Тепачките на учениците во автобусите

Статус
Затворена за нови мислења.
Сите ученици албанци кои се запишуваат на ЕМУЦ, го прават тоа поради тоа што не ги примаат по другите по.. стандардни училишта (најчесто поради тоа што се предобри за тоа училиште </sarcasm>). Според еден колега кој заврши во ЕТУЦ, скоро иста е ситуацијата и таму.
Последици? Ете, ги гледаме секој ден. Јас барем ги гледав дури учев во тој реон од градот. Фала му на Горниот, конечно се отарасив од тоа проклето место. Населбата како населба си е супер, ама да имаш две такви училишта (по кои се запишуваат ептен мирни луѓе), оддалечени една од друга, една ебана автобуска станица, што може човек да очекува?
Истата приказна се повторува цело време.
Прееска дури се возев во автобус, двајца дечки до мене, македонци, правеа муабет токму на оваа тема, и едниот му вели на другиот: Фативме тројца, бла бла бла, при симнување крш ги направивме. Арно ама, утредента ние го изедовме стапот.
.епа што да правиме кога НЕКОИ НЕМААТ врски во "елитните" училишта да ги запишат(ЈБТ,Орце,Борис,Карев, итн), и што сите НЕ САКААТ да бидат економисти и правници.........
ако ти ги оценуваш тие луѓе што се запишале таму како луѓе со девијантно однесување и деца кои книга не фаќаат,тогаш јас ќе ги опишам КАКО ЛУЃЕ КОИ ЗНААТ ШТО САКААТ ВО СВОЈОТ ЖИВОТ(делува смешно,но вистинито) бидејќи 90% од тие луѓе после 18-та година РАБОТАТА и паралелно некои студираат,додека други од стандардните училишта:pos2: чекаат мама и тато да ги запишат на факс и да им најдат работа......и после таа размазена младина ќе те суди после:pusk:

и верувај ие деца таму што завршуваа повеќе ќе ти помогнат во животот отколку другите "интелегентни" деца кои гледаат само својот гз да си го наместат(ЛИЧНО ИСКУСТВО)...зборам за пред 6 години,сега не знам каква е ситуацијата таму

п.с. и да не учествуваш во тие тепачки,некогаш ќе го јадеш,а зашто да го јадеш кога ништо не си направил,па затоа подобро биди дел од таа група,за во иднина да не бидеш НЕВИН кога ќе го јадеш:toe:

абе како прво за проблемот треба да гледаме од двете страни да се реши...и кај двете страни има проблеми но на пример има разлика од албанец до албанец...за жал повеќето се такви но има и добри примери...со мене во клас имам албанец и супер дете не се ни закача ни пцуе ни ништо...исто и на пример одам во рамстор и во тоа играчницата имаше и албанци и ништо не се закачаат ни ништо...а другпат одам и играм билијард и одма почнуваат да земаат од топчињата и да се закачаат...И ПОСЛЕ ВИКАЈТЕ НЕМАЛО РАЗЛИКА...
Еднаш влегов во автобус ама многууууу ретко се возам и сеа во автобусот на крајот седат албанци и одма почнуваат да се дерат да пцујат и шо е најтрагично тогаш се возев со другарка и одма почнуваат чепкаат по фустани се закачаат...
и му викам на тој не се закачај и овој одма се мава и се позатепавме и ебате тие 10 беа албанци а јас сам со другарката :nesvest:
коа се пуштија сите у пм!среќа застанавме на станица и се симнавме на брзина!иначе ќе го изедевме стапот!
најдобро е според мене да се променат рутите на автобусите и во автобуси да се возат македонци/албанци само !
позз

Мислам дека и да се сменат рути на автобуси и да се превземат мерки во школите џабе е кога домашното воспитување ги учи на сосема спротивното сега за сега единствен спас за овие автобуси е внатре да има по 10 алфи па нека мрдне некој ако има гз...

Мислам дека и да се сменат рути на автобуси и да се превземат мерки во школите џабе е кога домашното воспитување ги учи на сосема спротивното сега за сега единствен спас за овие автобуси е внатре да има по 10 алфи па нека мрдне некој ако има гз...
абе брат и кузнае шо да стаат за 2-3 дена ќе биде тоа...секогаш е така и после ќе ги снема...
а и плус и постојано да седат алфи ко прво скапо е финансиски ко второ пола автобус ќе го фаќаат...

ми кажаа неколку другари дека почнале да влагаат алфи по автобуси да те претресуваат ако носиш боксирач, нож и останато ладно оружје или пак огнено оружје одма те носат во станица...ранецот цел ти го претресуват и од глава до пети човек претресуваат...

ми кажаа неколку другари дека почнале да влагаат алфи по автобуси да те претресуваат ако носиш боксирач, нож и останато ладно оружје или пак огнено оружје одма те носат во станица...ранецот цел ти го претресуват и од глава до пети човек претресуваат...
така треба ама нема шанси да го праат тоа секој ден:nenene::nenene:
ќе биде тоа за 2-3 дена и после како и секогаш...

све е џабе, ние на времето имавме и школски автобус, али само пола год траеше , после све исто :)

све е џабе, ние на времето имавме и школски автобус, али само пола год траеше , после све исто :)
добро шо траел пола година џД
ама сеа да се воведе тоа ќе биде добро...ама пак нема у автобуси ама ќе се соберат негде и ќе се тепаат пак...:toe:

ne ne pravdam nas ne sme cvekinja no ucam u edno takvo skolo kaj sto poveketo se albanci-siprati koj kako gi tolkuva ima nekoi asalni al ima i nekoi so namerno praat rcki bes nikakov povod il pricina za toa i jbg inace kakvi se isuseni i nikakvi sum imal eden povod da vlezam i da se presmetam so niv koa pocnaa na eden drugar da mu se smeat samari da mu mavaat al detevo e takvo ne sigurno i kuti ama koa im se pustiv da vidis kao odma gi snema pederska rasa se begaat ako vidat pogolem ili poeke od niv nvm moja preporaka drzite se eden so drug i nikad nema niso da se desi

Вака сега. Проблемот треба да се реши заеднички и на цивилизиран начин
Мое лично мислење е дека ова е дело на политичките партии, безразлика дали се од Македонско и Албанско потекло. Јас знам Албанци кои се навистина супер дечки и кој никогаш нема да се закачаат без да ги навредиш, али има некој Албанци и Македонски што да ти кажам. Ќе влезат во автобус, ќе урлаат, трескаат, ќе сакаат да те истепаат поради многу јаката причина " Што ме гледаш така ?! "
Значи општо ситуацијата во државата ни е катастрофа. И јас сум дете, а и никој тинејџер не е цвеќе за мирисање, али мислам дека државата, ЈСП и Полицијата треба да работат за разрешување на овој ОГРОМЕН проблем. А и се произлегува од домашната култура. Не е финтата да ти се пуштат 20 Албанци и да се прават дека се многу јаки, не треба одма да се тепаат ако ги погледнеш, или пак не треба да се тепаат поради етничката основа. ОВА ВАЖИ И ЗА МАКЕДОНЦИТЕ, не само за Албанците.
Има и добри и лоши Македонци/Албанци, али има некој што стварно како од џунгла да дошле. А исто така, во автобусите како што се 3,5,15,22 и.т.н да ти е мерак да се возиш. Ајде и да се смеат гласно, али тепачки никогаш немам видено.
Значи поентата ми е : ДЕЦАТА СЕ ОГЛЕДАЛО НА РОДИТЕЛИТЕ. КАКО РОДИТЕЛИТЕ ГО ВОСПИТАЛЕ СВОЕТО ДЕТЕ, ТАКВО ЌЕ БИДЕ. Проблемот треба да се реши на културен и цивлизиран начин, да нема тепачки, навреди, да не се носат оружја во училиштата, туку да има братско согласување помегу секоја индивидуа.
Поздрав

Мене некако ми изгледа ко младинава да е застаната на пола онтогенетски развој. Се надевав дека немири ќе има тек по неколку генерации кога и двете страни ќе заборават колку подмолна и манипулативно изведена гнасотија е тоа, и доаѓаат тинејџери дебили и ми докажуваат дека сум грешка.
Но проблемот не е во тинејџерите, тие не се криви што се дебили и башка во период на идеализација и потреба за докажување, криза на идентитет, просто греота, туку тоа што ние сеуште дозволуваме таква манипулација да се врти по телевизија, и нормално тие да ја впиваат како што е сервирана.

Американ амбасада+Влада+Латас=измислени тепачки по автобуси и паркови.:tapp:Значи која пропаганда ни ја прават и како си ја голтаме секоја ни чест.:cuc:

Американ амбасада+Влада+Латас=измислени тепачки по автобуси и паркови.:tapp:Значи која пропаганда ни ја прават и како си ја голтаме секоја ни чест.:cuc:
Tolku glup narod sme sto ke si patime mnogu godini :eek:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom