Јофе ќе сркне(л) ќотек?

Коментар:

• Ќе сркне ќотек кај и да е

Гласови: 177 52,5%
  • Греота е бе остајте го нека живее

Гласови: 81 24,0%
  • Супер е детето..само напред Јофе

Гласови: 79 23,4%

• Вкупно гласачи
    337

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Oh gosh... Затоа што се убер поразлични од сите до сеа шо се на телевизија...
Јез да за Зоки мислам дека затоа шо е феминизиран. Да не речам педерастичен :)
Боки се праи женско со сила, се облекува ко жена, се шминка.... Доволни причини за хејтање...
Иако омраза е многу силна емоција ко за некој шо не го ни знаете лично..
А (не)хуморот на Јове? Многу поинтересен беше додека праеше глупости на собиранки, кажуваше глупости кои стварно беа смешни. Ова сега стварно на ништо не личи. Пак ќе кажам, немам ништо против него ама дефинитивно ова му е промашај.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Oh gosh... Затоа што се убер поразлични од сите до сеа шо се на телевизија...
Јез да за Зоки мислам дека затоа шо е феминизиран. Да не речам педерастичен :)
Боки се праи женско со сила, се облекува ко жена, се шминка.... Доволни причини за хејтање...
Иако омраза е многу силна емоција ко за некој шо не го ни знаете лично..
Затка(капаче) нели глеаш дека само ти и Лејди Q го браните Јофе...кај е он да ви даде поддршка за тоа шо лаете ко кучиња за да му го обелите образот а....ако е достоен ќе дојде на форумов и ќе не затне сите ако има аргументи а не вие да му изигравате адвокати.

п.с Маги(капак) испод ниво си ми за да дискутирам со тебе...така да нема потреба да ме цитираш за овој одговор!!!

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Лошо... Многу лошо...
Знам дека многу утки се правеле со водители, ама не мораше уште една.
Дали ќе сркне ќотек или не, е прашање на волјата на граѓаните кои му го слдат терминот константно.
Јас погодив еднаш да видам што е како е, и зажалив што тоа време не го поминав на некаков друг начин, макар тоа било и слушање по седми пат на животот на бабата што живее над мене.

И ама со љубоморењево бе луѓе... Не плукаме по Бред Пит, Мајкл Даглас, Џорџ Клуни и Ричард Гир кои имаат кариера, пари, у пичку матер згодни типки покрај нив и што ќе им се посака, туку љубомориме на 20 минутната појава на човече на национална телевизија која не се гледа подаелку од границите на земјава (добро и тек - тук по дијаспората).
Ех колку сме прости...

Идам да го хејтам Мајкл... Милион години ги начука а жена му се брои меѓу 20те најубави на светов... :tapp:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Тоа се причини за, хм.. незнам, почитување? Угледување на некого?
Причина за хејт? Зашо смрди. Зашо хуморот му е комиње. Зашо стилот му е гроздобер. Зашо смрди на естроген.

Ај. Немој муабет на темава. Прво прави разлика меѓу причини за хејт и причини за почит, па накнадно ќе дискутираме.
И, еј, пошо ме мрзи, те молам, немој да ми фураш раперски булшит као хејтери му љобоморат па затоа серат.
Те молам.
Далеку од тоа дека не се причини за почит, ама ако на некој му е загрозена сликата за себе поради баш овие причини, ќе ја мрази другата личност зашто не е таков ко него/неа.
А зашо ти го хејташ, ми е гајле :)

Затка(капаче) нели глеаш дека само ти и Лејди Q го браните Јофе...кај е он да ви даде поддршка за тоа шо лаете ко кучиња за да му го обелите образот а....ако е достоен ќе дојде на форумов и ќе не затне сите ако има аргументи а не вие да му изигравате адвокати.

п.с Маги(капак) испод ниво си ми за да дискутирам со тебе...така да нема потреба да ме цитираш за овој одговор!!!
Пффф, седи бе. Не бранам никого, туку имам став и стојам позади него без разлика дали сум сама или уште 100 души ме поддржуваат. Не сум ја ко другите да заплачам коа има поголема број на луѓе шо не се согласуваат со мене. Нит па сум партиски определена да мислам како шо ќе ми кажат да мислам.
А дали тебе сум ти испод ново или не, ме заболе левава цицка.

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Зајко засега лежи кај Велија и збориме за сегашност, а некое детенце кое сака да стане славно преку ноќ преку политичките игри на неговиот газда треба да знае дека нема да наиде на „браво“ кај поголемиот дел од гледачите. Можеби и сеуште не е свесен што прави, заслепен од сонот за популарност. Но и слеп може да види дека е далеку од хумор и дека неговото појавување пред екраните е тапа начин за терање на политичка пропаганда, се разбира строго диктирана од ќелавиот.
Ај сеа, еден по еден (сум собрала многу обожавтељи у меџувреме) :)

Јас немам ништо против тоа да се критикува БИЛО КОЈ. Но, да се кења дека (еве нека е и пион на големото В) треба да се искрши од ќотек затоа што критикува одредена политичка опција; дека бил ваков, па таков, па бил личен или неличен-затоа што-повторно, критикува одредена политичка опција, па дека кога бил онде бил смешен а сега не е, па као некои го знаеле од времето кога бил на форумов (ко да е тоа не-знам каква дисквалификација-а можда и е?), за мене е ХЕЈТАЊЕ (како што е модерно да се каже). Ако некој ја читал 1984 од Орвел, ќе му текне на што заличува ова овде (и не само на форумов, за жал)...
И јас не знам у која димензија си конкретно (заедно со грото од другарчињава), но (еве ти нешто ново) све е политичка игра и пропаганда. Добро утро!

--- надополнето ---

Да сигурно „би“ сакал да лиже гз на Велија, дај бе претера веќе ти би ти кажал со други зборови ама ептен ќе ме банираат на форумов.. ме боли к$# дали Јофе водел емисија и онака нема да работи за повеќе од 20.000 денари... а ако вас животна амбиција ви е лижење гз за стигнување до некое место продолжете така има „иднина“ во вас!
Еве и за тебе нешто ново-не го лижат само гзот на Велија; земи се самиот за пример-ми замирисуваш на "другата страна", неодоливо!

--- надополнето ---

Драги Меги и Лејди Кју.
Чисто информативно и јас имам поминато дел од мојата кариера во телевизиски куќа, нормално позади камери. Знам дека не сум за на ТВ. Тоа што имам миљон фотографии од мене... тоа ми е вродено, на времето татко ми трошел по неколку филмови годишно фотографирајќи ме мене и сестра ми.

За хејт... прочитај ми го потписот. Јас не го мразам Јофе. Јас не сакам такви појави да се појавуваат на македонските телевизии. Кога телевизиите во Македонија ќе понудат квалитет, ќе одам во продавница да си купам телевизор за во соба. До тогаш ќе мрчам наоколу, па се надевам дека мојот збор ќе биде услишен.
Зш ми ја прати фотката на ПП-дај да те видат и другите, не се срами! Мене ме бен-ди-са!

--- надополнето ---

OMG, OMG, OMG-не сум била у мнозинството...Уф, се засекираФ, стварно, поготово што не се "наоѓам" у вака ФИНА средина! Ако е будала, тогаш "ќе дојде на форумов и ќе не затне сите ако има аргументи"...абе, иди бегај!

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Јас немам ништо против тоа да се критикува БИЛО КОЈ. Но, да се кења дека (еве нека е и пион на големото В) треба да се искрши од ќотек затоа што критикува одредена политичка опција; дека бил ваков, па таков, па бил личен или неличен-затоа што-повторно, критикува одредена политичка опција, па дека кога бил онде бил смешен а сега не е, па као некои го знаеле од времето кога бил на форумов (ко да е тоа не-знам каква дисквалификација-а можда и е?), за мене е ХЕЈТАЊЕ (како што е модерно да се каже). Ако некој ја читал 1984 од Орвел, ќе му текне на што заличува ова овде (и не само на форумов, за жал)...
И јас не знам у која димензија си конкретно (заедно со горто од другарчињава), но (еве ти нешто ново) све е политичка игра и пропаганда. Добро утро!!

Јован никогаш не бил смешен, уште кога пишуваше колумни за Охрид, за тамошното гостпоримство и односот на туристите, тој во нив повеќе ги спомнуваше Грујо и Хорхе отколку Охрид и охриѓани. А сега како нов на ТВ тој создава одбивност како појава кај поголемиот дел гледачи и тоа само како појава, плус му е тоа што како дворски шут на ќелавиот тера политичка пропаганда. Јас знам во која димензија сум, но ти незнаеш. Идиотски и премногу ниско е емисија која навидум треба да има забавен карактер да ја намениш во пропаганден материјал за свои цели и притоа да користиш некое детуле кое ни само не е свесно што прави.
Е сега околу заканата добил закана на фејсбук :pos: јас имам добиено еден куп, па не сум ги покажал на телевизија, ама изгледа ќе треба да го сторам тоа. Новинари кои се долги години закани добивале по телефон, на улица, можеби и обиди за убиство, а цуркузантов овде сака да ми крене фама за некоја си порака на фејсбук за ќотек, кој судејќи по тоа што го прави ништо чудно и да е исценирано од него и неговиот работодавец.
Но како и да е како што и сама можеш да видиш на најголемиот форум за дискусии кај нас Јован има создадено многу повеќе одбивност отколку фанови, а што остана за надвор од него, што укажува дека не го бива за на ТВ.

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Јован никогаш не бил смешен, уште кога пишуваше колумни за Охрид, за тамошното гостпоримство и односот на туристите, тој во нив повеќе ги спомнуваше Грујо и Хорхе отколку Охрид и охриѓани. А сега како нов на ТВ тој создава одбивност како појава кај поголемиот дел гледачи и тоа само како појава, плус му е тоа што како дворски шут на ќелавиот тера политичка пропаганда. Јас знам во која димензија сум, но ти незнаеш. Идиотски и премногу ниско е емисија која навидум треба да има забавен карактер да ја намениш во пропаганден материјал за свои цели и притоа да користиш некое детуле кое ни само не е свесно што прави.
Е сега околу заканата добил закана на фејсбук :pos: јас имам добиено еден куп, па не сум ги покажал на телевизија, ама изгледа ќе треба да го сторам тоа. Новинари кои се долги години закани добивале по телефон, на улица, можеби и обиди за убиство, а цуркузантов овде сака да ми крене фама за некоја си порака на фејсбук за ќотек, кој судејќи по тоа што го прави ништо чудно и да е исценирано од него и неговиот работодавец.
Но како и да е како што и сама можеш да видиш на најголемиот форум за дискусии кај нас Јован има создадено многу повеќе одбивност отколку фанови, а што остана за надвор од него, што укажува дека не го бива за на ТВ.
Знаеш, ја прифаќам твојата забелешка. Имаш сопствено мислење за Јован, неговиот хумор, го гледаш како алатка на Велија...се е тоа во ред. Имаш право да не ти се допаѓа. Знаеш и точно зошто не ти се допаѓа-за разлика од повеќето овде. Но,не знам зошто имаш проблем со тоа дека на некого му се допаѓа неговиот хумор? Различни вкусови, тое е се. Јас на пример, го гледам и оноа што не ми се допаѓа, точно за да можам да го критикувам-во суштина, немам проблем со ПОСТОЕЊЕТО на луѓе што не ми се допаѓаат, ниту пак сакам да ги изобличам од ќотек. Така се создава сопствен став за нешто, како што и самиот знаеш.
А за политички алатки и пиони, и пушикурови, и лижигазови, да не почнеме да редиме-ги има мноооогу!

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Знаеш, ја прифаќам твојата забелешка. Имаш сопствено мислење за Јован, неговиот хумор, го гледаш како алатка на Велија...се е тоа во ред. Имаш право да не ти се допаѓа. Знаеш и точно зошто не ти се допаѓа-за разлика од повеќето овде. Но,не знам зошто имаш проблем со тоа дека на некого му се допаѓа неговиот хумор? Различни вкусови, тое е се. Јас на пример, го гледам и оноа што не ми се допаѓа, точно за да можам да го критикувам-во суштина, немам проблем со ПОСТОЕЊЕТО на луѓе што не ми се допаѓаат, ниту пак сакам да ги изобличам од ќотек. Така се создава сопствен став за нешто, како што и самиот знаеш.

Никаде не реков дека застанувам зад тепачот, но мене ми мириса на исценирана порака, а и да не е премногу сака внимание да му се обрне на тоа. Многу добиваат секојдневно закани па ги нема на ТВ, а на добар дел искусни новинари тоа им е секојдневие па пак не креваат фама.

А за политички алатки и пиони, и пушикурови, и лижигазови, да не почнеме да редиме-ги има мноооогу!
Убаво го опиша, Јован уште од старт започна како таков.

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Типацот плаче за популарност , затоа го лиже гзот на Велија со неговите "шеги" за власта кој само им се смешни на СДСМ и на баба која сака да се врати куминизмот. Едноставно неговите шеги воопшто не се ми смешни. Уште еден од оние кој мислат дека ако ја критикуваат власта и исмејуваат ќе бидат големи фаци на телевизија.

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Никаде не реков дека застанувам зад тепачот, но мене ми мириса на исценирана порака, а и да не е премногу сака внимание да му се обрне на тоа. Многу добиваат секојдневно закани па ги нема на ТВ, а на добар дел искусни новинари тоа им е секојдневие па пак не креваат фама.

Убаво го опиша, Јован уште од старт започна како таков.
Точно и да е така како што опишуваш, пак ќе те прашам зошто имаш проблем со тоа? Му текнало, направил, очигледно и му успева (дрндаме за него, на колку страни?)...така е тоа, помири се. И уште нешто, искуството не дава првенство за ваква манипулација! Тоа што полно се уловија на стара финта не е проблем ни на Јофе, ни на Велија.
Едино ти останува, да му пружиш рака и да му честиташ-браво Јофе!

А за вториот цитат-зарем стварно мислиш дека само Јофе лиже?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Точно и да е така како што опишуваш, пак ќе те прашам зошто имаш проблем со тоа? Му текнало, направил, очигледно и му успева (дрндаме за него, на колку страни?)...така е тоа, помири се. И уште нешто, искуството не дава првенство за ваква манипулација! Тоа што полно се уловија на стара финта не е проблем ни на Јофе, ни на Велија.
Едино ти останува, да му пружиш рака и да му честиташ-браво Јофе!

А за вториот цитат-зарем стварно мислиш дека само Јофе лиже?

А што прави ако не лиже? Лиже кај Велија, лиже кај Геро, изиграва кловн, дворски шут за да ги задоволи нивните цели.
А јас како гледач имам право да си кажам според мене што чини и што не чини, можам да критикувам, затоа што тој треба да е на ТВ за мене, за гледачите, а се додека во забавна емисија се труди да тера политичка пропаганда тој таму е само и само за ќелавиот, а не за гледачите.
Затоа и нашиве телевизии се далеку од добра програма.
Рака се пружа на некој кој успеал да направи нешто добро кое е позитивно оценето кај мнозинството од гледачите, а не на еден газолижач циркузант кој од старт создал одбивност кај мнозинството. Тој е промаршен случај и освен да се тргне од екраните и да остави некој друг попаметен да тера емисии нема друго што да му се каже.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.287
Поени од реакции
30.613
Искрено не ни знаев дека типов постои се додека не ја ѕирнав темава.
У меѓувреме го погуглав и му изглеав некој клип од тоа емисијата негова.
Шо да ти распраам, залудно потрошени килобајти од мојот драгоцен нет.
Срам за сарказамот и за иронијата.
Значи немам ништо лично против човеков, само ме нервира тоа шо паднал на ниво да биде пиун на Велија во неговата антивладина кампања.
Али шо ќе праиш, ви ал вана би рич енд фејмас...

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
А што прави ако не лиже? Лиже кај Велија, лиже кај Геро, изиграва кловн, дворски шут за да ги задоволи нивните цели.
А јас како гледач имам право да си кажам според мене што чини и што не чини, можам да критикувам, затоа што тој треба да е на ТВ за мене, за гледачите, а се додека во забавна емисија се труди да тера политичка пропаганда тој таму е само и само за ќелавиот, а не за гледачите.
Затоа и нашиве телевизии се далеку од добра програма.
Рака се пружа на некој кој успеал да направи нешто добро кое е позитивно оценето кај мнозинството од гледачите, а не на еден газолижач циркузант кој од старт создал одбивност кај мнозинството. Тој е промаршен случај и освен да се тргне од екраните и да остави некој друг попаметен да тера емисии нема друго што да му се каже.
Абре човек, вака можеме у бесконачност! Зошто ти е тешко да прифатиш нечиј став (ДА, МАКАР И НА ВЕЛИЈА)? Што толку те погаѓа, или можеби те плаши? А не го гледаш МНОЗИНСТВОТО на форумов? Со стисната тупаница, и се размафтало, ќе крши глави и заби! За жал, такво ни е мнозинството воопшто-полуписмено и насилно. Пак ќе кажам, тоа што тебе не те смее (и нашето кутро мнозинство, вклучително), не значи дека не е смешно (макар и за малцинството). Да, дечко, демократија ќе да беше тоа, нели за тоа се боревме?

А за персони кои се избориле за титулата ОДБОЈНОСТ, да не почнеме да збориме-но сепак си имаат свој простор на ТВ, си имаат своја публика и добро здравје. ТАКА ТРЕБА ДА БИДЕ!

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Lady.Q малку се избориле за да бидат на ТВ. Односно малку успеале од тие што се бореле. Поголемиот дел се како него дојдени пред камера. Не по квалитет, туку со некоја цел поставена од работодавецот.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Абре човек, вака можеме у бесконачност! Зошто ти е тешко да прифатиш нечиј став (ДА, МАКАР И НА ВЕЛИЈА)? Што толку те погаѓа, или можеби те плаши? А не го гледаш МНОЗИНСТВОТО на форумов? Со стисната тупаница, и се размафтало, ќе крши глави и заби! За жал, такво ни е мнозинството воопшто-полуписмено и насилно. Пак ќе кажам, тоа што тебе не те смее (и нашето кутро мнозинство, вклучително), не значи дека не е смешно (макар и за малцинството). Да, дечко, демократија ќе да беше тоа, нели за тоа се боревме?

А за персони кои се избориле за титулата ОДБОЈНОСТ, да не почнеме да збориме-но сепак си имаат свој простор на ТВ, си имаат своја публика и добро здравје. ТАКА ТРЕБА ДА БИДЕ!
А бре девојче нека тера се додека ти не сфатиш дека имам право да му дадам критика на циркузантов, безразлика дали ми е смешен или не.
Кутро е малцинството кое се пали и ложи на пропагандата и целите на ќелавиот преку детево. За други личности не правиме муабет, темата ни е дворскиот шут Јован и неговата идиотска нехумористична ама политичка емисија кај газда Велија, кој сака да стане славен преку ноќ, на било кој начин.

Kajgana Shop

На врв Bottom