Значи кратко и јасно , ми треаат совети како да ги оставам проклетите цигари.. пушам веќе 4 години скоро, и осеќам како ми штетат , како сум зависен од нив.
Ако има некој што пушел и сега престанал уште подобро,ама не ме интересираат оние од типот, ти треба воља, остави ги ја ќе ги најдам и слично :pos2: .
Не гледај НИКАКВИ филмови за тоа што прават цигарите, затоа што можеш да се исплашиш и автосугестивно да си направиш филм дека тоа ќе ти се случи. А на потсвеста не и треба многу...
Јади семки сончоглед што и да е грицкај, пиј многу вода когас ти се пуши особено цигара пијај вода, намали алкохол и кафе ако пиеш оти најмногу бара цигара тоа, обезбеди си место втеретана или било каде за вежбање, заради покренувањето на килограми, ќе имаш зголемена потреба за храна и благо, па затоа најдобро ќе биде вишакот енергија да го трошиш некаде освен ако сакаш да ти се направи стомаче од 7-ми месец трудноќа.
Што повеќе си физички активен помалце цигара ќе сакаш, и последните цигари што ги имаш со тебе, искиниги буквални “покажи им колку ги неќеш„
И нека биде последната цигара што си ја запалил ...