Помош - Тетовирање

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Сакам да се тетовирам деновиве, па би побарал некој совет ако ви се наоѓа :)

Сакам на раката и грбот да се тетовирам, уште немам идеа што ќе биде тоа.

Немој да се тетовираш само за да имаш тетоважа - тетовирај нешто со значење, зашо ти останува засекогаш...
Оди кај Симон (071209918), ако веќе не знаеш каде - исто така познавам еден тип шо тетовира, еве ти неколку негови дела

149652_179846438698407_100000191577129_719130_4303393_n.jpg

156565_179846492031735_100000191577129_719131_6989725_n.jpg

154927_179846622031722_100000191577129_719134_4499929_n.jpg

156084_179846595365058_100000191577129_719133_683629_n.jpg

30716_127327900616928_100000191577129_350262_7489273_n.jpg

итн.

Епа види, на 17 години нормално е да се тетовираш, колку за да имаш тетоважа.

Иначе добри се тетоваживе, ќе го барам сигурно дечково да видам како што.
Фала ти на помошта :)

Епа види, на 17 години нормално е да се тетовираш, колку за да имаш тетоважа.

Иначе добри се тетоваживе, ќе го барам сигурно дечково да видам како што.
Фала ти на помошта :)
Сликите не се од типот од кој ти остаив бројче. Од друг чоек се, планрам кај него да се тетовирам другава година. Ама не знам дали би требало да ширам инфо за него така да, ако сакаш кај овој со сликиве - исконтактирај ме по пп.

друже.. а да се воздржиш од тетовирање? шо викаш за тоа... ај размисли уште едно 2 3 пати пред да се истетовираш :)

друже.. а да се воздржиш од тетовирање? шо викаш за тоа... ај размисли уште едно 2 3 пати пред да се истетовираш :)

озбилно..зашо да се тетовираш....ќе си бидеш вака штикче ко фри бој без тетоважа....:pos2: ( да не се наљутиш и ја неам тетоважа...:smir:) ...мислам дека имаше една тема ваму за какви се болести и инфекции може да предизвика тетовирањето...фани прелистај може ќе се премислиш..

Па ако идеш во body-art студио, со триста филма што има во него како би можел да фатиш болест.
На крај краева, секој 4ти човек е со тетоважа, па не сум чул некој да умре.

Ако знаете нешто повеќе, споделете овде :)

озбилно..зашо да се тетовираш....ќе си бидеш вака штикче ко фри бој без тетоважа....:pos2: ( да не се наљутиш и ја неам тетоважа...:smir:) ...мислам дека имаше една тема ваму за какви се болести и инфекции може да предизвика тетовирањето...фани прелистај може ќе се премислиш..
не се вреѓам немам за што.. штикче (ко ја и ти) или нештикче е соопствен избор... голем дел од истетовираните кои ги познавам се каат за тоа што го направиле... (сега очекувам едно 10 цитати у стилот абе остај ги тие у јна што се тетовирале глупости живи)
муабетот ми е да размисли зашто сепак има 17 години.. за година дена може тотално некоја друга ствар ке му го земе вниманието.. ме сваќаш што кажувам нели...

Мој совет ти е да не се тетовираш, а ако веќе си решен, тогаш гледај што помала и на место кое ќе го сокриеш. Тетовиран сум и само после 3-4 месеци ми здосади - и се нервирам кога ја гледам.

Мој совет ти е да не се тетовираш, а ако веќе си решен, тогаш гледај што помала и на место кое ќе го сокриеш. Тетовиран сум и само после 3-4 месеци ми здосади - и се нервирам кога ја гледам.
Неон... мислам дека постот кој го оставив добива реална слика ?

:pos2::pos2: Skroz nemoj ni da se tetovirash ako mislish da ja kriesh a za toa deka ce ti zdosadi za 3-4 meseci e mozno no ako si odberes nesto ubavo sto ce ima i nekoe znacenje za tebe sekogas koga ce ja gledas ce ti budi prijatni secavanja i ce imas prikazna za kazuvanje koga ce te prasuvaat zosto si se tetoviral...

Тетовирај се без разлика дали се тетовираш "за да бидеш мангуп" или затоа што тетоважата ќе ти значи нешто. Конкретно јас имам тетоважа, ја ставив затоа што сакам да ме потсетува на успехот што го постигнав ова лето, и сигурен сум дека нема да ми здосади како што на некој член погоре тоа му се случило бидејќи тетоважата за мене има големо значење. :D

:pos2::pos2: Skroz nemoj ni da se tetovirash ako mislish da ja kriesh a za toa deka ce ti zdosadi za 3-4 meseci e mozno no ako si odberes nesto ubavo sto ce ima i nekoe znacenje za tebe sekogas koga ce ja gledas ce ti budi prijatni secavanja i ce imas prikazna za kazuvanje koga ce te prasuvaat zosto si se tetoviral...
Не реков да ја крие, туку да може да се скрие откако ќе почне да се кае:) а и мојава тетоважа ми имаше огромно значење на времето кога ја ставав (пред 9 години), денес ми нема и тоа е тоа. Кога ја гледам не се потсетувам на значењето, туку на тоа што не размислив доволно и се нервирам кога ја гледам.
Струјата, ти си уште тазе, имаш време да се покаеш хехе :)
ПС на 80% од интервјуата за работа ти поставуваат прашање дали имаш тетоважа... не верувам дека тоа е затоа што сакаат да имаш :) Предрасуда, ама шта је ту је. Посебно ако работното место значи и работа со луѓе. .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom