Android корисници (проблеми, прашања, совети)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Question Imam Xperia X8 i imam problem so pustanje videa, mp4 avi mkv kakov i da e format secka ili e nesinroniziran, zvukot si odi ok dodeka videoto tera so nekoj 5fps.....
Probani se QQPlayer ArcMedia Meridian Vplayer ni eden ne dava kvalitetna reprodukcija.....
Dali e mozno vo pozadina da mi rabotat nekoj servisi koi zemaat od RAM memorijata?
So Task Killer gi isklucuvam site procesi i imam 70mb availible od 160 i kusur kolku sto ima Xperiata. Na sto odat ostanatite 90mb? Kolku voopsto zema Android 2.1?
Пробај го ова, x8 би требало да е medium V6 VFP, ако не пробај и со low end arm6.

http://moboplayer.com/moboplayer_en.html

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.447
Поени од реакции
7.856
ve molam za usluga.....zasto na lg gt540 ne mozam da gledam videa na youtube??
PS:Fala unapred..

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Дај кажете некоја апликација како AppBrain, која ги сортира работиве од маркетот по популарност, симнувања и слично?

Маркетот е крш, катастрофа за работење, а оваа AppBrain е океј, само на многу апликации вади "Not Found" ако го кликнеш линкот за да ја симнеш од маркетот...

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Дај кажете некоја апликација како AppBrain, која ги сортира работиве од маркетот по популарност, симнувања и слично?

Маркетот е крш, катастрофа за работење, а оваа AppBrain е океј, само на многу апликации вади "Not Found" ако го кликнеш линкот за да ја симнеш од маркетот...

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307

Тоа е пошо се водиш ко од македонија. ти треба root + marketacccess или инсталирај го fast web инсталерот од appbrain.

В

Вори

Гостин
Дали можете да ми кажете од каде да спушам апликации за Андроид?Зошто релативно нов сум за овие работи и не сум многу информиран.
(највеќе ми треба некоја апликација за менаџирање на фолдери на телефон Xperia,а слушнав дека можда и постои таква..)

korun

lame
Член од
21 октомври 2007
Мислења
389
Поени од реакции
28
Дали можете да ми кажете од каде да спушам апликации за Андроид?Зошто релативно нов сум за овие работи и не сум многу информиран.
(највеќе ми треба некоја апликација за менаџирање на фолдери на телефон Xperia,а слушнав дека можда и постои таква..)
Имаш апликација Market инсталирана на телефонот, таму ги имаш сите апликации. Друга опција е да инсталираш дирекно од https://market.android.com/ ама сепак мораш прво да ја уклучиш Market апликацијата на телефонот барем еднаш за да те регирстират и да мојш да ја користиш и странава...

За експлорери би ти препорачал Astro File Manager, Linda или ES File Explorer - сними ги сите и види кое ти одговарат најмногу...

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Абе имам два HTC Hero, на едниот може да му се инсталира Skype, на другиот не излегува ни програмата. Во што е проблемот?

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Имаш апликација Market инсталирана на телефонот, таму ги имаш сите апликации. Друга опција е да инсталираш дирекно од https://market.android.com/ ама сепак мораш прво да ја уклучиш Market апликацијата на телефонот барем еднаш за да те регирстират и да мојш да ја користиш и странава...

За експлорери би ти препорачал Astro File Manager, Linda или ES File Explorer - сними ги сите и види кое ти одговарат најмногу...
Не можам преку страната да го активирам?Или треба преку мобилнио?

korun

lame
Член од
21 октомври 2007
Мислења
389
Поени од реакции
28
Не можам преку страната да го активирам?Или треба преку мобилнио?
Регистрирај се на страната со твојот гугл акаунт шо го користиш на телефонот, би требало автоматски да те препознајт...

--- надополнето ---

Абе имам два HTC Hero, на едниот може да му се инсталира Skype, на другиот не излегува ни програмата. Во што е проблемот?
Ако не ти излегвит во Маркет значит дека највероватно на вториот Херо имаш верзија под 2.1

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Регистрирај се на страната со твојот гугл акаунт шо го користиш на телефонот, би требало автоматски да те препознајт...

--- надополнето ---

Ако не ти излегвит во Маркет значит дека највероватно на вториот Херо имаш верзија под 2.1
Не излегува, а верзијата е 2.1 Update 1

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311

--- надополнето ---

There are no Android phones associated with this account. Please sign in with a different account.
не ме препознава...

Kajgana Shop

На врв Bottom