Војна во Премиер лигата: Венгер - Нани мора да е 1600 пати попаметен од мене!
Една обична констатација на играчот на Манчестер Јунајтед, Нани, дека битката за првак на Англија ќе се води помеѓи Челзи и Јунајтед, го извади од такт менаџерот на Арсенал, Арсен Венгер.
Нани изјави дека за првото место во Премиер лигата ќе се борат Манчестер Јунајтед и Челзи, а таа изјава многу го налути менаџерот на Арсенал, Венгер кој последен пат освои тутула шампион пред 6 години.
„Секој во оваа лига има поинакво милсење, но никој не е видовит. Очигледно живееме во опшество во кое сите знаат се, и се чини дека е срамота да признаеш дека во нешто не се разбираш. Јас лично не знам кој ќе го освои првенството, но позади себе имам 1600 натпревари. Ако Нани знае, тогаш мора да е 1600 пати попаметен од мене“, изјави Венгер.
Потсетуваме Арсенал последен пат во англиското птвенство триумфираше во сезоната 2003/04, кога се прошета низ првенството без ниеден пораз и така стана втор клуб на кого тоа му успеало во историјата на англиксиот фудбал
Тогаш тимот на Венгер на крајот на сезоната триумфираше со 90 бодови пред Челзи кој заврши со 79 бода.
Па ми валеше стар добар Венгер... Натпреварите со Јунајтед станаа театар, но ова ми ја враќа волјата...