Средно училиште за пилоти?

--ТИГАР--

Фино :)
Член од
3 октомври 2009
Мислења
175
Поени од реакции
3
Здраво,
Дали може една две информации за средно школо во македонија за авијација?

Мислам дека таква не постои. (Во Македонија) Не ме фаќај за збор затоа што и јас самиот не сум многу информиран околу ова ама сепак сакав да ти одговорам затоа што кога јас сакав да станувам воен пилот (во раните детски години - иако мислам дека таа желба сеуште тлее во мене) еден човек ми кажа дека ако сакаш да станеш пилот, најблиското школо е во Мостар (БиХ).

Мислам дека таква не постои. (Во Македонија) Не ме фаќај за збор затоа што и јас самиот не сум многу информиран околу ова ама сепак сакав да ти одговорам затоа што кога јас сакав да станувам воен пилот (во раните детски години - иако мислам дека таа желба сеуште тлее во мене) еден човек ми кажа дека ако сакаш да станеш пилот, најблиското школо е во Мостар (БиХ).

Мислам дека и во Бугарија има не сум 100% сигурен.

Мене ми кажаа дека има во битола ама незнам многу инфо за тоа?

Мислам дека нема.Мојта генерација едно дете се сеќавам отиде во хрватска да учи..Хрватска или Словенија не сум сигурен....ама во една од нив сигурно...иначе нема тука во македонија мислам.

пс.Мислам дека имаше курс по летање на едномоторни авиончиња (лименкки) ако не се лажам 1000 евра беше со 30 часови во училна и многу повеќе во авион...ама ова е за аматери тебе веројатно ти е за да се школуваш...

Прилично сигурен сум дека има во Битола но сепак распрашај се...

Пилоткса академија во Вршац,во Србија е тоа...

Кај нас нема мислам...

а за средно... е тоа незнам...

како бе средно за авијација што ви е на вас !!!

или е факултет или пилотска академија
а такво во македонија тешко

Епа подетални информации за тоа во битола без реазлика дали се АвиоМеханичари или Пилоти мене ме интересира дали има нешто воопшто даква.

некој други информации да не занаете за тоа школото во битола???

и со тоа ќе знаеш да возиш авион ?
:O
Нема да знаеш..а и не е логично да знаеш кога уште не знаеш основни елемнти и како работе тоа чудо...логично е пррво средното да го поминеш па после ке учеш да леташ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom