновен што се губат вистинските вредности во животот?

--- надополнето ---

Некои мислат дека со искажување љубов, се скратува машкоста :pipi:
Кој цмизди бе девојко и за какви вредности ми зборуваш?
не знаев дека и ти си од слабите девојчиња,немам потреба да изјавувам љубов од причина што јас не сум за љубов.јас неќам некој да ме сака.Токму затоа не се сите жени исти,има и полоши...јас сакам мир,неќам никој да ми додева касно во ноќта.

Жените чувствуваат кога се сакани и обично тогаш кажуваат дека сакаат без сТрaм :xmas1:

И оваа теорија држи вода дефинитивно, осеќаш дека другата страна има чувства и полесно го кажуваш тоа.

А тоа планираш цел живот да го имаш? Како да го пребродиш освен со соочување на проблемот? Стисни заби и кажи. Кога веќе тоа го мислиш, го правиш и се укажуваш на тоа, тогаш што е проблемот зашто да не кажеш? Патетична...Ohgod, никој не го мисли тоа.

Па во суштина не може да планира човек дали ќе го има цел живот тоа... едноставно таква сум. Стегната сум, тешко се опуштам, ми треба подолго време за да почнам отворено да покажувам чувства и заради тоа скоро сите си отишле од мојот живот, пошто мислеле дека сум ладна, незаинтересирана или дека немам чувства за нив. Ама таква сум, посилно од мене е. Прави да се блокирам и да имам ѕид околу мене. И тоа се случува исклучиво само на љубовно поле, пошто порано бев таква и во социјалниот живот, премногу стегната и срамежлива, на тоа поле сум каде каде подобрена. :)
Сепак мислам дека кога ќе дојде правиот, ваљда ќе го снема тој страв.

Не треба да се замара никој со ова ,ке излета и без да бидеш свесен за тоа ,само ако е искрено и од срце:toe:

Не треба да се замара никој со ова ,ке излета и без да бидеш свесен за тоа ,само ако е искрено и од срце:toe:
Точно.Ако девојката е вистинската,"правата" шо се вели,ќе откриет дали изговореното ТЕ САКАМ е искажано од срце,и бидејки се мисли.......Или е речено ради реда,колку да ја смуваш за 1 вечер.....

Немам ваков проблем па не знам што да речам али до овој степен ли дојде да неможе да се каже сакам те..
Нема шо да му мислиш освен ако таа не каса, кажи и сакам те ако не друго шепни и.

Така и јас би се опишал.
Само со измена у мушки род придавките.
И тој што напиша у наредниот пост:
Па во суштина не може да планира човек дали ќе го има цел живот тоа... едноставно таква сум. Стегната сум, тешко се опуштам, ми треба подолго време за да почнам отворено да покажувам чувства и заради тоа скоро сите си отишле од мојот живот, пошто мислеле дека сум ладна, незаинтересирана или дека немам чувства за нив. Ама таква сум, посилно од мене е. Прави да се блокирам и да имам ѕид околу мене. И тоа се случува исклучиво само на љубовно поле, пошто порано бев таква и во социјалниот живот, премногу стегната и срамежлива, на тоа поле сум каде каде подобрена.
Сепак мислам дека кога ќе дојде правиот, ваљда ќе го снема тој страв.
Таквите како тебе (и јас спаѓам у тај тип) скратени се од големи уживања у животот , а и од болка . Ја лично го дефинирам страв од тоа да не не повредат, ама ја не сам Фројд па можно е и да е нешто друго. Solution некоја чаша повеќе и енџој.

Катастрофа. Како може да кажете дека машкото ја губи машкоста ако каже Те сакам. Искрено мојот со тоа и ме освои, затоа што беше различен од другите и затоа што не се срамеше да ми каже Те сакам :wub:.
Моето Те сакам дојде малку подоцна кога го почувствував искрено тоа (значи не беше ми се свиѓаш или убаво ми е со тебе) и не ми беше тешко затоа што тоа го чувствував

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom