Препорака за гејмер компјутер

shifty

En Taro Adun, Executor!
Член од
31 август 2009
Мислења
269
Поени од реакции
25
ne be 6870 mislam deka poveke od toa vo momentov ne ti treba se nad toa e ke imas jaka graficka ama nema kade i na sto da ja iskoristis. ;)
Освен доколку има multi-screen конфигурација :)

offtopic: Продавам Sapphire 6870, гаранција 2 години, цена 12.000ден.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Освен доколку има multi-screen конфигурација :)

offtopic: Продавам Sapphire 6870, гаранција 2 години, цена 12.000ден.
ne i na 3 monitori ke cepa bez problem i sekoja igra do sega sto e izlezena na max settings sto poveke sakas od toa

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
^ Идам одма да купам 6870 ... :pos2: за се да ми тера на макс ... ... :motor:

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
i da ides, ic nemoj da cekas... :nenene:
А што правиме со Метро, Крајзис и сите такви позахтевни игри на 1080п со све на максимум и AA/AF со даска? :)

Ене баш денеска имаше ривју на HD 6990, две такви у Crossfire (т.е. четири down клокувани 6970ки) на 2560x1600, Very High и 4xAA на Крајзис конечно извадија 60 фпс. Ова е единствената конфигурација (незнам за triple SLI со 3xGTX580) со којашто може да се извади 60 фпс на тие сетинзи.

Само што за да се хранат тие две 6990ки ќе е требно два клонати Xeon осумјадрени процесори и две Corsair/Seasonic напајања од по 800W :icon_lol:

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Кој во Македонија би играл на 2560х1600 со 4хАА? Ја чисто сумњам дека некој во Македонија воошто има 30 инчен монитор, па дури и да има, сигурно му е наменет за едитирање на видеа и фотографии, а не за игри.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Поентата ми беше да потенцирам дека со 6870 неможеш баш се да играш на 1080p со све до даска и да ти вади 40-50 фрејма. Инаку нормално дека за наши услови 30 инчен монитор е голем луксуз.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
А што правиме со Метро, Крајзис и сите такви позахтевни игри на 1080п со све на максимум и AA/AF со даска? :)

Ене баш денеска имаше ривју на HD 6990, две такви у Crossfire (т.е. четири down клокувани 6970ки) на 2560x1600, Very High и 4xAA на Крајзис конечно извадија 60 фпс. Ова е единствената конфигурација (незнам за triple SLI со 3xGTX580) со којашто може да се извади 60 фпс на тие сетинзи.

Само што за да се хранат тие две 6990ки ќе е требно два клонати Xeon осумјадрени процесори и две Corsair/Seasonic напајања од по 800W :icon_lol:
za tie igri traba da mu ja mislat tie sto ja pravele igrata deka nemaat site pari za pukant 500 evra za graficka za da stavat se na max...Zatoa sekogas COD se najbarani igri i najigrani od tie fps zosto ne baraat mnogu od kompjuterot tuku mozes da ja odigras solidno so solidna konfiguracija... zemi go primerot so counter strike ne bara nisto posebno mozes da ja igras i na celeron cpu. Isto taka pa i nemora za sekoja igra da vadi 60 ili poveke FPS ednostavo treba da bide igriva igrata. P.S sum ja svrtel dva pati Crysis Warhead na dual core 1.86 i Geforce 9300 M G 256Mb na Acer Aspire 5720G pa sea ti vidi dali toa sto mi kazuvas da vadi 60Fps dali mi znaci nesto?! :) nema sigurno da si ja udiram glavata vo dzid ako ne vadi 60FPS ili pa da vlozam 500 evra samo vo graficka (drugoto na strana) samo za da vadi 60FPS... Neli nema logika toa :) Do sega so ovaa graficka sto ja imam sekoja igra sto sum ja pustil osven metro2033 koja sto ima nekoj problem so driverite na grafickata site drugi igri sum gi pustil na max na 1080P bez AA idele poveke od odlicno taka da zboram deka ako bi imal edna 6870 sega mislam deka poveke od toa nema da mi treba nisto vo narednite 2 godini koga stanuva zbor za igri se razbira i eden 2500K i edno vodeno ladenje potpomognati so 850W PSU :) :) :)

--- надополнето ---

Кој во Македонија би играл на 2560х1600 со 4хАА? Ја чисто сумњам дека некој во Македонија воошто има 30 инчен монитор, па дури и да има, сигурно му е наменет за едитирање на видеа и фотографии, а не за игри.
tocno taka :) vazno da ja izigras igrata da postavis nekolku rekordi i ideme na sledniot nalslov koj sto treba da izleze kraknat od razer1911 ili deviance :D

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
za tie igri traba da mu ja mislat tie sto ja pravele igrata deka nemaat site pari za pukant 500 evra za graficka za da stavat se na max...Zatoa sekogas COD se najbarani igri i najigrani od tie fps zosto ne baraat mnogu od kompjuterot tuku mozes da ja odigras solidno so solidna konfiguracija... zemi go primerot so counter strike ne bara nisto posebno mozes da ja igras i na celeron cpu. Isto taka pa i nemora za sekoja igra da vadi 60 ili poveke FPS ednostavo treba da bide igriva igrata. P.S sum ja svrtel dva pati Crysis Warhead na dual core 1.86 i Geforce 9300 M G 256Mb na Acer Aspire 5720G pa sea ti vidi dali toa sto mi kazuvas da vadi 60Fps dali mi znaci nesto?! :) nema sigurno da si ja udiram glavata vo dzid ako ne vadi 60FPS ili pa da vlozam 500 evra samo vo graficka (drugoto na strana) samo za da vadi 60FPS... Neli nema logika toa :)
Ако играш некоја игра на компетитивно ниво (Counter-Strike) и те како ти треба компјутер кој ќе вади 100 фрејма...

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Ако играш некоја игра на компетитивно ниво (Counter-Strike) и те како ти треба компјутер кој ќе вади 100 фрејма...
ete ti imas lap top tamu pogore so 9300 m g koj sto vadi celo vreme 100fps te razbiram ama ne e toa poentata na toa sto go pisav

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
ete ti imas lap top tamu pogore so 9300 m g koj sto vadi celo vreme 100fps te razbiram ama ne e toa poentata na toa sto go pisav
ОК, да бидам појасен - Counter-Strike: Source. МОРА да имаш компјутер што ќе вади повеќе од 66 fps затоа што оружјата во играта и целото движење на играчот е успорено кога некој игра со fps помал од 66. А.К.А - уште од старт си хендикепиран. А пожелно е да се има над 100, чисто онака за да биде мазен гејмплејот.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Поентата ми беше да потенцирам дека со 6870 неможеш баш се да играш на 1080p со све до даска и да ти вади 40-50 фрејма. Инаку нормално дека за наши услови 30 инчен монитор е голем луксуз.
Поентата ти е малку грешна. Со таа картичка можеш 99,99999% од игрите да ги играш на 1200p на 8AA, 16AF се макс, некои на 4АА 16АФ и слично, а само една-две-три (метро,...) на нешто послабо. Буквално неможеш се, практично можеш.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
ОК, да бидам појасен - Counter-Strike: Source. МОРА да имаш компјутер што ќе вади повеќе од 66 fps затоа што оружјата во играта и целото движење на играчот е успорено кога некој игра со fps помал од 66. А.К.А - уште од старт си хендикепиран. А пожелно е да се има над 100, чисто онака за да биде мазен гејмплејот.
sum igral CS Source so Celeron 430 vadi 100 FPS a celeronot kosta 1800 denari pak ke ti kazam procitaj poubavo pred da pisuvas ne pravime muabet za toa CS bese spomnat samo kako primer

--- надополнето ---

Со таа картичка можеш 99,99999% од игрите да ги играш... Буквално неможеш се, практично можеш.
Tocno taka minimalna razlika vo performansi, a golema razlika vo cena

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.530
Поени од реакции
8.075
дали може вака?ке давате предлози од целосно склопени конфигурации до 25к и ќе гласаме која е најдобра и така да ја избереме најдобрата?

Kajgana Shop

На врв Bottom