Тепачките на учениците во автобусите

Статус
Затворена за нови мислења.
Само ме интересира каков профит имате од навреди и од подценувања ?
Значи има луѓе со комплекси, и ајде да оцрнуваме све живо. Не е така, неубаво и некултурно од кој и да е.

Не се работи за недовлно културен народ , ниту пак од недоволно цивилизирани луѓе, ако сакаш да повраќаш , повраќај од малолетните што се водат во јавниот превоз (Македонци-Албанци) , не се само Албанците од кој треба да повраќаме и да ни се гади, јавниот сообраќај насекаде е исто , и во 50 -ка каде претежно се возат деца од Македонскта припадност е иста слика.

Се работи за недоволно едуцирани деца, од двете страни!

Поздрав
Извини ако те навредив, го пишувам тоа што го гледам, а досега не сум видела таков вандализам од македонска страна. Се знае кај бит пазар ќе се качат и почнуваат со дерење, плукање, рокање музика, мавање по автобусот. Дали ти ова го нарекуваш култура и цивилизираност?

Нека не убедува никој неможам да кажам добар збор за албанците.. Секој ден исто срање се додека не дојде до тепачка.Преку кур од овие глупости роб ли треба да глумам во своја држава??:nenene:

Нека не убедува никој неможам да кажам добар збор за албанците.. Секој ден исто срање се додека не дојде до тепачка.Преку кур од овие глупости роб ли треба да глумам во своја држава??:nenene:
Очигледно треба, додека водиме ваква политика, нема кој да ги смири, жал ми е:toe:

Очигледно треба, додека водиме ваква политика, нема кој да ги смири, жал ми е:toe:

Ајде и тие се луѓе ајде и тоа.. Ама кога ке влезат во автобус ми се гнаси.. Чепкаат жени девојчиња маваат пцујат.. Единствен изглез е тепање нема друго

Ајде и тие се луѓе ајде и тоа.. Ама кога ке влезат во автобус ми се гнаси.. Чепкаат жени девојчиња маваат пцујат.. Единствен изглез е тепање нема друго
несмееш да ги чепнеш, ќе те тужи државата! Овде функционираат само еднонасочни правила....

Извини ако те навредив, го пишувам тоа што го гледам, а досега не сум видела таков вандализам од македонска страна. Се знае кај бит пазар ќе се качат и почнуваат со дерење, плукање, рокање музика, мавање по автобусот. Дали ти ова го нарекуваш култура и цивилизираност?

Извинато ти е, бидејќи воопшто не ме вреѓаат такви ниски мислења полни со предрасуди ,во стил да се подигнува нивото на култура кај едно општество , со цел останатите општества да се понижуват, јас мислам дека не е фер тоа.

Не мисли дека ги бранам немам никаков корист и најмалку ми е гајле што ќе мисли некој за Албанците туку проблемот е дека и двете страни губиме , јас сум против тоа што се прави низ јавниот превоз, исто и мене ми смета тоа што се дерат, пцујат, плукат, мават по автобусот, и пуштат музика.
Вашето мислење колку е нереално толку е и опасно, бидејќи ќе прочита некој од надвор од нашиот град, и одма ќе креира лошо мислење за сите Албанци, ова пропаганда не чини, тоа што вие не сте во состојба да го видите се основа во 4 работи :
Или не сакате да признавате дека проблемот е во двете страни,
Или патувате секој ден во една релација Куќа-Посо (да те подсетам на песната од Екрем Ј.)
Или сте под лошо влијаније на модерната дрога (телевизиската пропаганда )
Или не саката да го признавате моето мислење, зошто сум Албанец( а очигледно е дека никогаш не сте имале чест да се дружите со Албанец)

Се додека ние нема да ја промениме нашата состојба, не очекувајте некој друг да влезе во средина, ова е рационален проблем и бара рационално решење .

Мојот став кон ова проблематика е сите да се грижиме да ја поправиме состобјата најпрвин самите себе да се поправиме после , ако има потреба и да го подигнеме гласот спрема полицијата и лицата кој (не)се грижат за безбедноста на граѓаните, и секако од министерството за образованије да држат предавања и едукативни активности што е доста профитабилно , се едуцират генерациии.
Што значи заедничко да гледаме на работите!

Поздрав

А да се повозиш со автобус, па после да те чујам како тоа е двостран проблемот.

Извинато ти е, бидејќи воопшто не ме вреѓаат такви ниски мислења полни со предрасуди ,во стил да се подигнува нивото на култура кај едно општество , со цел останатите општества да се понижуват, јас мислам дека не е фер тоа.

Не мисли дека ги бранам немам никаков корист и најмалку ми е гајле што ќе мисли некој за Албанците туку проблемот е дека и двете страни губиме , јас сум против тоа што се прави низ јавниот превоз, исто и мене ми смета тоа што се дерат, пцујат, плукат, мават по автобусот, и пуштат музика.
Вашето мислење колку е нереално толку е и опасно, бидејќи ќе прочита некој од надвор од нашиот град, и одма ќе креира лошо мислење за сите Албанци, ова пропаганда не чини, тоа што вие не сте во состојба да го видите се основа во 4 работи :
Или не сакате да признавате дека проблемот е во двете страни,
Или патувате секој ден во една релација Куќа-Посо (да те подсетам на песната од Екрем Ј.)
Или сте под лошо влијаније на модерната дрога (телевизиската пропаганда )
Или не саката да го признавате моето мислење, зошто сум Албанец( а очигледно е дека никогаш не сте имале чест да се дружите со Албанец)

Се додека ние нема да ја промениме нашата состојба, не очекувајте некој друг да влезе во средина, ова е рационален проблем и бара рационално решење .

Мојот став кон ова проблематика е сите да се грижиме да ја поправиме состобјата најпрвин самите себе да се поправиме после , ако има потреба и да го подигнеме гласот спрема полицијата и лицата кој (не)се грижат за безбедноста на граѓаните, и секако од министерството за образованије да држат предавања и едукативни активности што е доста профитабилно , се едуцират генерациии.
Што значи заедничко да гледаме на работите!

Поздрав

Стварно убаво звучи вака, теоретски.
Работи кажани од ѓутуре, работи кажани на памет.
Бар еднаш вози се од Ново Лисиче до Карпош со 15ка, каде што влегуваат само Македонци, и еднаш вози се во 19ка или 2ка ил шо и да е, каде што се возат Албанци, или и Албанци и Македонци.
Разликата е евидентна.
На самото влагање осеќаш друга енергија.
Друг мирис брат.

Двостран бил проблемот...
Јинг и Јанг сме брат.
А колку и да сакам да кажам дека ние сме ѓубриња, брат... Вие сте тоа црнкото..

--- надополнето ---

Едит.
И, немој да се трудиш да ме убедуваш дека има добри Албанци и тако даље.
Знам дека има. Еден од омилените фацки во животов ми е Албанец.
Ама брат, права реткост сте, збори шо сакаш, ама убав, чист, среден и едуциран Албанец во Македонија е стварно права реткост.
Не дека ние сме пич мајчин генијалци све, ама брат, глобалната слика е таа.
Извини.

Мене кога ме газеа во 50ка не ми ги прочитаа правата,а ете имав чест да ги дружам нивните патики:nesum:

Мене кога ме газеа во 50ка не ми ги прочитаа правата,а ете имав чест да ги дружам нивните патики:nesum:

Проблемот е двостран.
Не си требал да се возиш со автобус.
Чиста провокација.
Си го заслужил.

Сите ученици албанци кои се запишуваат на ЕМУЦ, го прават тоа поради тоа што не ги примаат по другите по.. стандардни училишта (најчесто поради тоа што се предобри за тоа училиште </sarcasm>). Според еден колега кој заврши во ЕТУЦ, скоро иста е ситуацијата и таму.
Последици? Ете, ги гледаме секој ден. Јас барем ги гледав дури учев во тој реон од градот. Фала му на Горниот, конечно се отарасив од тоа проклето место. Населбата како населба си е супер, ама да имаш две такви училишта (по кои се запишуваат ептен мирни луѓе), оддалечени една од друга, една ебана автобуска станица, што може човек да очекува?
Истата приказна се повторува цело време.
Кога во 65ка или 50ка (и понекогаш 63ка), ќе се качат поголема група на албанци, ако најдат помала група на македонци во автобус, се знае што ќе се случи. И спротивното важи. А тоа дека полицијата, во соработка со ЈСП прави сe' за да се спречат ваквиве инциденти... Такви приказни на некој што учел/работел таму, не.
Прееска дури се возев во автобус, двајца дечки до мене, македонци, правеа муабет токму на оваа тема, и едниот му вели на другиот: Фативме тројца, бла бла бла, при симнување крш ги направивме. Арно ама, утредента ние го изедовме стапот.

ТL;DR: Исто срање се, и едните, и другите.

Стварно убаво звучи вака, теоретски.
Работи кажани од ѓутуре, работи кажани на памет.
Бар еднаш вози се од Ново Лисиче до Карпош со 15ка, каде што влегуваат само Македонци, и еднаш вози се во 19ка или 2ка ил шо и да е, каде што се возат Албанци, или и Албанци и Македонци.
Разликата е евидентна.
На самото влагање осеќаш друга енергија.
Друг мирис брат.

Двостран бил проблемот...
Јинг и Јанг сме брат.
А колку и да сакам да кажам дека ние сме ѓубриња, брат... Вие сте тоа црнкото..

--- надополнето ---

Едит.
И, немој да се трудиш да ме убедуваш дека има добри Албанци и тако даље.
Знам дека има. Еден од омилените фацки во животов ми е Албанец.
Ама брат, права реткост сте, збори шо сакаш, ама убав, чист, среден и едуциран Албанец во Македонија е стварно права реткост.
Не дека ние сме пич мајчин генијалци све, ама брат, глобалната слика е таа.
Извини.
Добар си за лов , нема што брате, друг пат одиме заедно ! :cug:

Со 19 претежно се возат Роми.
Со 2 Албанци-Македонци.

Темата не е за мирисот , туку за поопасни работи.

И не се трудам во ништо да те убедам, ниту планирам во иднина.

"Мајсторе циција, пушти малку радија!!!" и демолирање на автобусот.

Гнаса невидена!

Еве пред еден час, во Ѓорче на автобуска станица, стоеја 10тина полицајци и секој автобус, кој одеше накај Сарај/Кондово и другите западни области од Скопје, го претресуваа.

Ја знам шо му е...расипан е
А замисли како би било во новите двокатни автобуси што ќе ги донесат за 2 години.па вториот кат у воздух ќе летне, војни ќе има.па не у нозе да се бодат,море глави ќе почнат да сечат,да висат од прозор.ќе се дешава 2001 год. на вториот кат,освен ако не се среди нешто до тогаш,иако е немогуЌе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom