Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
кешки да си заминел за една полу сезона ако се знае дека во првата полу сезона даде некаде околлу 11 голови .
Не ви кавам што сум прочитал ама се додека се шпекулации за кањарела не кажувам ничто
п.с се плашам во врска со неговата повреда .
Бога ми ако е посериозно повреден(не дај боже) кваљарела тешко да ќе си замине макар и за една полусезона. А да ве прашам,што се дешава со Јакинта знам и тој е многу добар ама може боље ќе биде од Амаури ?

Бога ми ако е посериозно повреден(не дај боже) кваљарела тешко да ќе си замине макар и за една полусезона. А да ве прашам,што се дешава со Јакинта знам и тој е многу добар ама може боље ќе биде од Амаури ?

Јакинта е исто повреден,би требало да се врати за едно 3 недели

абе насмеа ама стварно ние ке треба да играеме со легротаје во нападот ако не друго со глава е добар ке фане некој топка од красич .

Испадија го од репрезентацијата,праве глупости ,непромислени фаули на секоја утакмица-Замена за него.
После засилувањата од летото (Красич,Аквилани и Кваљарела),враќањето во форма на Фелипе Мело е исто така големо засилување за Јуве оваа сезона.Тоа што направил црвен картон, воопшто не го прави лош фудбалер,а црвениот картон што го доби не може да ја избрише одличната полусезона на Бразилецот во дресот на Јувентус. И во минатото Јуве имал играчи кои често знаеле со непромислени и непотребни фаули да заработат црвен картон (Монтеро,Давидс,Јулијано итн.). На Мело овој му е втор црвен картон во дресот на Јувентус (а првиот беше сосема незаслужен после глумата на Балотели против Интер).

--- надополнето ---

А според Калчомеркато, Диего сигурно го напуштал Волфсбург. Покрај враќањето во Бразил, се шпекулира дека Тотенхем би можеле да испратат понуда за него.

Друже цело време кажуваш дека Џовинко изјавил нешто што го навредило Дел Пиеро. Ај те молам дај ми линк тоа да го видам со свои очи, пошто јас такво нешто до сега немам сретнато.
И јас немам такво нешто прочитано, би дошлол добро еден линк..ме занима баш....

Веројатно на ова се мислело

"Did Del Piero call me during my injury? No. He never called me," Giovinco told Il Corriere dello Sport.

"In any case, when I was at Juventus he never used to call me.

"He has never said anything on me. Was there tension between me and him? Maybe he never liked me."

Веројатно на ова се мислело
Од ова што го читам не гледам дека е нешто кажано против Алекс:toe:. Можеби навистина била таква релацијата помеѓу нив и малиот си кажал што му лежи на душа. Не гледам дека со нешто го навредил Дел Пиеро. Барем за мене ова не е зборење против Алекс.

Од ова што го читам не гледам дека е нешто кажано против Алекс:toe:. Можеби навистина била таква релацијата помеѓу нив и малиот си кажал што му лежи на душа. Не гледам дека со нешто го навредил Дел Пиеро. Барем за мене ова не е зборење против Алекс.
После изјавата на Џовинко,Дел Пиеро имаше изјава каде му порача на Џовинко дека односите меѓу играчите не треба да се откриваат преку медиумите.

После изјавата на Џовинко,Дел Пиеро имаше изјава каде му порача на Џовинко дека односите меѓу играчите не треба да се откриваат преку медиумите.
Јасно ми е тоа ама сепак не кажал ништо лошо за Алекс. Сега ми текна дека пред некоја година Белами и Рисе дури и се степаа на тренинг на Ливерпул па сепак неколку дена потоа тие двајца ги дадоа головите во победата против Барселона од 1-2 на Камп Ноу. Ова докажува дека односите надвор од теренот не се нималку битни за успехот на тимот.

Не знам, можеби али ипак у изјавата има доза на презир и иронија. Факт е дека повеке е кажана во "негативна конотација" отколку во "искрена констатација". Искуството кажува дека Дел Пиеро сепак испраќал пораки за побрзо оздравување од повредите до Инзаги (последнава повреда), Бекам (минатата сезона) и Тоти во 2006

Не знам, можеби али ипак у изјавата има доза на презир и иронија. Факт е дека повеке е кажана во "негативна конотација" отколку во "искрена констатација". Искуството кажува дека Дел Пиеро сепак испраќал пораки за побрзо оздравување од повредите до Инзаги (последнава повреда), Бекам (минатата сезона) и Тоти во 2006
Токму така.Дел Пиеро е легенда на Јуве,неговата големина многу пати ја покажал во и надвор од фудбалските терени, а Џовинко воопшто не е тој што треба да дава изјави за тоа дека Дел Пиеро воопшто не го барал,веројатно не го сакал итн. Џовинко треба да е среќен што воопшто бил со Дел Пиеро во ист тим.

Токму така.Дел Пиеро е легенда на Јуве,неговата големина многу пати ја покажал во и надвор од фудбалските терени, а Џовинко воопшто не е тој што треба да дава изјави за тоа дека Дел Пиеро воопшто не го барал,веројатно не го сакал итн. Џовинко треба да е среќен што воопшто бил со Дел Пиеро во ист тим.

да рекол така за буфон јас ке му отидам таму и ке му бапнам 2 шлаканици .Бидејки во последните 20 години човек кој е залужен да биде легенда на врвот оа е буфон ,секаде ги смирувал работие на теренот се понашал пристојно и е голема мотивација за играчите бидејки е светска голманка легенда и кога ке птиде некој да го гледа јувентус прво му текнува на буфон не на аквилани,маркисио......Дел пиеро седеше на клупа во ерата на ибрахимович и ако не беше калчополи ке се преслеше уште пред 3 години во друго клуб .
п.с легенди за мене
1, Буфон
2, Недвед
3. Дел Пиеро
4 .турам
п.с го почитувам и него многу да не се разбереме лошо .

потегот на Мело покажува колку е дораснат ментално воопшто,дали имаше потреба да си поигра со тимот,раководството,навивачите за 5 минути и да кумува на овој пораз при кој е загубен и најдобриот стрелец на тимот ??? вакви натпревари сериозно ги раздрмуваат тимовите за идните натпревари и лесно се губи формата на тимот поради почнување на внатрешни негодувања.....се надевам дека СЕ ќе се среди веќе наредниот натпревар-треба да се почека малце......
изгледа дека Марота тактизира и нема баш нешто конкретно за засилување за зимава-дека треба да има-треба,ако овој тим сака да оди докрај во борбата за Скудетото

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom