Семејство уби девојка зашто одбила договорен брак

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Значи има 20 години, и работи мозокот повеќе од тебе.....ваљда, треба да е свесна во каква околина живее и колку принципиелно семејство има, по некоја, рецимо, ефтина логика. Одтаму да пресмета што и е поважно, нејзиниот soul mate, љубовта што ќе ја однесе во ветената земја или животот? Требало да се мажи со договорениот во Пакистан. Не е фер, факт, но во такво време и место се родила. Не е фер да се раѓаат и деца со деформитети и фатални болести, но секој со среќата.

Затоа се ставив на нејзино место и реков дека би се мажил каде ќе ми кажат. Дека знам какви фатални последици би имала мојата бунтовност. И знам дека си го сакам животот, а и реално малку, да претпоставиме дека љубов постои, што би знаела таа со своите 20 години?

Сфати сега златен, кои убавини сакав да ги кажам? Пуса!
Па не станува збор за неа бе златен , станува збор за родителите.
Ти би се мажил ама 100 стапа по туѓ грб се малку.

Најверојатно си муслиман , така ?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Вака кога ќе ми кажат дека верата е крива, ми се иде да се упукам у колено. Па ајде бе најдете ми во БИЛО КОЈА СВЕТА КНИГА каде пишува дека се оправдуваат вакви работи???????????????

Недоволната еманципираност и затворените умови се криви.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Не е човекова глупост, се работи за долговековна традиција.
Каква таква, кај некого сватена кај некој друг не.

Луѓето се обидуваат да ја задржат и негуваат (колку и да е бизарна).
А вие радувајте си се на хамбургерите од Мекдоналдс и на кока колата...

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
Не е човекова глупост, се работи за долговековна традиција.
Каква таква, кај некого сватена кај некој друг не.

Луѓето се обидуваат да ја задржат и негуваат (колку и да е бизарна).
А вие радувајте си се на хамбургерите од Мекдоналдс и на кока колата...
ц ц ц ц.....
по глуп одговор неможев да прочитам бе, традиција било....
аман бе друже, твое мислење е, ок е, ама и кај нас било традиција да се договараат браковите, па сме увиделе дека е лошо па не го правиме тоа више, сме еволоуирале...
тие луѓе отишле да живеат во друга држава. во таа држава има закони. чим останале да живеат таму значи ги прифатиле законите на таа држава.
или ајде сеа ова ми одговара и правам ова не ми дговара и неправам.
ако сакаат традиција нека си седат у Пакистан, а не да ми идат у европа демек да живеат подобро а да прават свињаштини. ако не се кадарни за живот под европски морални рамки шо кур бараат традиција тука? нек си седат дома

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.021
Religious brain washing.
Резултатите се поразителни.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
Religious brain washing.
Резултатите се поразителни.
gaur beden ti ke kazes, si gi ebete kerkite a na drugi vikate brainwashed sekoj vtor den na vesti ili nekoj gaur si gi siluval kerkite ili ebel maloletnicki pedofili gaurski edni vie ke zborite brainwashed bil nekoj drug
more vie ste brain damaged Homan beden

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.004
Поени од реакции
83.388
gaur beden ti ke kazes, si gi ebete kerkite a na drugi vikate brainwashed sekoj vtor den na vesti ili nekoj gaur si gi siluval kerkite ili ebel maloletnicki pedofili gaurski edni vie ke zborite brainwashed bil nekoj drug
Не деј се тревожи, цртко, ќе ти експлодира пред време елечето. после ни девици ни бутур.
Ѓаурите не треба да ги навредуваш, ако сакаш девици - треба у ваздух со тебе да ги дигаш (ѓаурите, не девиците).

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.021
Еве, ова е тоа што зборувам. Бреинвошинг.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
Не деј се тревожи, цртко, ќе ти експлодира пред време елечето. после ни девици ни бутур.
Ѓаурите не треба да ги навредуваш, ако сакаш девици - треба у ваздух со тебе да ги дигаш (ѓаурите, не девиците).
o mori gluperda gaurska kade si videla eden takov tuka u makedonija bombas samoubiec pa jades gomna nonstop niz cel forum ?

imali gauri kerkoebaci? imaaaaa

imali li gauri pedofili na vesti sekoj tret den gi davaat takaaaaa?

epa so gomna jades ondak?

ti prodavas magla gaurce malo zatoa STFU

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.004
Поени од реакции
83.388
o mori gluperda gaurska kade si videla eden takov tuka u makedonija bombas samoubiec pa jades gomna nonstop niz cel forum ?

:pos2:

T

Tetro

Гостин

хаха, ме изнасмеа. Какви беа таблетите?

--- надополнето ---

хаха, ме изнасмеа. Какви беа таблетите?

Член од
30 мај 2010
Мислења
100
Поени од реакции
7

Најверојатно нема поради тоа што во вашето племе неразвиено не сте слушнале за ЗАКОН , ПРАВДА , МЕДИУМИ и слично .

Па поради тој факт што све преќутувате и не се знае колку пати сте си ги ебеле ќерките , уствари вие не само што ги ебете вие и стапувате во бракови меѓу себе ( инцест ) баш поради тоа и кога ќе се погледнеш во огледало можеш да ги видиш последиците од од тој инцест .

И за крај за малце ќе заборавев , дали воопшто знаеш што значи зборот ‘‘ ѓаур ‘‘ ? Тој збор е со турско потекло и значи неверник , е сеа доколку земеме во предвид дека христијанството е постара религија од муслиманството , со кое право ти не нарекуваш нас НЕВЕРНИЦИ а ?

Kajgana Shop

На врв Bottom