Ipsissimus
P.I.
А спознавањето на доброто и злото е гревот поради кој луѓето се проколнати и изгонети од рајот....според вас христијаните!Паметот е алатка за да се познае доброто од лошото, духовноста што е дадена од Бог.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А спознавањето на доброто и злото е гревот поради кој луѓето се проколнати и изгонети од рајот....според вас христијаните!Паметот е алатка за да се познае доброто од лошото, духовноста што е дадена од Бог.
А спознавањето на доброто и злото е гревот поради кој луѓето се проколнати и изгонети од рајот....според вас христијаните!Што значи според вас да се има памет е грев!
Сега кога веќе е направено за да имаме памет, во моментот добро ми е што имам памет да разликувам кога некој зборува против Бог. Зошто кога му се отвориле очите на Адам и Ева, со тек на време луѓето се кренале против Бог.
Со памет неможеш да разликуваш добро од зло.
За тоа ти треба срце.
Памет или Свест за мене се едно исто. А срцето е магнет за привлекување на искушенија.
Еве зошто:Сега кога веќе е направено за да имаме памет, во моментот добро ми е што имам памет да разликувам кога некој зборува против Бог. Зошто кога му се отвориле очите на Адам и Ева, со тек на време луѓето се кренале против Бог.
I svesta e eden tip na materja, samo so razlicen stepen na vibracii.(kamenot ima eden tip na vibracii, vodata drug,vozduhot tret... itn.) Se vo univerzumot e materija, pa duri i mislata
Свеста не е материја туку е креаторот на сите материи, нема физичка локација маса и вибрација и движење во тој простор, таа едноставно е.
Со памет неможеш да разликуваш добро од зло.
За тоа ти треба срце.
Да, само што неможам да ти докажам.Со срцето разликуваш ствари?