Фан Клуб: Јувентус

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Не е местено у право си, трчаа ко луди се гледаше желбата за победа ама не се созреани како тим.Не фали квалитет во тимот, фали тимски дух.Фали она што го разликува еден квалитетен тренер од просечен тренер а тоа е харизмата, способноста да го обедини тимот и да ги воигра.Јувентус тоа го нема сезонава и затоа и оние повремени блесоци на некои играчи или неколку добри акции што ке ги направеа во текот на било која утакмица годинава и погодуваа беа засенети од многуте грешки.Неможат да издржат до крај да зачуваат водство а тоа не е кривица на индивидуалци туку таква е состојбата во клубот, несигурна и тоа влијае и на играчите.Јас незнам што сакат нашите да постигнат со тоа на сред сезона со шпекулации за играчите овој ни треба, овој не ни треба.Клучни играчи, оние кои ни се битно да изиграат добро секој ден по весници изјавци за нив и нивната иднина во клубот.Шпекулации за кои играчи ке ги донеле кои ке си иделе и тн.Менаџерски способноси НУЛА.Како да мислеа дека нашиве играчи не се луѓе и дека не читаат весници и дека не влијае тоа на нивната психа.Разумно е да се помисли дека за такви работи треба играчите и покрај шпекулациите да останат професионалци до крај и да не влијае тоа на нив, ама овие "менаџери" и сите одговорни во јуветнус како да заборавија дека сепак се тоа човечки суштества и дека неможеш некои работи да ги контролираш.И дека ако сакаш да обединиш еден тим и да создадеш тимски дух, треба да се бориш со сите сили да обединуваш а не да ствараш несигурност во тимот и иднината на овој тим.Мораа да ги изолираат од такви работи и да ги ослободат од притисокот а они уште повеќе ја искомплицираа работата.Овој јувентус нема тимски дух, нема тим едноставно ова се само група од 11 души кои некако дошле овде во оваа екипа и тоа сите по различни планови на различни тренери.Нема некој кој знае како да ги обедини и да ја поведе работава како што треба.Не окривувам никој индивидуално од играчите денес зошто сите трчаа и се бореа, ама како тим толку се развија годинава и неможат да направат повеќе.Да не се глупираме и да пишуваме дека е местена, мислам дека стана најчесто оправдување за пораз ова, и нема смисла повеќе.Да си ги согледаме грешките а тоа се овие.Нема тимски дух, ја нема таа атмосфера во клубот која е потребна за еден тим кој има високи амбиции.Милан тоа го средија, сега сме ние на ред.Не е нешто за што требаат 100 или 200 милиони, за 4то место имаме и повеќе од доволно но најважното, она кое не кошта пари го изоставивме.Се надевам дека следната година колку пари и да се потрошат ке си ја сватат и оваа грешка и нема да си го прљаат името повеќе.Мислам дека е време овој стар брод да се привикне на новите времиња и на новите ветрови и да го поведеме на вистинскиот курс.Ама за тоа не е потребно само менување на екипажот и штиците.
Х У Р И Б Е ?! ?! ?!

Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341
Кој што сака нека коментира нека ме цитира и нека плука .... Сум кажал милион пати, па ќе кажам иако навивам ја Јуве од 6 годишна возраст - КОПИЉАЦИТЕ МЕСТААААААТ ........ Местеа куп на уефа местат у првенство.... Лече може да го тепа дома Наполи пошо им требат бодови ние не можеме Киево .... Абе ајде ...... и јас како сите тука се надевав на тоа ебано 4то место и сум фрустриран али тоа е, барем ја сваќам реалноста и знам дека ја наместиле па ако сака 30 стативи да погодат .......

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Одамна ја имав изгубено надежта за 4-то место. Едноставно клошариве не заслужуваат со ваквите бедни резултати против овие бедни екипи да играат и ЛЕ. Додека да се врати оној стариот т.е вистинскиот Јувентус, ќе треба да поминат барем уште едно 4-5 години .. Да неможеш да победиш една Катанија и еден Киево на домашен терен? Тоа не е Јуве, ваквите екипи порано си одеа од Торино со петарди. Дојде време Јуве стана просечен клуб и малите екипи си прават историја со нас ... Незнам што да кажам повеќе но ова што се случува е жално ..

F

FuckYouAll

Гостин
^ Тие се добри за замена, а не за прв тим.

Треба некој кој ке работи многу кој ке се труди са Јувентус.
Бастош моментално ми изгледа не сигурна опција за Јувентус, човекот ке игра колку за кејф, одвратен ми е некако го нејкам во Јувентус. Ако дојде тоа е друга приказна ке мора да го сакаме ако остава срце на терен !!!

Утре ако не ги победеме на Киево, ке се обесам со конец.
Жив си?:)

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Luge ne se nervirajte gospodarite na "SATARATA DAMA" za 90 min. si pravaat pari, najlesna zarabotuvacka NIE TUKA SE NERVIRAME ma ajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj neka se :tapp:

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
жално ... најжално до саа. 3 утакмици по 2-0 водене со екипи до вчера шо амблем немаа на дресо да ни земат бодове дома е еднакво на НИКАКВА ЕКИПА. Екипа од македонското првенство да воде 2-0 нема да прима 2 гола.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.354
Поени од реакции
2.248
Пробав да се забесам се скина конецот и ми шепна дека наредната година нема да било истото. :)

Луѓе, катастрофа сме. За кладилници не е играно 100%, нема да се глупираат и да местат да играт нерешено само за да земат пари а да не играт во Лигата на Шампионите, ова нема шанси. Туку, немаат доволна желба незнам како демотивирани се, Аквилани ми е паднат веќе 6-7 натпревари го нема никаде, Тони требаше на негово место да влезе.
Цела сезона не повреди повредата на Кваљарела, и тренерот кој ни се погоди.

Ме чуди Самдорија дали ке отпадне а и сакам да отпадне!!

commandante

diablo blue
Член од
16 мај 2008
Мислења
393
Поени од реакции
72
Ќе може ли некој да ми каже по што се разликува оваа сезона од претходната???

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Лани имавме гарантирано место во ЛЕ, а сега ако освои Палермо купот, не одиме ни таму!

Член од
13 декември 2010
Мислења
351
Поени од реакции
146
Со не ебаа Киево вчера не ебаа,ако ви текнува и првата утакмицата беше драматична.Но да го остај ме тоа...дали го гледавте прегледот на колото(Сериа А) каде кажаа на натреварот Лече-Наполи,Мацари 100% си оди по крајот на сезона значи можно е доаѓање кај нас :tapp: ако дојде не сум сигурен колку ќе успее...ќе се фрлат огромни пари на играчи а тренер кој било нека има важно на клупа?!Боље да биде тренерот на Примивара тимот одколку Мацари или Дел Блек!

commandante

diablo blue
Член од
16 мај 2008
Мислења
393
Поени од реакции
72
Лани имавме гарантирано место во ЛЕ, а сега ако освои Палермо купот, не одиме ни таму!
еве вечер ќе видиме дали ќе имаме место во ЛЕ или не!
зборот ми е дека и лани во ова време вика добро, остајте ја оваа сезона летоска ќе правиме ремонт со нови играчи и нов тренер а годинава пак се зборува истото, нови играчи и тренер. кој гарантира дека нема истото да се зборува и наредната сезона :smir:

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Имаме 57 бода, 2 бода повеќе на 2 кола пред крајот одколку цела сезона лани.........................:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom