Јувентус - Рома 13.11.2010 - 20:45

Ваш тип за натпреварот?

• Победа на Јувентус

Гласови: 37 58,7%
  • Победа на Рома

Гласови: 10 15,9%
  • Нерешено

Гласови: 16 25,4%

• Вкупно гласачи
    63
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
мотај на 1:30 ----> Ова не е пенал.

мотај на 0:30 ----> А ова е!

Епа пријатели, еве ви најубав доказ за двојните стандарди на судењето во Италија. Не ми е поентата да квичам како сме биле оштетени, само сакам да покажам една идентична ситуација со две различни судиски одлуки.
Влатче има разлика во првото видео Милан, а во второто Јувентус. Милан моментално е миленичето на судиите во Италија. Изгледа дека Берлускони си најде ефтин начин да дојди до титулата оваа година.

Шо се однесва до Јувентус, единствениот кривец за пеналот е Пепе и неговото глупаво движење со раката, разбирам да покрива лице, јајца или било шо ама онаму шо мајка бара? Ударот е по средината на голот а Сторари е зад него.
Рицоли е крив ама за прекршоците шо не ги свиреше за Јуве, а ги свиреше за Рома. Со неговиот неизбалансиран став и со грубата игра на Рома едвај можеве да задржиме топка и тоа и тоа како се одрази на генералната импресија за мечот и играта на Јуве.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Шо се однесва до Јувентус, единствениот кривец за пеналот е Пепе и неговото глупаво движење со раката, разбирам да покрива лице, јајца или било шо ама онаму шо мајка бара? Ударот е по средината на голот а Сторари е зад него.
Рицоли е крив ама за прекршоците шо не ги свиреше за Јуве, а ги свиреше за Рома. Со неговиот неизбалансиран став и со грубата игра на Рома едвај можеве да задржиме топка и тоа и тоа како се одрази на генералната импресија за мечот и играта на Јуве.
Види, Пепе се наоѓа во ситуација кога на оддалеченост од 6-7 метра, накај него лета топка со преку 80km/h. Значи неговото време на реакција е сведено на минимум т.е. го нема, па и да сака нема време да се тргне од таму. Плус се наоѓа во скок во вртење, а тоа движење на рацете е природно и не може да го спречи.

Прашањето е што вика правилникот на FICG, дали ова се свири или зависи од судијата дали е купен?

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
Види, Пепе се наоѓа во ситуација кога на оддалеченост од 6-7 метра, накај него лета топка со преку 80km/h. Значи неговото време на реакција е сведено на минимум т.е. го нема, па и да сака нема време да се тргне од таму. Плус се наоѓа во скок во вртење, а тоа движење на рацете е природно и не може да го спречи.

Прашањето е што вика правилникот на FICG, дали ова се свири или зависи од судијата дали е купен?
ти лично како би го оценил?? како пенал или не?

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Јас лично не би го свирнал од проста причина што Пепе не може да избегне игра со рака во оваа ситуација. Едноставно не е намерно.
Меѓутоа ако правилникот вика дека ненамерно играње со рака е пенал, тогаш немам никаков проблем со таа одлука. Проблемот е што не се спроведува исто кон сите екипи. Тоа е главниот проблем со Калчо Лигата. Погледни го само судењето во Англија и направи паралела. Не викам дека таму се безгрешни, ама разликата во квалитетот на судиските одлуки е огромна!

A

apidrone

Гостин
пенал или не?
Ако добро ме служи видот, Пепе со двете нозе гази на линијата од 16 метри во моментот на контактот со топката со рака. По сите правила и прописи, тоа не е пенал. Инаку во ситуација кога би бил внатре во шеснаесетникот, без разлика дали е намерно или не, пенал си е пенал. Значи настрана од тоа дали играта со рака треба да се суди или не, истата беше изведена надвор од казнениот простор.

Член од
12 август 2009
Мислења
141
Поени од реакции
9
Колку што знам,сега секој допир на топката со рака се свири за пенал,независно дали било намерно,ненамерно,и тн. Од кај да знаеме што намера имал Пепе

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Колку што знам,сега секој допир на топката со рака се свири за пенал,независно дали било намерно,ненамерно,и тн. Од кај да знаеме што намера имал Пепе
он само се заштитуваше од топката и мора да ја држи раката пред глава и како што кажаа кога падна нозете му беа надвор од 16-ник,и ја го зборев ова во фан клуб јуве,нека прегледаат пак уште еднаш.ненамерно играње со рака не се суди пенал ,така треба да биде,а Пепе немаше намера сигурно,па не е глуп намерно да игра со рака пред 16-ник.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
Ако добро ме служи видот, Пепе со двете нозе гази на линијата од 16 метри во моментот на контактот со топката со рака. По сите правила и прописи, тоа не е пенал. Инаку во ситуација кога би бил внатре во шеснаесетникот, без разлика дали е намерно или не, пенал си е пенал. Значи настрана од тоа дали играта со рака треба да се суди или не, истата беше изведена надвор од казнениот простор.
друже ти сега кажуваш нова теорија која до сега никој не ја спомна, значи ова ти паѓа во вода... Пепе не газеше на 16 кога го удри топката во рака, туку тој беше во скок и тоа внатре во 16м

Член од
12 август 2009
Мислења
141
Поени од реакции
9
^Ако гледаме така,скоро сите играња со рака ќе испаднат дека се ненамерни. Значи судијата е тој што треба да процени,затоа е ставен да суди. Значи,ако со рака се промени правецот на топката, тогаш играчот влијаел на текот на играта и би требало да се суди пенал

A

apidrone

Гостин
друже ти сега кажуваш нова теорија која до сега никој не ја спомна, значи ова ти паѓа во вода... Пепе не газеше на 16 кога го удри топката во рака, туку тој беше во скок и тоа внатре во 16м
Не знам каде виде скок ти. Да не користиш некои специјални 3Д очила? Пошо ја стварно не можам добро да видам.... И ако никој не спомнал, не значи дека не е точно. Погледни го клипот погоре уште еднаш.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
Не знам каде виде скок ти. Да не користиш некои специјални 3Д очила? Пошо ја стварно не можам добро да видам.... И ако никој не спомнал, не значи дека не е точно. Погледни го клипот погоре уште еднаш.
а јас незнам ти какви очила користиш кога сите видоа дека Пепе е внатре во 16м никој тоа не го оспори, ниту фановите на Јуве...

A

apidrone

Гостин
а јас незнам ти какви очила користиш кога сите видоа дека Пепе е внатре во 16м никој тоа не го оспори, ниту фановите на Јуве...
Ти гледаш другите што кажуваат или го гледаш клипот поставен погоре? Јас тврдам дека тоа не е внатре во шеснаесетник, и како фан на Јуве, спротивно од останатите, ќе кажев дека ќе беше оправдано покажан пенал ако беше 5 цм повнатре играњето со рака.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.935
Поени од реакции
45.065
Лани и на Мунтари у клучен дел од сезона со Катанија гости му свиреа таков пенал, кога влезе, направи фаул, доби жолт за тој фаул, по истиот слободен удар, исто ко Пепе, го закачува топка во рака и добива црвен, се на се 2 минути на терен ...
Правилото вели дека игра со рака у шеснаестерец е пенал, но превиди имало и ке има, ко и стриктно држење до правилата во '' книгата '', ете, на Милан - Палермо, ако не се лажам на 1-0 имаше слична ситуација па не беше свирен пенал, али, различен судија различни критериуми ( дискутабилно у тој меч беше пеналот врз Амброзини ).
Инаку имаше една добра странична камера со која се виде дека е пола метро внатре у шеснаесетник играта со рака на Пепе, ок, може не пола метро ама внатре беше, за тоа нема простор за дискусии, ако ја начекате таа репитиција на јутуб убаво ке видите каде играше Пепе со рака, иако да, првиот впечаток, па и вториот и кај мене беа такви, дека на раб од шеснаестерец ја удри топката.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
Ти гледаш другите што кажуваат или го гледаш клипот поставен погоре? Јас тврдам дека тоа не е внатре во шеснаесетник, и како фан на Јуве, спротивно од останатите, ќе кажев дека ќе беше оправдано покажан пенал ако беше 5 цм повнатре играњето со рака.
не гледам од другите, јас СУМ од сите тие што видоа дека Пепе беше внатре во 16м. а ти продолжи да си тврдеш дека не е внатре во 16м. нема што повеќе да дискутираме, работите се сведоа на тоа кој колку гледа и како гледа, ама изгледа само ти гледаш различно од останатите:smir:

--- надополнето ---

@apidrone еве ти изјава и на Јакинта, сега оди него да го убедиш дека Пепе не бил во 16м. :)
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]“At the time I was extremely angry about the penalty, as I thought Pepe had got the ball outside the box, but watching the replays it was in.[/FONT]

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
Влатче има разлика во првото видео Милан, а во второто Јувентус. Милан моментално е миленичето на судиите во Италија. Изгледа дека Берлускони си најде ефтин начин да дојди до титулата оваа година.
Баш се исти ситуациите ,требаше пенал за палермо да има,понамерно изгледаше ударот со рака на боатенг него оној на пепе..да бидеме реални. а тоа што викаш берлускони...судии...титула...евтино... Израчунај колку пари ќе изедат Ибра и Робињо и кажи ми дали е по евтин начин. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom