Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Од утре секој од нас ќе можи да гласа на кој да биди доделена 50-тата ѕвезда која ќе се наоѓа околу новиот стадион. Одземена му беше на Бониек, ако се добро сеќавам. ЛИНК

За фудбалче би дошол и јас само да се договорите кога каде :)
За 50-тата ѕвезда нема да се срамам ке кажам пола од овие набројаниве не ги знам па така ја би на Турам,Бириндели,Давидс или Југович ке размислам :toe:
За транвер шпекулацииве би кажал дека за талент преку сила 15 милиона максимум ако е се гледа дека ке биде играчиште од него иначе под десет а за Нејмар 30 или 35 милиона е пренапумпана цена нереална!!!Бејл би можел минимум за 40 милиона да замине спорет ставот и изјавите на Реднап и + би требало да изрази желба дека сака да замине.

Од утре секој од нас ќе можи да гласа на кој да биди доделена 50-тата ѕвезда која ќе се наоѓа околу новиот стадион. Одземена му беше на Бониек, ако се добро сеќавам. ЛИНК

зошто му е доделена па одземена ?
п.с дали навивачите имаат замешано прсти .
За 50 звезда јас мислам дека треба да му се доделе на Турам ЦАР БЕШЕ .

Одземена му беше затоа што навивачите протестираа. Сметаа дека не е доследен да ја поседува, иако имал успех со Јувентус, многу малце време бил во него па за да ја има ѕвездата.

Навивачите се бунеја и му ја одзедоја. Ако сакаш да му се додели на Турам оди гласај.:)

Branescu i službeno u Juventusu

Знае некој шо се деси со Марио Кирев, голем голмански талент демек, до кај е сега ?

--- надополнето ---

Одземена му беше затоа што навивачите протестираа. Сметаа дека не е доследен да ја поседува, иако имал успех со Јувентус, многу малце време бил во него па за да ја има ѕвездата.

Јас пак разбрав демек зборвел лошо за Јуве од ко си заминал и зато се бунеле навивачите.:toe:

Изгледа Барзаљи ни е последно засилување :tapp:

Разлика меѓу класичен плејмејкер и втор напаѓач нема.
Исто ти е.

8 godina od smrti Giovanni Agnellia
Zamalo tragedija u porodici Melo
:(

Не е исто,има разлика помеѓу плејмејкер или trequartista како што го нарекуваат во Италија и втор напаѓач.

-The position itself was popularized in Italian football as the trequartista - the playmaker who plays neither in midfield nor as a forward, but effectively pulls the strings for his team's attack.

-Second or support strikers do not tend to get as involved in the orchestration of attacks, nor bring as many other players into play, as the Number 10 since they do not have the range of vision, nor the burden of responsibility that the latter, around whom the team's attack is built, possess.[1]

Минатата година игравме со формација која бараше плејмејкер,затоа и го купивме Диего.По доѓањето на Дел Нери се вративме на старата 4-4-2 формација во која немаше место за Диего,па затоа беше продаден и купен Кваљарела.
Ако нема разлика помеѓу плејмејкер и втор напаѓач,немаше да биде продаден Диего,и тој сега ќе играше на местото на Кваља во 4-4-2 формација .Тука се виде колку е паметен потегот на Марота да се продаде Диего.Диего нема голгетерски способности и воопшто немаше да се снајде во нападот,самиот факт што во 33 натпревари постигна 5 гола,јасно говори за исправноста на потегот на Марота.

Има разлика меѓу плејмејкер и втор напаѓач 100%.Џерард, Снајдер тоа ти се плејмејкери незнам колку би можеле како втори напаѓачи да играат.Тие играат помеѓу средината и нападот и ги организираат нападите и ја повлекуват играта напред.Се бара други карактеристики да имаат, организациски способности, техника, додавањем шут од далеку можеби (би било добро да има), ориентација на теренот и да знае кој каде е напамет на теренот..Вториот напаѓач си е напаѓач тој немора да оди многу назад и да ораганизира напади.Си игра напред само не е толку истурен како класичен шпиц да речеме како торес него е многу малце поназад од него.ОД него се бара голгетерски способности слично како шпицот само да има и некои други квалитети како на пример види разлика помеѓу Дел Пиеро и Трезеге.Едниот е чекач и знае да се снајде во шеснаесетник и да искористи грешка или нафрлена топка и да ја начека и да ја бутне во гол.Вториот напаѓач типичен приемер Дел Пиеро знае да игра со топката и кога нема некоја добра акција и нафрлена топка да знае да ја прими од средината и да се снајде, да знае да издрибла добро и "сам свој мајстор" акција да направи и да погоди.

--- надополнето ---

Така да Диего не ни беше потребен и убаво што го испратија за Дојчланд.Ква-ква е далеку подобро решение за нападот од него.Само ако аквилани го стават да игра на позиција на диего или на позиција понапред на која би се снашол и Диего е срамотилаци..Диего е подобар во организација од аквилани само не толку назад колку што може и авклиани да игра.А сигурно планирале таков играч да имаат штом дојде аквилани-и за поназад

Изгледа Барзаљи ни е последно засилување :tapp:
Ќе видиме... трпение - спасение. Според последните информации, Марота преговара со агентот на Алекс, играчот а воедно и капитен на Спартак Москва.

Ќе видиме... трпение - спасение. Според последните информации, Марота преговара со агентот на Алекс, играчот а воедно и капитен на Спартак Москва.

На што позиција ке игра тој?На клупа?:pos::pos:

Не е исто,има разлика помеѓу плејмејкер или trequartista како што го нарекуваат во Италија и втор напаѓач.

-The position itself was popularized in Italian football as the trequartista - the playmaker who plays neither in midfield nor as a forward, but effectively pulls the strings for his team's attack.

-Second or support strikers do not tend to get as involved in the orchestration of attacks, nor bring as many other players into play, as the Number 10 since they do not have the range of vision, nor the burden of responsibility that the latter, around whom the team's attack is built, possess.[1]

Минатата година игравме со формација која бараше плејмејкер,затоа и го купивме Диего.По доѓањето на Дел Нери се вративме на старата 4-4-2 формација во која немаше место за Диего,па затоа беше продаден и купен Кваљарела.
Ако нема разлика помеѓу плејмејкер и втор напаѓач,немаше да биде продаден Диего,и тој сега ќе играше на местото на Кваља во 4-4-2 формација .Тука се виде колку е паметен потегот на Марота да се продаде Диего.Диего нема голгетерски способности и воопшто немаше да се снајде во нападот,самиот факт што во 33 натпревари постигна 5 гола,јасно говори за исправноста на потегот на Марота.

па и така е ... во право си но некои уште неможат да го прежалат ... него ...

Вакви играчи не му требаат на Јувентус, требаат познати имиња , класа играчи , добро вика Моџи 3-4 класа играчи подобро отколку 15 просечни играчи како Барзаљи,Ринаудо,овој новиов Алекс за кој се шпекулира и тако даље . Подобро никој да не купиме сега , за да можеме на лето да земеме некој опасен играч , а и шпекулацииве стварно се досадни веќе ме мрзи да ги читам .

На што позиција ке игра тој?На клупа?:pos::pos:
Па, неговата улога во тимот е нешто како Диего, АМС, ЅЅ евентуално, би бил привремена замена за Кваљарела. Тотално непотребно што е до мене, поарно машинерија у шеснаестерец во името на Хунтелар, Форлан или Фабиано одколку ваков играч.

Најјакото е што сам себе убијал ќе направи Марота ако го донесе овој. Носи играч со карактеристики на Диего, кој го продадовме за вреќа ореви “бидејќи не ни беше потребен“... :tapp:

Како и да е, останува да видиме. Пред некој ден, на Скај се вртеше информација на преговори со Шалке околу трансфер на Хунтелар, се споменуваше понуда од Момо + неколку милиони...
Вакви играчи не му требаат на Јувентус, требаат познати имиња , класа играчи , добро вика Моџи 3-4 класа играчи подобро отколку 15 просечни играчи како Барзаљи,Ринаудо,овој новиов Алекс за кој се шпекулира и тако даље . Подобро никој да не купиме сега , за да можеме на лето да земеме некој опасен играч , а и шпекулацииве стварно се досадни веќе ме мрзи да ги читам .
Е требаат, ама и пари требаат за такви играчи. :) Барзаљи е ок за пола милион евра, сосема солидна замена заедно со Легротаље. За Алекс не коментирам, пошто ништо не е готово. Од кај знаеш, можеби за смешна сума ќе го донесе, и ќе испадне супер зделка и од економски и од тактички аспект.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom