Тепачките на учениците во автобусите

Статус
Затворена за нови мислења.
Се возам со 2-ка секој ден јас лично неам непријатни ситуации иако веќе долго време се возам но сум се наоѓал во глутница албанци ама среќа моја ништо не ми направиле до сега обично од коа ќе се симнам нешто викаат ми покажуваат среден прст итн...јас ги глеам и си викам ех што пи*ки сте што не ми направија нешто во бусот...стално се возам со мн малку македонци не се праам јак не сум јак не сум тепач ама не им се плашам па и да ме кољаат...

no-tv.jpg

black-kill-your-tv-s-by-wam-tops_design.png

Не ви е чудно нешто последно време?
Главните вести по медиумите?
Тие и ние?
Секој еден минорен инцидент од типот “тие и ние“ добива ударен термин? Или не...:helou:
Работи кои се секојдневие,работи кои се заборавени,стари сметки...дури и работи кои не се ни случиле...се за рајата...
Не препознавате што се случува?
Колку пати треба да ве направат...„цензуриран погрден збор„ за да приметите нешто?
Шемата...
Патернот...

И после...зошто вака...

П.С. Обратете внимание на економските вести и некои работи кои се случуваат наоколу...па ќе ја дознаете и причините.
И Вие и Ние и Тие...

Пред да забегате, да ве предупредам да останете на тема и да бидете конструктивни. Активно ќе ја набљудувам.

--- надополнето ---

Не ви е чудно нешто последно време?
Главните вести по медиумите?
Тие и ние?

Не, ич не ни е чудно тие и ние во последно време. Ова се случува некои 20 години уназад, така да не е заговор на европа за да го смениме името, чил аут.

Значи никад нема да престанат тепачките коце - асуц , одсекогаш имало инциденти и ќе има уште многу..
јас иам завршено во коце, и секојдневно сум бил сведок и учесник во овие срања.. а полицијата никад ништо не превзема, пред мои очи иам видено на битпазар коа лупаа на врата албанцине со ножеви да им отвориме ,и доагаат 2ца Џандари албанци, и демек смируваат ситуација, ги пуштаат тие кучињата внатре и пред џандаров овој му мава боксови на еден дечко шо стоеше пред мене... дур не влегоа нашите цајкани па некако ги извадија тие надвор и не претресуваа и не прибираа во станица.. нас македонците ни криви ни дужни....а тоа рајата проклета се смее од надвор, како сме толку глупи и никако не се штитиме мегу себе... и да не дужам многу поентата ми е дека ОНИ не чекаат со цел да прдизвикаат и секад предизвикуваат тепачки, и секако одвај чекаат да збрцаат некој ,така од дома ги учат, "боље да плаче негова мајка него твојата" ) ..

За ова треба прво да се разбијат багрите во школите. Да почнат самите школи да функционираат остро и да ги разнишаат ваквите дечишта. Тие школи во Автокоманда да станат прави школи а не хангари и да започнат со организација и преземање на мерки. Па после една година полицијата мислам дека ќе има помалце работа. До тогаш џабе е полиција ако не фатат со воспитни мерки и со преорганизирање на школите.
За Албанците мислам дека на сите ни е јасно нема што тука. За нив горенаведеното треба да биде во прв ред.

Единствен лек кој го разбираат неписмените идиоти ..

11287617660.jpg

Еден куршум на никој курназ таков во чело, после мирни наредните 2-3 години барем.

Ovie tepacki od sekogas postoele uste jas koga bev srednoskolka ,a i ne veruvam deka nekogas ke se resat

Тепачките се факт дека ако политичарите мислат дека живееме во држава во која има толеранција помеѓу заедниците, учениците не го мислат тоа.

Тепачките се дел од секојдневието и тоа е слика какво е нашето општество. Општеството се прескликува преку секојдневието, преку начинот на кој размислуваат младите и преку „високото„ ниво на толеранција кое го практикуваат.

Тепачките не се резултат на темпераментот на тинејџерите, туку резултат на погрешниот концепт на кој се градат меѓуетнички односи. Истите ќе постојат се додека сакаме со сила да изградиме вештачко мултиетничко (толерантно) општество.

Постојано ме засмејува ситнодушноста на Македонецот: им влегле у аутобус директно со ножеви да ги колат, и си излегле после тоа. И сега овој напад, во име на некаква бесмислена исконструирана објективност, некој новинарски платеник го нарекува тепачка.
Али ако, дур не се свестите и ќе ве колат и ќе ве тепаат и све што иде уз тоа. Веќе си знаете...

Нема крај на ова. Секогаш кога ќе се качам во некој ЏГЉ автобус, мора да има неколку што ми мрчат на тоа животинскиот јазик, се смеат ко ретардирани и буљаат. Бљак, ми се повраќа, не знам од каде доаѓаат

Тепачките се факт дека ако политичарите мислат дека живееме во држава во која има толеранција помеѓу заедниците, учениците не го мислат тоа.

Тепачките се дел од секојдневието и тоа е слика какво е нашето општество. Општеството се прескликува преку секојдневието, преку начинот на кој размислуваат младите и преку „високото„ ниво на толеранција кое го практикуваат.

Тепачките не се резултат на темпераментот на тинејџерите, туку резултат на погрешниот концепт на кој се градат меѓуетнички односи. Истите ќе постојат се додека сакаме со сила да изградиме вештачко мултиетничко (толерантно) општество.
Мрзам да те разочарам но политичарите се свесни многу за нетолеранцијата и додаваат бензин уште повеќе за соберат политички поени само што веќе не го прават тоа толку директно . Барем не тие што се официјалните лица.
Првин пуштаат вест дека некоја тепачка имало со нагласок дека била меѓу албанци и македонци.
Потоа праќаат некои од нивните војничиња да направат ова
http://forum.kajgana.com/showthread.php?54223-Видео-Скандал-Симнато-Македонското-Знаме-во-Кичево-!!!
Општо познат факт е дека дел од навивачките групи се исто така и нечии војници имаше баш прочитав еден напис за тоа како биле злоупотребувани навивачките групи за политички цели во Европа мислам дека истиот рецепт го користат овде.
Нема да рече ништо потпаролот ама војничињата ќе шират пропаганда по форуми и блогови а и по некој графит ќе падне и памфлет :)

Да сакаа да го спречат ова доволно ќе беше да ги преуредат рутите на автобусите дел од нив да не поминуваат низ бит- пазар и сериозно да ги казнуваат тепачите од двете страни исто како и со навивачите :)
Памтам имаше ваков инцидент нешто со Нерези не знам дали имало пресуди и кривични пријави :)

Намерно оставаат тоа да се случува за да бидеме поделени а они да не ограбуваат.
An eye for an eye the whole world goes blind .

Патем некој го читнал ова ?

vakvi tepacki ima sekoj den policija ima samo dva tri dena po eden cajkan si sedi vo kola na avtobuska i tolku e posle pak istata prikazna

Значи овие албанциве толку се некултурни толку нецивилизирани, едноставно ми се повраќа кога се возам со автобус, мало морген што им се скратени правата, незнам дали македонец да се однесува како нив ќе биде толериран, срамота, ко од планина симнати.

Значи овие албанциве толку се некултурни толку нецивилизирани, едноставно ми се повраќа кога се возам со автобус, мало морген што им се скратени правата, незнам дали македонец да се однесува како нив ќе биде толериран, срамота, ко од планина симнати.
Само ме интересира каков профит имате од навреди и од подценувања ?
Значи има луѓе со комплекси, и ајде да оцрнуваме све живо. Не е така, неубаво и некултурно од кој и да е.

Не се работи за недовлно културен народ , ниту пак од недоволно цивилизирани луѓе, ако сакаш да повраќаш , повраќај од малолетните што се водат во јавниот превоз (Македонци-Албанци) , не се само Албанците од кој треба да повраќаме и да ни се гади, јавниот сообраќај насекаде е исто , и во 50 -ка каде претежно се возат деца од Македонскта припадност е иста слика.

Се работи за недоволно едуцирани деца, од двете страни!

Поздрав

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom