Новите 202 кинески автобуси за Скопје -фото

• Креатор на темата Креатор на темата Liberation
  • Време на започнување Време на започнување
Ми се допаѓаат новите автобуси, едвај чекам да стигнат. И не донесувајте однапред заклучоци базирани на трач муабет пред зграда. Почекајте, ќе видите.
Одличен потег на владата.

Украинските се супер, кинескиве се срање во боја.

--- надополнето ---

Трамвај се исплати како не,метро не премногу е скапо..ама за да се изгради трамвај нема добра градска инфраструктура..не е една главоболка
Метро не е премногу скапо!?
Како прво, за метро треба да имаш град со над милион и пол жители, а за трамвај ти требаат булевари, а тоа го нема доволно во скопје.

и како ќе помине овој автобус у триумфалната капиија ќе го збира ли да помине или кабриолет ќе го правиме горниот дел луфтирација

Класика човече. Без гајле, ќе ги „средиме“ за 24 саати.

Барем да беа и овие украински ЗГЛОБНИ или поголем број обични небитно...сепак ЛАЗ е фирма дел од ЕвоБус (МБ и Сетра,најдобрите германски и светски производители),работат со МБ мотор и се ЕФТИНИ како кинеските.
А баш ме занимат како ќе е организирано качување/слегување од вториот (полу)спрат?Можда со оние телескопски мостови ко за авиони :uvo:

Барем да беа и овие украински ЗГЛОБНИ или поголем број обични небитно...сепак ЛАЗ е фирма дел од ЕвоБус (МБ и Сетра,најдобрите германски и светски производители),работат со МБ мотор и се ЕФТИНИ како кинеските.
А баш ме занимат како ќе е организирано качување/слегување од вториот (полу)спрат?Можда со оние телескопски мостови ко за авиони :uvo:
Е шо ти бил чуден човек...буткање и туткање ко и увек..

Соопштение од ЈСП:

Се повикуваат сите баби и дедовци пензионери, во петок да се провозат со штотуку стигнатиот украински ЛАЗ.

Во наредниот период ЈСП ќе врши хомологација на автобусот, а по новите стандарди тоа би значело и фаќање забелешки од пензионерите кои гага се возат.

getImageThumbnail.php

Соопштение од ЈСП:

Се повикуваат сите баби и дедовци пензионери, во петок да се провозат со штотуку стигнатиот украински ЛАЗ.

Во наредниот период ЈСП ќе врши хомологација на автобусот, а по новите стандарди тоа би значело и фаќање забелешки од пензионерите кои гага се возат.

Е убаво де..па нека го сефтeлишат новиот автобус.. па то со цегерите и торбите со праз и пипер , нека осети малце украинецот наш шмек..:icon_lol:

Е убаво де..па нека го сефтeлишат новиот автобус.. па то со цегерите и торбите со праз и пипер , нека осети малце украинецот наш шмек..:icon_lol:

А во 4 ...прва смена од работа ...малце мирис на пот!

Абе шо галамете сакавте нови автобуси...еве ви сега автобуси...нека ве боли вратот lol lol lol :)

Санос ќе направеше 100 пати поубави, поудобни, пофункционални а и онака Санос си имаат веќе докажан квалитет. Не викам дека сум се возел во кинескиве штом тврдам дека Санос се поудобни ама домашно си е домашно бе дечки... Сум правел муабет со меѓуградски шофери на автобуси и сите до еден велат од искуство дека Санос имале најубава возња. Незнам шо мајка бараме дури од Кина да нарачуваме.

Инаку мене ич не ми се допаѓа „старовремскиов дизајн“

Да земе владата провизија и повеќе пари од буџетот за ова и некој да си ги стави зо џеб. Така беше и за панцирите од Бугарија за полицијава а таква фирма имаме и во Прилеп Еурокопмозит кои прави квалитетни панцири. Се уништува домашното производство за некој да го полни џебот со пари тоа е работата.

Чим си ставил ПЕДЕР на аватар немаш право на збор!

Тоа слободно можеш на твоите дома во недела за време на ручек кај 14:00 да има кажеш кој има збор,а кој нема. Мене тешко таа работа.

Дискутирај во врска со темава,а тема не е мојот аватар и педерот на аватарот. Ако имаш нешто против тоа слободно пиши ми на профил или во порака па ќе продискутираме младиЌу!

Овие украинските велат со рѓосана каросерија биле... Па као се жалеле нашиве.

Дизајнот и идејата се супер. Стварно се чудам на бројот на хејтериве овде. Како да се возевме досега во авиони па ова уназадување да е.

Ама дизајнот и идејата настрана, ова нема да трае. Првите што пристигнаа од украинската пратка ќе бидат уништени додека да пристигнат и последните. Исто ќе се случува и со кинеските. Таков ни е народот, нема бегање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom