Колку често посетувате читална?

Оној кој нема навика да седне и да учи,мора во колектив да се вклопува.Исто како правењето стомачни дома и во вежбална.

Оној кој нема навика да седне и да учи,мора во колектив да се вклопува.Исто како правењето стомачни дома и во вежбална.

Или нема атмосфера дома. Еве кај мене пример - полна куќа на прегласни, презборливи, преживчани луѓе сме па нема шанси да најдам мир за учење.

Или нема атмосфера дома. Еве кај мене пример - полна куќа на прегласни, презборливи, преживчани луѓе сме па нема шанси да најдам мир за учење.

Јас учев во студенски дом,верувај дека било погласно од кај тебе дома :)
Значи ако се сака ќе се најде и време и место.Јас учев од 8 час наутро,кога сите заспиваа,до ручек кога се будеа.Ама на кој како му чини,кој како си се навикнал.Нема ништо лошо во читална,мотив плус некој да почне да учи.

Ретко практикувам учење во читална, дома ми е многу позгодно. Ако имам пауза измеѓу предавања, може да отидам да прочитам нешто, ама никогаш не одам директно таму со намера да учам сериозно.

Крцкаат скалите, штракаат штикли, се слуша куцање на лап топ, поминуваат колешки итн што ми одзема внимание :)

Никогаш немам отидено, сум немала потреба. Секогаш учам со музика. Дома пред компјутер е најдобро, за мене барем.

Ретко посетувам.., а и тогаш не идам за читање :toe:

Дома си е дома....кафенце, мафенце, телевизор пола саат, фејсбук малце....абе шо да ти зборам ПЕРВЕРЗИИ

Ретко практикувам учење во читална, дома ми е многу позгодно. Ако имам пауза измеѓу предавања, може да отидам да прочитам нешто, ама никогаш не одам директно таму со намера да учам сериозно.

Крцкаат скалите, штракаат штикли, се слуша куцање на лап топ, поминуваат колешки итн што ми одзема внимание :)
Да се забранат, ќе фрчат 10ки кај машкиве :)

Боби[Мкд];3847500 напиша:
Мене ми се учи само во читална, има атмосфера за учење, во соба имаш милион дистракции. Кога одам во читална мобилниот не го зеам и времето лета, онака за да се одмориш ќе шмекнеш нешто:pos:, деновиве од 4-6 сати во читална седам и активно учам. Додека решавање задачи и други ствари можам и во соба.
Се слушаат муабети дека некое плаво типче шмекало колешки на економски во читалната. :)

Се слушаат муабети дека некое плаво типче шмекало колешки на економски во читалната. :)
И јас така слушнав, девојчињава се тепале која најблиску да фати место до плавото типче :)

Одев едно време кога можевме и коњак да пиеме, сега не ми е интересно, чуварот знае да провери од време на време што се случува :)

Порано одев во читална, кога решавав крстозбори многу. Сега не купувам дневни весници (ги има најглупите крстозбори внатре), а понекогаш решавам судоку по дома, најчесто на интернет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom