Препорака за гејмер компјутер

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
i mene me bode ama me bodat i ovie od EVN i Vodovod sekoj mesec :( ima vreme ne e problem za pocetok e ist kako toj sto go imam sega samo sto ovoj e poekonomicen :)
Башка, рамот е мн. ефтин у последно време, ќе можеш да земеш 8ГБ ДДР3 за ~4500ден.
Ама полека малце, ти реков и во друга тема, на есен ќе има нови серии на АТИ/Нвидиа (барем АТИ ќе има за Нвидиа незнам) и таму негде нова година ќе има ревизија на сегашниот Сенди на 22нм па ќе опаднат во цена овие сегашниве и ќе можеш да земеш и5-2500К (ако воопшто дојдат кај нас некогаш К моделите)
Сегашниов компјутер што го имаш сеуште е многу добар, затоа полека, секогаш има време за надоградување :)
И за ССД некој Патриот Инферно 60/120ГБ, кој највеќе ти се исплати тој земи го. Ова првин направи го, најзабележителен и најисплатлив апгрејт ќе ти биде Инферното.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Напојувањето не е.
zborenje na pamet ne postuvam, go imam od septemvri do sega so overclokuvan CPU,GPU,RAM, 24/7 raboti kompjuterot bez problem ili BSD , i imam garancija za istoto do 2015 godina so 44A single rail 12+ dovolno za sekoja idna graficka ili bilo sto... zatoa te molam

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
zborenje na pamet ne postuvam, go imam od septemvri do sega so overclokuvan CPU,GPU,RAM, 24/7 raboti kompjuterot bez problem ili BSD , i imam garancija za istoto do 2015 godina so 44A single rail 12+ dovolno za sekoja idna graficka ili bilo sto... zatoa te molam
- BSD е Berkeley Software Distribution .... a BSOD е нешто друго .... :pos2:

- 12+ ... (+)(-)1V ... :pos2:

фууу и мразам самоуки стучни лица .... :pos:

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
- BSD е Berkeley Software Distribution .... a BSOD е нешто друго .... :pos2:

- 12+ ... (+)(-)1V ... :pos2:

фууу и мразам самоуки стучни лица .... :pos:
:aplauz: sto mi dodade O vo BSD elleel kolku si ti strucen od kaj ja zema diplomata i nie da zememe za da bideme kako tebe gledas deka nabrzina pisuvam vazno da se razbereme ne ti da ni objasnuvas bukvi i + od koja strana stojat :nenene:

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
:aplauz: sto mi dodade O vo BSD elleel kolku si ti strucen od kaj ja zema diplomata i nie da zememe za da bideme kako tebe gledas deka nabrzina pisuvam vazno da se razbereme ne ti da ni objasnuvas bukvi i + od koja strana stojat :nenene:
:pos: ... нема гајле, повели и другпат ...

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
3870 EyefinitySuper+ :eek:jea: 6970/GTX580 PFFFFF!!!!! vidi ovaa sto pravi 1500 den ja kupiv :je:
P1030653.jpg

zebra

MUFC
Член од
30 октомври 2010
Мислења
13
Поени од реакции
2
Ај ако сака некој да ми даде некој совет за конфигурација до 500е. Сакам да си земам нов компјутер ама без монитор, само куќиште. Ми треба за работа со графички програми и за играње. :)

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Ај ако сака некој да ми даде некој совет за конфигурација до 500е. Сакам да си земам нов компјутер ама без монитор, само куќиште. Ми треба за работа со графички програми и за играње. :)
procitaj malce poveke niz temava imas 20 konfiguracii za za 500 evra

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ве читам и си се смеам... како бре тоа склопувате ГЕЈМЕР компјутер до 500 евра, кога една гејмер графичка околу 300 евра?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Не тропам... си чул за Cooler Master HAF 932? Си го видел некаде низ државава? То представува основа за гејмер компјутер. А ако си мислиш дека гејмер компјутер е со 4 гига рам и дуал кор процесор... твој проблем.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не тропам... си чул за Cooler Master HAF 932? Си го видел некаде низ државава? То представува основа за гејмер компјутер. А ако си мислиш дека гејмер компјутер е со 4 гига рам и дуал кор процесор... твој проблем.
Тоа повеќе би го рекол EXTREME одколку гејминг.

Гејмин РС би бил некој што има доволно хардвер во него за да играш било која игра со се на максимум и над 60 FPS, а тоа можеш со 4 гига рам, i5 2500..... нема баш 500 евра ама до кај 700 би бил.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Тоа повеќе би го рекол EXTREME одколку гејминг.

Гејмин РС би бил некој што има доволно хардвер во него за да играш било која игра со се на максимум и над 60 FPS, а тоа можеш со 4 гига рам, i5 2500..... нема баш 500 евра ама до кај 700 би бил.
Точно така + една 6950 2ГБ и ќе играш скоро све на макс на 1080п со АА/АФ уклучено. И не ти треба баш 60/над 60, зависи од која игра, кај повеќето доволно е 45 фпс.

Kajgana Shop

На врв Bottom