Новите 202 кинески автобуси за Скопје -фото

• Креатор на темата Креатор на темата Liberation
  • Време на започнување Време на започнување
Реално гледано во град со 500 000 жители не се исплати да се воведе трамвај уште помалку метро, за сега, автобусиве ќе се покажат во пракса, дали се добри дали не се, се дотогаш ќе :tapp:

Реално гледано во град со 500 000 жители не се исплати да се воведе трамвај уште помалку метро, за сега, автобусиве ќе се покажат во пракса, дали се добри дали не се, се дотогаш ќе :tapp:

Трамвај се исплати како не,метро не премногу е скапо..ама за да се изгради трамвај нема добра градска инфраструктура..не е една главоболка

The Macedonian opposition party says their government's insistence on a retro look and double deckers is not practical for Skopje's roads.

Тоо. :pos:

Тука морам да се согласам, земај си Ивеко ниски градски автобуси и не се замарај.

Јас одвај ги чекам автобусиве да ги видам, и најпосле, после 8 години низ Скопјево, да прекинам да се траскам и да мрзнам и смрдливи автобуси да трпам, да се валкам со црнила, да ме врне во автобусот...
Ове ке бидат и поубави, и поинтересни, и нема да бучат како волови, и нема да загадуваат.
ПРЕДЛОГ: Оние на кои не им се допага идејата за нови автобуси и кои не ја гледаат потребата од истите, слободно нека се возат со старите. Владата да им остави еден, и целите среќни нека си се возикаат!!!:)

Абе веќе не ме интересира какви ке бидат САМО НЕКА ДОЈДАТ!!!!
А кога планираат да ги донесат? До каде е со производство?

Нешто догодина,нешто годината после неа..а сите заедно со украинските до 2013

осеќам ја ова ќе повлече некој криво наместен семафор...или ќе бутнит алишта од тераса...

Све е тоа испланирано не се секирајте, не е туку така донесена одлука за двокатни автобуси.
Мене малку ми се кутиести и евтини, на изглед ме потсетуваат на кибрит, ама бидејки тој дизајн не е конечен ке чекаме да го видиме конечниот дизајн и ке коментираме.

Ги фарбаат моментално кинезите.

Иднината на јавниот превоз на Лондон
Градоначалникот на Лондон, Boris Johnson, го откри дизајнот на новите двоспратни автобуси, кои во наредните години ќе бидат дел од јавниот превоз на Лондон. ...

Оваа статија ја објавуваме чисто онака, за споредба со нашите ЈСП автобуси.

Интересно, иако модерно дизајнирани, кај овие автобуси може да се забележи дека минатото сепак оставило трага во дизајнот. Tие се моделирани по оригиналот кој го носи името Routemaster. Една од главните одлики на овие автобуси е враќањето на hop-on-hop-off, односно отворената задна платформа.

Производителот на овие автобуси, Wrightbus ветува дека првиот автобус ќе биде произведен наредната година додека други 5 ќе бидат во 2012 пред олимписките игри кои ќе се одржуат во Лондон.

1-london-double-decker-bus.jpg

2-london-double-decker-bus%20(1).jpg

4-london-double-decker-bus.jpg

Извор

Ми се допаѓаат новите автобуси, едвај чекам да стигнат. И не донесувајте однапред заклучоци базирани на трач муабет пред зграда. Почекајте, ќе видите.
Одличен потег на владата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom