Појадок на Камен мост во недела

Почнале да ги бркаат кучињата скитници што биле во близина на Камен мост. :pos:

Коце е опасен за Скопје, со што ли нема уште да ни ја дига културата и `духот`.... Ми текнува оваа или минатата Нова Година накитија неколку дрвца во центар со чоколадца, интересна замисла за најмалите... Но, пензионериштава испокршија нозе за да дојдат до чоколадце, дури и скала имаше за да ги докачат и повисоките гранки :tapp:
Имам некое чувство дека утре ќе има слично сценарио. Нека засилат обебедување, нуркачки екипи и слично... Ќе имаме КРВАВ ДОРУЧЕК...

Да, тогаш старите грабаа по цели кутии чоколатца, па дечињата плачеа после, оти не остана ништо за нив. Ја имав подзаборавено оваа генијална идеа на Коцекабана

Бар да беше на некој црковен празник па скопје да си добиеше селска слава :pos2: кајшто се вари грав на сред село ( во случајов на плоштад) зурли и тапани и остало, ова се прави сељачаната у скопје да си се почуствува како дома :tapp::pos2:

Spartaaaans!!! Tonight we dine in hell!!!

Или пак ако ручеков се паѓаше во петок, ќе ја вратеа старата автобуска кај стара чаршија.

Искрено... Нималку не ме засега. Центарот на градот вака и онака е мртов веќе одамна со поставувањето на хибридните статуи и градби. И што е најтрагично типциве мислат дека ќе замачкаат очи со вакви кампањски делувања а со тоа се покажува нивната крајна неспособност. Више ме асоцира на оноа во среден век проаѓаш низ мост и ти викаат - Chap, give us all your possessions and leave quietly so may God be on your mercy. Со таа разлика што сега има повеќе луѓе кои го познаваат вистинското име на господ.

Среќа не им текна ручек да прават, ќе пецаа риби на Вардар за да ги прехранат луѓево.

Што нема да им текне...

најверојатно идејата им била манифестацијата да ја направат традиционална... меѓутим не иде...не иде бе

Осветлени?? Ние немаме патишта ало.
А незнам зашто би го осветлувале вардар, барем сиромашната младина имаше кај да се клеца до сеа.
1.500 евра казна за клецање на јавно место :helou:
Ех........да не беше Коце народов гладен ќе останеше.

--- надополнето ---

Со овие не можеш да бидеш сигурен дека ги бркале кучињата, ко што се со четврто одделение може и кучињата да ги спремаат за доручек :icon_lol:

Па месо од месара ли да купуваат :icon_lol:
Специјалитет на куќата, Коце коа бил во Кина видел.

Breakfast at Koce's... Што уште нема да смисли овој :nesvest:

Оооо боже ќе им дојде ли еднаш крајот на овие!
Станавме вицотека,се смееме со сопствените закони,предлози и идеи.Појадок со Коце...ако не сме ние нема ни да појадете,секако ручекот веќе го заборавивте дека постои.

Јас мислам дека си го ладат со нас нашиве политичари.

Абе само колку да не терат нас од лазар танев таму да идеме од сабајле едвај дочекв сабота недела да спијам овие сеа ме терат на плоштат :tapp:

Абе само колку да не терат нас од лазар танев таму да идеме од сабајле едвај дочекв сабота недела да спијам овие сеа ме терат на плоштат :tapp:

Ќе готвиш или ќе служиш !? ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom