Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
26 ноември 2009
Мислења
89
Поени од реакции
4
Да ти кажам право не сум ја ни уклучил камерата, ретко користам не ми прави никаква ралзика мене. 2.2 ми беше далеку со повеќе багови. Има упдејт уште еден за 2.3 верзија 1.4b.
Незнам мене 2.3 ми кажа премногу багови не можам да го форматирам телефонот цел ке се закоцит ако ја пробам таја фунгција откако ке го уклуцам телеонот можам да гледам видеа на него или јутуб после неколку време работа веке не можам да гледам ни јутуб ни видеа кои се од телефонот. и ако не ти е мака дај линк од 2.3 верзија 1.4б и по можност како се прави тоа фала од напред

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Незнам мене 2.3 ми кажа премногу багови не можам да го форматирам телефонот цел ке се закоцит ако ја пробам таја фунгција откако ке го уклуцам телеонот можам да гледам видеа на него или јутуб после неколку време работа веке не можам да гледам ни јутуб ни видеа кои се од телефонот. и ако не ти е мака дај линк од 2.3 верзија 1.4б и по можност како се прави тоа фала од напред
Ај издржи уште 1-2 дена ќе има нов упдејт и ќе биде финален. Ќе работи се туто комлето.

--- надополнето ---

Кое е тоа програмче.
Оди во маркетот спушти barcode scanner и скенирајго сличето што го ставив.

Член од
26 ноември 2009
Мислења
89
Поени од реакции
4
Ај издржи уште 1-2 дена ќе има нов упдејт и ќе биде финален. Ќе работи се туто комлето.

--- надополнето ---

Оди во маркетот спушти barcode scanner и скенирајго сличето што го ставив.
ке почекаме за 2 дена било проблем само одкако ке излезит пиши и дај туторијал

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Од овие македонски апликации се блокира телефонот, катастрофа се, багови колку сакаш.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
ке почекаме за 2 дена било проблем само одкако ке излезит пиши и дај туторијал
На истиот начин само што ќе ти дадам линк да спуштиш два нови фајлови и ќе ги ставиш во Андроит фолдерот. И со истите чекори ќе го апдејтираш

Член од
4 март 2011
Мислења
17
Поени од реакции
0
Здраво на сите вас!:helou: Имам едно прашање, се надевам ќе може некој да ми помогне. Имам LG GT540, Андроид 1.6. Сакам да го апдејтам, го видов туторијалот поназад на темава ама ми треба помош околу бекапот на податоците? Не знам како да ги зачувам сликите, музиката и таквите податоци. Контактите претпоставувам нема да се избришат ако ги стаам на картица? Може ли помош? :pipi:

Г

Грејвдигер

Гостин
Има некој користено Mobile 7'' TabletPC? Работи на Android 2.1 и е многу ефтин. Кај нас го има во AMC за 1300 ден. Има 16GB меморија, 256MB RAM DDR2 (или 3 не се сеќавам точно), WiFi, микрофон и звучник, литиумска батерија. Утре планирам да идам во AMC да видам дали го имаат на лагер за да го купам.
http://www.minipadonline.com/ProductDetails.asp?ProductCode=MINIPADAIO

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ја првпат глеам нешто толку ефтино :) Интересно изгледа, ако го земеш пиши импресии да зеам и ја пошо за парите ми изгледа џабе.

Spore

Kalabangaa
Член од
11 јануари 2009
Мислења
148
Поени од реакции
3
Сигурно е тој грешка зошто најефриниот во АМЦ е 7600 денари Таблет.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Али сеа глеам убаво, 1300 е само тастатурата и ташничката, таблетот е 7500.

Spore

Kalabangaa
Член од
11 јануари 2009
Мислења
148
Поени од реакции
3
Сега видов сигурно е грешка тастатурата за Таблетот е 1300 денари.

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
Има некој користено Mobile 7'' TabletPC? Работи на Android 2.1 и е многу ефтин. Кај нас го има во AMC за 1300 ден. Има 16GB меморија, 256MB RAM DDR2 (или 3 не се сеќавам точно), WiFi, микрофон и звучник, литиумска батерија. Утре планирам да идам во AMC да видам дали го имаат на лагер за да го купам.
http://www.minipadonline.com/ProductDetails.asp?ProductCode=MINIPADAIO
И јас го гледав овој таблет , ама гледам истава фирма што го прави овој (Point of View) извадија многу подобар таблет. Десет инчен капацитативен дисплеј, двојадрен процесор и тн.. Сакам да почекам да видам дали ќе го донесат тој па да се направи споредба со цената, дали би била прифатлива

Г

Грејвдигер

Гостин
Да бе, сеа видов... Нека научат како се пишуваат цени и информации, многу глупо им се напишани во каталогот.

Епа чорба македонче... :)

maac

evil scientist
Член од
10 март 2010
Мислења
134
Поени од реакции
61
Здраво на сите вас!:helou: Имам едно прашање, се надевам ќе може некој да ми помогне. Имам LG GT540, Андроид 1.6. Сакам да го апдејтам, го видов туторијалот поназад на темава ама ми треба помош околу бекапот на податоците? Не знам како да ги зачувам сликите, музиката и таквите податоци. Контактите претпоставувам нема да се избришат ако ги стаам на картица? Може ли помош? :pipi:
Мислам дека неможеш од 1.6 да му направиш апдејт на 2.3, ќе мораш прво на 2.1 па после на 2.3 ,а што се однесува на програмче за бекап можеш bаckup everything го имаш на андроид маркет

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Музика слики и такви работи ти се на мемори картицата. Додека контактите што си ги запишала нови остануваат на телефонот и тие ќе ти се избришат ако не направиш back up. Види на маркетот има една пгорама contact to sim ли беше или copy to sim card . Ќе ги копираш на сим картица and you are good 2 go.

P.S

При апдејтирање извадија мемори картицата.

Kajgana Shop

На врв Bottom