Филмски вести

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
ke izlaga...B-14 prodolzenie od B13...glavna uloga David Belle i cajkanot....pocna da se snima vo belgrad vo avgust....:D:D

Попај

Буржоазија
Член од
10 јуни 2006
Мислења
699
Поени од реакции
9
The Number 23

The Number 23
Главни улоги: Jim Carrey, Virginia Madsen, Logan Lerman
Жанр: Мистерија,трилер.
Филмот е излезен во 2007 година

Премногу инспириран од филмот...само што го догледав.Во главната улога е Џим Кери,па дури бев зачуден како може да глуми во филм кој нималку не е комедија.Интересно е што со бројот 23 има многу мистерии:Хитлер се самоубил на 19.04 (19+4=23),атомската бомба во Хирошима паднала во 8,15 часот (8+15=23) и ред други работи.Вака почнува филмот:Валтер Спероу (Џим) живее пристоен живот се додека неговата жена не му ја купи книгата The Number 23 за роденден.Тој беше во некој стил ветеринар на терен.Со читањето на книгата се пронаоѓа себе си,поточно,самите дела кои што ги пишува актерот тој како да ги правел во животот.Најинтересно е што дури на крајот станува јасен филмот кога ќе дознае дека тој самиот е автор на книгата и дека е убиец.Неговиот татко се убива,тој е заљубен во една девојка која ја убива во една соба во хотел со број 23 и потоа се фрла од прозорец и завршува во болница.Добива амнезија,заборава се. Па,дури на крајот кога ја наоѓа оригиналната книга сваќа дека тоа му се случило и се друго.Филмот е многу психопатски :) земете го,гледајте го.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Еден од најглупите филмови шо сум ги гледал.:tapp:

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
леле, па крајот го кажал... најважниот дел (ко на повеќето филмови нормално), среќа го имам гледано иначе ќе те проколнував

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
The Curious Case of Benjamin Button (2008)

За мене најочекуваниот филм за оваа година :pipi::vozbud:

The Curious Case of Benjamin Button е филм од 2008 адаптација на истоимената приказна од 1922 година напишана од Ф. Скот Фицегералд. Филмот е режиран од Дејвид Финчер, а како глумци се појавуваат Бред Пит и Кејт Бланшет. Премиерата на филмот е најавена за 25 декемвр 2008.

Официјална веб страна: http://www.benjaminbutton.com/

Трејлер:

Ј

јовица11

Гостин
Интересен треилер,само немало потреба од отварање нова тема,можеше да го стаиш во филмови кои би ги препорачале:smir:

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.349
Поени од реакции
2.241
дали знае некој кога излегува филмот Ong Bak 2

Kajgana Shop

На врв Bottom