- Член од
- 2 ноември 2008
- Мислења
- 146
- Поени од реакции
- 15
Се курчат и тоа како, цело време со телефон в рака шетаат низ градот па ова имам та она имам та вака та нака
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Другар не мислев на тоа, они не од потреба повеќе колку да се лигават е јас имам ваков телефон и некако се лигават по телефонот ау заникаде незнам како да ти опишам одбивно ми е сето тоаНормално.Голем град и луѓево не се гледаат секој ден .Кога си во мал град и ги знаеш сите зошто ти е телефон?
![]()
Е шо? Умреле сите што биле скопјани или ко Ацтеките - од неповолни услови за живот - ајт ги нема.Samo 2% od lugjeto sho zhiveat vo Skopje se skopjani.
Skopjani kako kategorija, mozhe da se kazhe i deka ne postojat.
Е шо? Умреле сите што биле скопјани или ко Ацтеките - од неповолни услови за живот - ајт ги нема.
Ве читам наназад сите со заклучоциве за старите скопјани. Знаете колку стари скопјани има во Чаир?! Или увртено ви е дека таму се само албанци и дека не може друг човек да се најде...
Samo 2% od lugjeto sho zhiveat vo Skopje se skopjani.
Skopjani kako kategorija, mozhe da se kazhe i deka ne postojat.
Е шо? Умреле сите што биле скопјани или ко Ацтеките - од неповолни услови за живот - ајт ги нема.
Ве читам наназад сите со заклучоциве за старите скопјани. Знаете колку стари скопјани има во Чаир?! Или увртено ви е дека таму се само албанци и дека не може друг човек да се најде...
Па категоријата Скопјани не се одредува според крвна група, туку се одредува според тоа колку време си поминал од твојот живот живеејќи во Скопје. Ако гледаме така на работите тогаш и во другите градови другите категории на луѓе како Велешани, Стружани и.т.н. (ги земам за пример) се изумрени одамна, и таму имало мешање.Но тој што живее во Скопје, плаќа даноци повеќе од 20 и кусур години (на пример.), тука се образувал и ред други работи тој е Скопјанец, тој што исто така на пример живее 20 и кусур години во Велес и ги прави овие работи што ги набројав тој е Велешанец.Ако гледаме по крвна слика Скопјани, Велешани, Стружани, Штипјани не постојат уште многу одамна, треба сите да се прогласиме за „бучкуруш нација“ од проста причина што Скопјаните, и другиве што ги набројав одамна изумреле со поминувањето на разно-разните војски тука.Еден куп турски и германски зборови во нашиот јазик имаме............