Erepublik - помогнете на еМакедонија

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
Еј дечки, пред малку се регистрирав на играва ама касно видов дека не требало да се борам додека не стигнам левел 15.
Арно ама јас стигнав левел 5, работев еден ден, тренирав еден ден и си купив едно оружје таму... и од љубопитност отидов да се борам против востанието во Видин. И незнам како ама испадна дека сум утепал 4 бугари. Сеа имам 2 денари и 4 злато.

Сакам да прашам... Згрешив шо отидов да се борам? И за што ми служи златото?

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.485
Поени од реакции
6.874
Еј дечки, пред малку се регистрирав на играва ама касно видов дека не требало да се борам додека не стигнам левел 15.
Арно ама јас стигнав левел 5, работев еден ден, тренирав еден ден и си купив едно оружје таму... и од љубопитност отидов да се борам против востанието во Видин. И незнам како ама испадна дека сум утепал 4 бугари. Сеа имам 2 денари и 4 злато.

златото се мењава за пари, а со парите ќе си купиш леб за да јадеш и да ја кренеш силата, или ќе си купиш оружје за да се бориш или куќа.
Е сега оти незнам во 5 Левел кој опции ти е отворени, незнам што да ти кажам...
пробај овака, отвори горе Market, Monetary Market лево горе одбери дека сакаш да купуваш МКД денари, на листата ќе пишеш колку денари сакаш да земеш, со 5 голд би требало некаде 14-150 денари. После отиди купи храна во Маркет-marcetplace -food и show results ќе ти покаже од најевтин со најевтин квалитет храна до најскап и најквалитетен. купи си 20 лебчиња од најевтините, обично тоа е првата понуда.
Е сега иде срањето што го направија воените профитери. 0.70 леб, а кога има битки и до денар иде лебот. ќе си купиш 20 лебчиња кои лечат по 2 сила односно 40 сила за 20 денари.... тебе платата како почетник сигурно ти е 4-5 денари, па пресметај дали ти се исплаќа да се тепаш за МКД.
Ја престанав да се борам, оти платата ми е 15 денари, со неа можам 30 сила да излечам на ден односно да удрам 3 пати...

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058

Не си требал да се бориш...
Како и да е искористи ги тие 2 денари и иди во маркет и купи леб за да се излечиш (колку толку излечи се). Утре работи и тренирај а платата искористи ја за да купиш леб и да се излечиш до 100 здравје (ако можеш одма да се излечиш до 100 ќе биде супер). Сеа за сеа тоа прави го секој ден и гледај да работиш со 100 здравје. Златото ти користи за да работиш или да тренираш со бустери, исто така златото може да го менуваш за МКД во монетари маркет ама тоа ќе можеш после 15 левел, така да сеа за сеа работи, тренирај и лечи се (ако имаш потреба од лечење). За други прашања можеш да ме најдеш во ерепаблик како Bojan Almighty позз.

златото се мењава за пари, а со парите ќе си купиш леб за да јадеш и да ја кренеш силата, или ќе си купиш оружје за да се бориш или куќа.
Е сега оти незнам во 5 Левел кој опции ти е отворени, незнам што да ти кажам...
пробај овака, отвори горе Market, Monetary Market лево горе одбери дека сакаш да купуваш МКД денари, на листата ќе пишеш колку денари сакаш да земеш, со 5 голд би требало некаде 14-150 денари. После отиди купи храна во Маркет-marcetplace -food и show results ќе ти покаже од најевтин со најевтин квалитет храна до најскап и најквалитетен. купи си 20 лебчиња од најевтините, обично тоа е првата понуда.
Е сега иде срањето што го направија воените профитери. 0.70 леб, а кога има битки и до денар иде лебот. ќе си купиш 20 лебчиња кои лечат по 2 сила односно 40 сила за 20 денари.... тебе платата како почетник сигурно ти е 4-5 денари, па пресметај дали ти се исплаќа да се тепаш за МКД.
Ја престанав да се борам, оти платата ми е 15 денари, со неа можам 30 сила да излечам на ден односно да удрам 3 пати...
Монетари маркет само после 15 левел работи

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
Не си требал да се бориш...
Како и да е искористи ги тие 2 денари и иди во маркет и купи леб за да се излечиш (колку толку излечи се). Утре работи и тренирај а платата искористи ја за да купиш леб и да се излечиш до 100 здравје (ако можеш одма да се излечиш до 100 ќе биде супер). Сеа за сеа тоа прави го секој ден и гледај да работиш со 100 здравје. Златото ти користи за да работиш или да тренираш со бустери, исто така златото може да го менуваш за МКД во монетари маркет ама тоа ќе можеш после 15 левел, така да сеа за сеа работи, тренирај и лечи се (ако имаш потреба од лечење). За други прашања можеш да ме најдеш во ерепаблик како Bojan Almighty позз.

Монетари маркет само после 15 левел работи
Моментално сум на 100 здравје... се излечив со 3 леба и ми останаа 2 денари.
Да те прашам, дали да го искористам златото во бустери за тренирање? Шо викаш? И да купам некое оружје?

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
За тренирање исклучиво.Со вториот бустер.
Или во согласност со газдата, за работење. (ако ти дава надоместок за бустерот, барем 50%).
Не купувај оружје, не ти вршат работа пошо мала сила имаш. Тепај се само ако имаш куќа.

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
За тренирање исклучиво.Со вториот бустер.
Или во согласност со газдата, за работење. (ако ти дава надоместок за бустерот, барем 50%).
Не купувај оружје, не ти вршат работа пошо мала сила имаш. Тепај се само ако имаш куќа.
Извини можда замарам... Ама.. Каква разлика прави куќата дали ја имам или немам во битка?

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Извини можда замарам... Ама.. Каква разлика прави куќата дали ја имам или немам во битка?
Jaс колку што знам куќата ништо не ти помага во битка, само те лечи на крај на денот

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Те полни со здравје на почеток на ден, во зависност од каков квалитет е. Ако веќе си дал пари да ја купиш искористи ја максимално. Ако немаш не се бори, не давај пари за лебови, никаква разлика не правиш со мал левел во битка. Чувај пари и тренирај со бустери за да израснеш во добро,послушно војниче.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
А претседателот го нема...

Нвм, почна голема операција против бугарија, напаѓаме во Русе и во двете нивни колонии во Иран, нивниот трезор е речиси на нула ги одржува само помош од нивните сакани грци.

Кој сака да се регистрира и да помогне нека кликне
Нивниот трезор има таман злато за да можат да се ослободат, ама ние иаме дупло поиуше од нив така да нека му ја мислат :D:D
Иначе сеа ќе ни биде потешко зошто више тој бонус од 10% у битките нема да ни значи ништо зошто и бугарите не прогласија за природен непријател...

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
А бе дечки... Ако иам 3 акаунти? Планирам сите паралелно да си ги играм и јачам...

Нема да ме банираат?

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.485
Поени од реакции
6.874
А бе дечки... Ако иам 3 акаунти? Планирам сите паралелно да си ги играм и јачам...

Нема да ме банираат?
првиот момент кога ќе те пријави некој за непристоен коментар, или те забележи некој модератор админ, било шо одма те банираат сосе трите профила.
инаку ние турците и србите сме на директен удар секогаш кај админите!

Kajgana Shop

На врв Bottom