Врнежи од снег предизвикуваат тешкотии во сообраќајот во Европа

• Креатор на темата Креатор на темата VaZoLjIN
  • Време на започнување Време на започнување
Мене средина на Декеммври ми одговара по распоред.....

И во поголеми количини! :vozbud:
И да остани што е можно подолго!

Ухх дај боже, нема позаебано од тоа, стануваш сабајле од кревет и по пат до ВЦ караш по се шо е можно, оти е студено и мораш да станиш, па си го пиеш кафенцето и низ прозор гледаш како снегот окупира се, па одиш пред гаража и чистиш пат, па ја земаш колата , внатре парно си пушташ и топло а надвор МРАЗ, па на крајот од денот си идиш дома па лизга колата па караш пак , па иди некој од комшиите да турни и те дупи колку ти се заебани гумите, па некако ја пикаш си одиш дома на топло на едно кафе , си седнуваш пред телевизор и пооолека и слатко си заспивап и другото утро се будиш ... и пак исто :) Сакаммм Снег

Мрзам снег од дно на душа ,не може да разберам како глуп копиљ сум бил кога се радував на снегот.
Овде го има две недели ,пцујам бетер од чичко купмлуг секој ден кога ја чистам колата од снег.
Зошто бе пцуеш на снегот.Не заебавај.Па иначе ке ти биде досадно,вака барем си имаш занимација

Ухх дај боже, нема позаебано од тоа, стануваш сабајле од кревет и по пат до ВЦ караш по се шо е можно, оти е студено и мораш да станиш, па си го пиеш кафенцето и низ прозор гледаш како снегот окупира се, па одиш пред гаража и чистиш пат, па ја земаш колата , внатре парно си пушташ и топло а надвор МРАЗ, па на крајот од денот си идиш дома па лизга колата па караш пак , па иди некој од комшиите да турни и те дупи колку ти се заебани гумите, па некако ја пикаш си одиш дома на топло на едно кафе , си седнуваш пред телевизор и пооолека и слатко си заспивап и другото утро се будиш ... и пак исто :) Сакаммм Снег

Заборави да пишеш на крајот од денот ја бараш колата 30 мин,чистиш туѓи 2-3 пред да ја "откриеш" али во тоа е убавината.

Ваков снег сакате, да не можеш нормално да функционираш ?

DA i povekje od toa , sakam kaminot da mi kloka i da go napunam so buka i da si napraam greeno vince i da gledam ubavina , koga ja gledam slikava so srnickive pogore si vikam ahhhhh gospod se ni ima dadeno i nevideni ubavini samo nie so nenormalnata industrija se ke unistime , SMRT za industrijalizacijata vo svetot , dolu odzacite , planetava zemja e povazna od se drugo , vi ibam i BMW i Mercedes i sve drugo ... od toa nema zivot od snegot ima voda koja ke ja natopi zemjata i ke rodi zivot , a so toa kislorod , a so toa i nie diseme i ziveeme Pozzzz ako neka ima sneg lugje preubavo e pa duri i vonredna sostojba neka proglasat ke se obezbedime , ke zememe povekje za jadenje i ke si sedime doma pred kamin , nekoj ubav film , crno vince a nadvor eden metar sneg :))))

--- надополнето ---

Мене средина на Декеммври ми одговара по распоред.....

Abe ne te fermam tebe be koga ti odgovara :))) sakam uste utreeee :)))

DA i povekje od toa , sakam kaminot da mi kloka i da go napunam so buka i da si napraam greeno vince i da gledam ubavina , koga ja gledam slikava so srnickive pogore si vikam ahhhhh gospod se ni ima dadeno i nevideni ubavini samo nie so nenormalnata industrija se ke unistime , SMRT za industrijalizacijata vo svetot , dolu odzacite , planetava zemja e povazna od se drugo , vi ibam i BMW i Mercedes i sve drugo ... od toa nema zivot od snegot ima voda koja ke ja natopi zemjata i ke rodi zivot , a so toa kislorod , a so toa i nie diseme i ziveeme Pozzzz ako neka ima sneg lugje preubavo e pa duri i vonredna sostojba neka proglasat ke se obezbedime , ke zememe povekje za jadenje i ke si sedime doma pred kamin , nekoj ubav film , crno vince a nadvor eden metar sneg :))))

--- надополнето ---

Abe ne te fermam tebe be koga ti odgovara :))) sakam uste utreeee :)))

ja zaboravi svalerkata,

Имаше едно рекламче, не можам да го најдам сеа, излегва тој и чисти колата чисти , па паѓа се лизга но некако ја исчистува цела кола од снег, и на даљинското притиска да отклучи кога почнува да свирка колата пред него која е цела снег, ја згреши колата шо ја чистеше :)), и нешто пишеше на крајот Bad Morning така нешто....:)

Гледајќи го времево ќе почекаме за снег, сонце сија ко тепсија надвор....

Гледајќи го времево ќе почекаме за снег, сонце сија ко тепсија надвор....

А ветрот со својата брзина сака да ја достигни брзината на светлината, јас незнам како уште покриво ми седи на куќата...

Eпа собирај парталите, пали патикете и правец негде на Алпи. Крчкај камин со буки, пиј вино и живи си така среќно до крајот на зимата, овај животот бе.

А бе шо знам.... имам мерак да возам на снег... можи зато шо ко возев првпат, возев на снег. :)

Европа парализирана од ниски температури и снег

Велика Британија, како и поголем дел од Европа се завеани во снег. Стотина училишта низ земјата се затворени, а сообраќајот е отежната. Во Шкотска на патиштата се “заробени“ 700-тина возила. Дополнителен проблем создаваат поларните температури кои до крајот на неделата би можеле да се спуштат и до 20 степени под нулата. На некои места студот го зголемуваат и силни ветришта.

“Луѓето останаа заробени во снег поради празните акумулатори и неподготвеноста за временските услови. Непрекинато повторуваме дека мора да се информираат, да слушаат вести и да ги подготват своите возила за зимски услови“, вели Дарон Бурнс од Помош на патот, за локалните медиуми во Велика Британиај.

Во Германија, поточно во Минхен и Фрнакфурт, поради ниските температури се откажани повеќе од 125 летови, а во Австрија поради обилните снежни врнежи блокирани се регионалните патишта кон Алпите. Слични состојби владеат и во Полска.

Автор на веста: Нетпрес
Објавена на 30.11.2010

Аман бе кај сме ние? -У Јужна Африка?
Кај е снегов!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom