Јован никогаш не бил смешен, уште кога пишуваше колумни за Охрид, за тамошното гостпоримство и односот на туристите, тој во нив повеќе ги спомнуваше Грујо и Хорхе отколку Охрид и охриѓани. А сега како нов на ТВ тој создава одбивност како појава кај поголемиот дел гледачи и тоа само како појава, плус му е тоа што како дворски шут на ќелавиот тера политичка пропаганда. Јас знам во која димензија сум, но ти незнаеш. Идиотски и премногу ниско е емисија која навидум треба да има забавен карактер да ја намениш во пропаганден материјал за свои цели и притоа да користиш некое детуле кое ни само не е свесно што прави.
Е сега околу заканата добил закана на фејсбук
јас имам добиено еден куп, па не сум ги покажал на телевизија, ама изгледа ќе треба да го сторам тоа. Новинари кои се долги години закани добивале по телефон, на улица, можеби и обиди за убиство, а цуркузантов овде сака да ми крене фама за некоја си порака на фејсбук за ќотек, кој судејќи по тоа што го прави ништо чудно и да е исценирано од него и неговиот работодавец.
Но како и да е како што и сама можеш да видиш на најголемиот форум за дискусии кај нас Јован има создадено многу повеќе одбивност отколку фанови, а што остана за надвор од него, што укажува дека не го бива за на ТВ.