Што ако...?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Zasto "Шо дрога користиш???"
undo..undo...... = Kratenka od se sto si napisal i ti.
Da se vratam nekolku cekori nazad i da prepravam nesto, pa da smenam nesto, pa sto ako napravev vaka.... ne eden cekor napred, pa posle da smenam se, so ovoj pamet.
OK?

Море најарно е да не му ја мислиш многу.
Колку повеќе мислиш, толку повеќе се збунуваш и не можеш да дојдеш до целта.
Искористи ја секоја шанса, не чекај да дојде утре...ако си решил денес да биде тоа, дозволи да биде, не размислуј што би се случило ако не било тоа. Тоа е само за фантазирање.

--- надополнето ---

Zasto "Шо дрога користиш???"
undo..undo...... = Kratenka od se sto si napisal i ti.
Da se vratam nekolku cekori nazad i da prepravam nesto, pa da smenam nesto, pa sto ako napravev vaka.... ne eden cekor napred, pa posle da smenam se, so ovoj pamet.
OK?

Не си ми јасна :( Во право се фри и Лурц! Човечки е да се прашуваш што ќе беше, ако беше, но, тоа може да те чини многу. Може да си ја изгубиш љубовта!!! Се согласувам со Лурцот штом почнеш да си поставуваш прашања, се` почнува полека да се распаѓа, како кула од карти. Сомнежот, сеедно за што се работи, уништува се`! :toe:
Ако го сакаш некого, немој да вадиш прашања од минатото, насочи се на иднината со љубениот и се` ќе биде супер. Иднината ни треба на сите! :smir:

Не си ми јасна :( Во право се фри и Лурц! Човечки е да се прашуваш што ќе беше, ако беше, но, тоа може да те чини многу. Може да си ја изгубиш љубовта!!! Се согласувам со Лурцот штом почнеш да си поставуваш прашања, се` почнува полека да се распаѓа, како кула од карти. Сомнежот, сеедно за што се работи, уништува се`! :toe:
Ако го сакаш некого, немој да вадиш прашања од минатото, насочи се на иднината со љубениот и се` ќе биде супер. Иднината ни треба на сите! :smir:

Па да, да. Не ми јасно мене зашто не сум јасна :raz: Темата е тоа. Само многу на кратко го пишав тоа што го пишав... мислев е јасно. Како и да е, со керната глава цел живот да целиш напред, секогаш постои шанса (и човечно е) да се запрашаш, макар и за ситница некоја... зашто не му реков така... зашто не ми текна порано... Ама ни на крај памет не мислев да живееш во минатото. И јас се сложувам...

Сите се самосвесни? Не знаев. :toe:
Мазохистичките елементи се всадени во мене како и кај секој нормален човек, се прашувам да, се преиспитувам и никогаш не доаѓам до истите решенија, но во тоа е убавината претпоставувам.Да се убедиш себе дека си ја донел правилната одлука во вистинското време, површно е да се живее со убедување дека секој потег што сме го направиле во животот бил ултимативно најдобар.
Верувам дека е здраво дури, се додека се сомневаш оставаш простор за креација, егоцентризмот веќе не е во мода.

Мене сам две “Што ако“ ме мачат:

1. Што ако мажт и се врати порано од работа
2. Што ако татко и влезе в соба

Aбе ајде?
А не се прашуваш шо ако се скине кондомот па чупето трудно да остане?

На темата, речиси никогаш не се прашувам што ако. Не е затоа што сум самосвесна или затоа што нкогаш не грешам. Едноставно ми е излишен целиот тој процес на бескорисно трауматизирање на мозокот.
Обично целиот тој процес кај мене завршува со ,,требаше....,,
Веднаш откако ке ја спроведам одлуката што сум ја донела или во најзадоцнет случај ден потоа ми доага тоа задоцнето ,,требаше,, да го кажам ова или не требаше да го направам ова....
И толку. Овде прекинува се и не се измачувам со што би било кад би било. И онака задоцнетите заклучоци нема да ми бидат од некаква корист.

Па, наместо „Што ако...“, јас обично велам „Е @#$%$%&*!! што направив вака, а требаше онака! Идниот пат онака ќе направам!“

Со други зборови, наместо да гледам како било во минатото, се трудам таа грешка (откако ќе ја увидам) да ја поправам следниот пат кога ќе се најдам во слична ситуација.

Велат дека кој не ја научил историјата, ќе ја повтори, па знам дека ако некогаш нешто сум зезнал, тоа ќе ми се врати како шанса да направам како што треба идниот пат.

Последница: кој не греши, ништо не прави. Затоа, грешете слободно, луѓе, и да не ви чуе! :smir:

Поздрав. :helou:

Па, наместо „Што ако...“, јас обично велам „Е @#$%$%&*!! што направив вака, а требаше онака! Идниот пат онака ќе направам!“

Со други зборови, наместо да гледам како било во минатото, се трудам таа грешка (откако ќе ја увидам) да ја поправам следниот пат кога ќе се најдам во слична ситуација.

Велат дека кој не ја научил историјата, ќе ја повтори, па знам дека ако некогаш нешто сум зезнал, тоа ќе ми се врати како шанса да направам како што треба идниот пат.

Последница: кој не греши, ништо не прави. Затоа, грешете слободно, луѓе, и да не ви чуе! :smir:

Поздрав. :helou:

A пак доколку следнот пат направиш онака како што требало првиот пат може да се испостави дека пак ке згрешиш.
Инаку да,од грешките учиме.Ако немам згрешено нема да ја научам лекцијата-и ке си ги правам истите грешки секогаш што веке е стандард кај мене.Сите сме грешни,нема некој кој не направил грешка во животот.
Инаку дап,сум си го поставувала прашањево безброј пати што ако сум/не сум го сторила тоа?Што ако сум/не сум била таму?
Нема да се најде одговор на тоа прашање.:toe:

Ама тоа е проблемот-што ако мора да постои бидејќи човекот од повеќе опции избира една и логично е да ја замисли другата-тоа не е проблем,проблем може да биде ако замислената опција му стане реалност.

П.С се учи и од грешките на другите.

Доколку се прашуваш со "што ако" (what if) преферирам, е добар знак што значи размислуваш. Затоа што никогаш не е прекасно да почнеш од ново (барем така велат) , да добиеш втора шанса, да се заљубиш повторно и доколку се прашуваш со "што ако" значи дека за тоа што се двоумиш или размислуваш за тебе има одредено (да не кажам големо) значење.
Инаку не можеш да го избегнеш тоа прашање бидејќе едноствно мислите на несигурност започнуваат со тој прашалник, затоа треба при секоја одлука да бидеш одлучен и сигурен за да ја донесеш со која после нама да те прогонува мислењето WHAT IF? :smir:

Што ако не го напишев овој коментар ? хмм.. :raz:

Premnogu " sto ako " vodi kon depresija.... Namesto " sto ako " ja si koristam " sto da napravam za da "

би испаднал само подобар човек, тоа е се што е битно.

Дефинитивно кај мене постои "Што ако" и дефинитивно тоа фрла во депресија. И супер ми е барем еден ден кога нема да се запрашам што ако, но за жал тоа кратко трае...

Нема што ако?
Туку така требаше да биде.

Што ако ова Што ако она... Било поминало крај! едноставно ТАКА ТРЕБАЛО ДА БИДЕ !!! ако се работи за минато.. ако се работи за ШТО АКО во иднина треба да си се размисли поубаво и пошироко со отворен ум и отворени очи за последиците потоа да не бидат несакани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom