Американската TSA - перверзија на власта

Мислам многу, ме учеа за транспорт нема потреба ти да ме учиш. Детектор за метал е доволно за да се откријат потенцијални предмети со кои некои може да го загрози авионот и патниците во него. А да дозволам некој да ми го претресува детето и да го фаќа таму каде што не треба не дозволувам па и на лице место пред цел аеродром да ме пукаат.

.

ОУУУУ како се Лажеш-ќе открие метален детектор експлозив??

--- надополнето ---

Слично и кај нас почнуваат со камери по улиците...

Арно де-види го Лондон,Берлин(во вториов користат и беспилотни летала).

Што има тука лошо??

Приватноста не е загрозена а безбедноста зголемена.

Башка камериве влијат демотивирачки за криминалциве.

tsapedobear.jpg

On a more serious note; почнаа неколку сенатори и конгресмени да се бунат - "American Traveler Dignity Act".
Еден од аеродромите во Флорида ги откачила финиве луѓе од TSA, и се одлучиле да изнајмат приватна компанија за да се грижи за безбедноста на аеродромот. Линк.

ОУУУУ како се Лажеш-ќе открие метален детектор експлозив??

--- надополнето ---

Арно де-види го Лондон,Берлин(во вториов користат и беспилотни летала).

Што има тука лошо??

Приватноста не е загрозена а безбедноста зголемена.

Башка камериве влијат демотивирачки за криминалциве.

CCTV boom has failed to slash crime, say police
Traffic accident rate higher
It hasn’t worked in the way it was sold originally, as a crime prevention tool
The Myth of The Effectiveness of Video Surveillance
SPEEDING FINES BANNED BY GERMAN JUDGE
Efficace, la vidеo surveillance ? Le rapport qui nous mеne en bateau

Извештај од француското министерство за внатрешни работи...

h-20-1750813-1256034078.jpg

Ништо од превенцијата...
Затоа има полнење на градски и државни буџети,злоупотреба и повеќе жртви на патиштата.
Големи профити за лобистите и компаниите кои ептен се загрижени за безбедноста.
Привантноста не е загрозена? Во Лондон и на мочање те снимаат...
А во Англија камерите им ги донесоа - и дома...

(и понекој среќен педофил веројатно хахах уште и си земаат плата за тоа)

Дури и на политичарите им скурчи
Рон Паул сите конгресмени треба да минат низ оваа процедура хахах

Не е така, ако скенерот е опасен по здравјето (во случајов радијација) исто така имам избор да не поминам низ него.

Додатно, ако начинот на кој ме проверуваат е противзаконот (во случајов се работи за сексуално злоставување) имам право да ги тужам аеродромот, агенцијата ТСА и секој вработен поединечно.

Исто така, прашање на избор на секој аеродром (приватно претпријатие) да бира начин на кој ќе ја гарантира безбедноста. Седумнаесет веќе се изјасниле дека не сакаат ТСА да биде присутна.

Бидејќи власта виде дека народот почна да се буни за апсурдните мерки кои ги спороведува, ТСА изјави вчера дека кој ќе застане не редот за влегување во авион и ќе се определи дека не сака да помине низ скенерот, ќе биде притворен и ќе биде казнет во висина од $11,000.

Се надевам сите ќе "opt out" од скенерот викендов.

Додатно, ако начинот на кој ме проверуваат е противзаконот (во случајов се работи за сексуално злоставување) имам право да ги тужам аеродромот, агенцијата ТСА и секој вработен поединечно.

:icon_lol:

Не е така, ако скенерот е опасен по здравјето (во случајов радијација) исто така имам избор да не поминам низ него.

Исто така, прашање на избор на секој аеродром (приватно претпријатие) да бира начин на кој ќе ја гарантира безбедноста. Седумнаесет веќе се изјасниле дека не сакаат ТСА да биде присутна.

Бидејќи власта виде дека народот почна да се буни за апсурдните мерки кои ги спороведува, ТСА изјави вчера дека кој ќе застане не редот за влегување во авион и ќе се определи дека не сака да помине низ скенерот, ќе биде притворен и ќе биде казнет во висина од $11,000.

Се надевам сите ќе "opt out" од скенерот викендов.
Pedobear approves this message
On a serious account:
Повели увери се сам
http://www.google.com/search?hl=en&...exual+molestation&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
Имаш видео на првата страна и имаш изјава од најпочитуваните со најчист record сенатори кој има долга кариера во конгрес Рон Паул каде вели дека власта легазилирала сексуално злоставување со дозволување на интрузивни методи за пребарување и нарушување на приватноста .

а мене некако не звучи како избор помеѓу зрачење и драпање. Или казна од 11 000 долари.Или нелетање.
Многу голем избор .

Ебати светот во кој живееме. Умре Слободата на човекот.

Ебати светот во кој живееме. Умре Слободата на човекот.
Слободата никогаш не умира :)
Работата со слободата во овој свет треба да се избориш и треба да прифатиш и ризиците кои произлегуваат од неа
Големите американци спиеја на уво дека се американци и никој нема да ги пороби.
Изгледа дека згрешија. Тоа добиваш кога народот се понаша како доцилна офца.
И кај нас тоа да можат да го направат ќе го направат.

Вчера за празникот не ги употребуваа скенерите за потоа медиумите да спинуваат дека се било како што треба и народот не се бунел. :tapp:

TSA Gangstaz

Не знам како да ти кажам ама...Ал-каеда не постои.
Правиш муабет и конструираш некакви кули во воздух врз основа на нешто што не постои.

Ај и тебе не ти светнува па да те прашам?
По автобуски и железнички станици (терористички цели-плашете се) не треба да се воведат контроли,скенери,претреси, па да се вработат уште неколку десетици илјади лични паразити...пошто ќе сме безбедни...
Види го видеото од стручното лице...ццц...значи ти би дозволил некој да ја чеша твојата ќерка за пичката ради тоа шо бин ладен од пештерата ќе праел зулуми ?

Понекогаш контролирај се малку,не фантазирај без потреба.

:pos2:

Носат закони за воведување скенери по железнички,автобуски,стадиони,пристаништа,метроа,по улици (мобилни комбиња-секнери),трговски центри...
Заради некаков тип од пештера ќе се вработат нови и нови паразити и педофили,во име на безбедноста.
Нови тендери и нови профити.
Секаде е исто,истата шема е во игра.

http://thehill.com/homenews/adminis...scanners-could-be-trains-boats-and-the-metro-
http://blogs.forbes.com/andygreenbe...an-technology-deployed-in-street-roving-vans/

[video]http://revolutionarypolitics.tv/video/viewVideo.php?video_id=13217[/video]

Сега секој кој ќе се спротистави ќе биде ставен на црна листа и наречен терорист .

The terminology contained within the reported memo is indeed troubling. It labels any person who “interferes” with TSA airport security screening procedure protocol and operations by actively objecting to the established screening process, “including but not limited to the anticipated national opt-out day” as a “domestic extremist.” The label is then broadened to include “any person, group or alternative media source” that actively objects to, causes others to object to, supports and/or elicits support for anyone who engages in such travel disruptions at U.S. airports in response to the enhanced security procedures.
http://www.canadafreepress.com/index.php/article/30286

Ама ја испофаќале индиската амбасадорка која што била облечена во сари. И тоа втор пат, првиот пат пред три месеци. :tv:

Индиската амбасада со протестна нота до Стејт департментот, велат да не смее да се повтори. Чисто се сомневам.

Во секој случај, бруки невидени...

TSA Subjects Indian Ambassador To US To Glass Cage, Enhanced Groping

The Indian embassy in Washington is to issue a formal complaint to the US State Department following the treatment of a leading Indian Diplomat at the hands of the TSA.

Indian Ambassador to the United States, Meera Shankar (pictured above with the president) was pulled out of a security line at Jackson-Evers International Airport in Mississippi, taken into what has become known as a TSA “glass cage”, and forced to undergo an enhanced pat-down in full public view.

It is believed that the TSA operatives flagged Ms. Shankar not because she set of the metal detector, but because she was wearing a sari, a long traditional Indian robe.

Despite making it known that she was an international diplomat and asking for the search to be conducted in private, the TSA led her into a glass box where not one but two agents proceeded to conduct what has been described by thousands of travelers as nothing less than groping akin to foreplay or sexual molestation.

The Ambassador was about to board a flight to Baltimore after attending an event at Mississippi State University.

“She is a very strong woman, but you could see in her face that she was humiliated,” Tan Tsai, a research associate at MSU’s International Security Studies center who witnessed the screening, told The Clarion-Ledger. “The Indian culture is very modest.”

“The way they pat them down, it was so humiliating,” Tsai added, “Anybody who passed by could see it.”

Janos Radvanyi, Chair of the MSU’s International Studies Department was quoted as saying, “She said, ‘I will never come back here.’ We are sending her a letter of apology,”

Indian External Affairs Minister S.M. Krishna has described the incident as “unacceptable”.

Let me be frank, this is unacceptable to India. We are going to take it up with the government of US that such unpleasant incidents do not recur,” Krishna told reporters outside parliament. He said that there were “certain well-established conventions, well-established practices as to how members of diplomatic corps are treated in a given country”.

I am rather surprised by the way the Indian ambassador to the US has been treated. This has happened for a second time in three months,” he said.

A TSA spokesman told the Clarion-Ledger in an e-mail that “this passenger was screened in accordance with TSA security procedures.”, adding that foreign dignitaries are not exempted.

The office of Mississippi governor Haley Barbour said that they were looking into the incident.

The state Lieutenant Governor, Phil Bryant, who had met with Shankar during her visit to the state, said in an e-mail to Clarion-Ledger “Although I understand we need proper security measures to protect the passengers in US airports, I regret the outrageous way Indian Ambassador Shankar was treated by the TSA while visiting Jackson.”

This is the latest in a string of incidents that has led to mass backlash against the TSA’s enhanced screening measures.
...

Женава ги тужи, ја фаќале за гради, а ги оперирала одноно и се исечени заради рак.
Синчето прашало зошто неа ја проверуваат, а него не, му рекле бидејќи ти немаш “сиси’’. :kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom