Eazy-E

Добро дисот нa Eazy-E е подобар, но дисот на Dre е Повистинит.
И да Eazy-E е познат само по тој Дис.
Провери ако Сакаш на Youtube.com Eazy-E има гледачи на дисот 8-9 миљони некаде,а другите песни не се слушани ниту 1 миљон.
Сега кога ги споредуваме Dre и Eazy-Е, слободно провери колку се слушани песните на Dre, ке сватиш кој е по популарен.

Јас мислам дека ако не беа 2Pac и Dre немаше воопшто да се роди Хип Хоп како што тие правеле, и сите нивни песни се Хитови, и Дефинитивно најслушани се.

Да Дре е попопуларен од Изи затоа што е жив, прочитај малце ќе видиш кој владеел до 1995, ќе видиш кој правел повеќе кеш, кој владеел со Комптон.
И верувај мерилото во рапот не се гледаноста на видеата на Youtube и како што напиша IksonamzuK да не бил Изи Дре ке останел ова
http://intensities.files.wordpress.com/2008/10/picture_dr_dre_world_class_wreckin_cru_1984_02.jpg

Да Дре е попопуларен од Изи затоа што е жив

Напротив Изи е многу популарен заради неговата смрт исто како Тупак, Само што Тупак беше популарен и кога беше Жив, а Изи беше мадина.

Kако што напиша IksonamzuK да не бил Изи Дре ке останел ова

Зошто секогаш за истото се факате? Демек ако не бил Изи од Дре немало да биде. Тоа е смешно да го кажеш, Знаеш ли ти што ке биде со тебе утре?
Очекуваш некој да дојде како Изи и да те направи нешто посебно? и мислиш дека некој може да те направи Нешто посебно.
Сите ке бидеме она што треба да бидеме Тоа е Факт.

И да не беше Изи, Дре ке беше она истото што е Денес ги направил тие стапки во неговиот живот и затоа станал она што е денес во неговиот живот.
И да не бил Дре, Изи пак ке починеше така си му било пишано.
Изи го научи на Дре да рапова ? Не. Тоа е секој со својата Дарбина
Изи го натера на Дре да се дисоваат ? Не. Дре работаше на албумите на Изи а Изи само си пееше на готово, И нормално го драпал на Дре за едно кило Јуфки нормално дека Дре почнал да го Дисова бидејки се осетил понижен (Сега јас да речам да не беше Дре, Изи албум не ке истаеше, Нормално дка ке истаеше Ке му пишуеше некој Други.)
Изи го направи на Дре популарен ? Не. Сам си достигнал до Оваа слава.

Како и што спомна IksonamzuK дека Изи бил Лопов, Гангстер, Дилер, и Слично, Ги повикал Дре, Кјуб, Рен, и Јела затоа што сам неможеше да стигне слава во NWA, и со потот од сите ги Ограби и ги Напушти како Pussy што прават.

хм...не сум огромен фан на Изи ама тоа што викаат дека тој и Хелер (менаџерот) краделе пари од групата и дека тоа е причината за распадот не е вистина.
Како еден од основачите и лидер на Ен Даблју Еј, Изи го добивал најголемото внимание без поголеми напори, Дре и Кјуб биле ангажирани за битовите и текстовите а Изи само ги интерпретирал притоа добивајќи го целото внимание и credits...што се разбира не им одговарало на Кјуб и Дре (а на кого би?) а Изи не правел никакви напори да го смени тоа. Поради честите расправии на членовите од групата поради таквото понашање на Изи доаѓа до тие rumors дека Изи и Хелер ги краделе парите од групата и дека поради тоа се разделиле. Баш имаше едно интервју со Кјуб и го прашуваа за неговите почетоци и притоа го спомнаа и Изи (ке го ставам ако го најдам клипот) и Кјуб велеше нешто како "Nigga never put any effort in the music we were making but he still was like the IT thang in the group, and ain't no nigga likes his bread taken by another brotha to whose pocket money were flying by literally jumping on stage and doing nothing else"
Тоа Е на некој начин крадење туѓи пари ама that's not it.
Гледам го спомнувате и Пак...Тупак си е Тупак, и никој неможе лирички да му се доближи, денешниве раперчиња (не викам дека нема добри но повеќето се булшит) со додавани rock stuff, autotune и голите газови (поради кои ги добиваат 80% од прегледите на видеата) неможат да го постигнат тој филинг кај слушателите како што може Пак (барем кај мене е така) :smir:

Погрешно се изразив, по мое мислење сите негови албуми послем 93 се срање, особено овој последниов од годинава.

Де бе брат.... гледам имаш на аватар West Coast рапери и би требало да знајш шо зборуваш :\
Секој албум од 93 до денес не поминал без да биди барем еднаш платинум и на Билборд 200 и Билборд Рап/Хип-хоп секогаш е на некое од првите 3 места... второ Кјуб ги здружи Dub C и Mack 10 во една група, а со то и цел Compton да прекини толку многу да се дели на bloods n crips.... трето, Bow Down.... најпродаваниот хип-хоп албум во 1996, а не All eyez on Me.... знајш како... не сакам да ти го расипам мислењето шо го имаш за Тупак, ама има некој работи шо треба да ги разгледаш подлабоко и сам че вдиш дека не е толку голем Тупак колку шо го напраја медиумите.. и тие фактите горе шо ми ги наброј врска нема пошто најпродавни хип-хоп артисти на сите времиња се Еминем и Џеј Зи, подобри лирики од Кјуб ко че воскресни по трет пат Исус, Џеј Зи во една година три пати го прогласи ја за најдобар на сите времиња, и најважното... Кјуб му бил учител на Тупак, како и на сите west coast рапери шо се појавиле после 87, a Тупак постапи толку неблагодарно и пред да загини почна да плука по секој рапер....

Братов бил сериозно заболен.... само види шо вика на првото видео, и после види со колку лујџе се расправа само, настрана од beef-от со Биги и Bad Boys

ПС. Се извинувам за оф топикот ама мислам дека се се кажа

гледам зборите за цел вест коаст а не за изи како што е темава.Спојте една теме за вест коуст еве еден клип од мене

Де бе брат.... гледам имаш на аватар West Coast рапери и би требало да знајш шо зборуваш :\
Секој албум од 93 до денес не поминал без да биди барем еднаш платинум и на Билборд 200 и Билборд Рап/Хип-хоп секогаш е на некое од првите 3 места... второ Кјуб ги здружи Dub C и Mack 10 во една група, а со то и цел Compton да прекини толку многу да се дели на bloods n crips.... трето, Bow Down.... најпродаваниот хип-хоп албум во 1996, а не All eyez on Me.... знајш како... не сакам да ти го расипам мислењето шо го имаш за Тупак, ама има некој работи шо треба да ги разгледаш подлабоко и сам че вдиш дека не е толку голем Тупак колку шо го напраја медиумите.. и тие фактите горе шо ми ги наброј врска нема пошто најпродавни хип-хоп артисти на сите времиња се Еминем и Џеј Зи, подобри лирики од Кјуб ко че воскресни по трет пат Исус, Џеј Зи во една година три пати го прогласи ја за најдобар на сите времиња, и најважното... Кјуб му бил учител на Тупак, како и на сите west coast рапери шо се појавиле после 87, a Тупак постапи толку неблагодарно и пред да загини почна да плука по секој рапер....

Братов бил сериозно заболен.... само види шо вика на првото видео, и после види со колку лујџе се расправа само, настрана од beef-от со Биги и Bad Boys

ПС. Се извинувам за оф топикот ама мислам дека се се кажа

Сигурен си дека јас сум тој што незнае што зборува?. Размисли малце што пишуваш, не трескај на празно само, провериси ги информациите што ги наброја. Нејќам и ја да ти го расипувам мислењето за Кјуб,али брат преслушај го кој било албум на Тупак, преслушај еден од двата албуми на Биги, преслушај кој било албум на Снуп, па и преслушај некој од албумите на Еминем , самиот ќе се увериш дека Кјуб е shit во споредба со нив.

А за клиповите што ги стави, гледај го "Welcome to Death Row" па и " Tupac Resurection" индиректно ти кажува кој е всушност правиот виновник за сите кавги на Тупак со другите рапери.

Сигурен си дека јас сум тој што незнае што зборува?. Размисли малце што пишуваш, не трескај на празно само, провериси ги информациите што ги наброја. Нејќам и ја да ти го расипувам мислењето за Кјуб,али брат преслушај го кој било албум на Тупак, преслушај еден од двата албуми на Биги, преслушај кој било албум на Снуп, па и преслушај некој од албумите на Еминем , самиот ќе се увериш дека Кјуб е shit во споредба со нив.

А за клиповите што ги стави, гледај го "Welcome to Death Row" па и " Tupac Resurection" индиректно ти кажува кој е всушност правиот виновник за сите кавги на Тупак со другите рапери.

Мило ми е шо и ти си го гледал документарецо ама незнам зошто уште напинаш.... сеедно.... доста за Тупак на темава имаш цела тема за него, пишувај таму..... пак че речам... нема најдобар во хип-хопот и никогаш нема ни да има.... а ако има, има 1000 рапери шо можа да бида пред Тупак

а ако има, има 1000 рапери шо можа да бида пред Тупак

Пак е најдобар на сите времиња според многумина во Светов, Помирисе со Тоа.

Темава е Еazy-E.

Друго целта на мојата интерест беше да знам кој бил крив за Распаднувањето на NWA и кој е подобар Дре или Изи.
Не прашав кој е подобар Кјуб или Или (Прашав кој е подобар од Типот Дре и Изи) затоа што од Авион се гледа дека Кјуб е Подобар од Изи.
Фактните постови што ги напишавме тука докажуваат дека Дре е Подобар.
Тоа беше нештото што сакав да го дознам.

Пак е најдобар на сите времиња според многумина во Светов, Помирисе со Тоа.

Темава е Еazy-E.

Друго целта на мојата интерест беше да знам кој бил крив за Распаднувањето на NWA и кој е подобар Дре или Изи.
Не прашав кој е подобар Кјуб или Или (Прашав кој е подобар од Типот Дре и Изи) затоа што од Авион се гледа дека Кјуб е Подобар од Изи.
Фактните постови што ги напишавме тука докажуваат дека Дре е Подобар.
Тоа беше нештото што сакав да го дознам.

мојо одговор го доби уште во првиот пост само многу безвеза постови се оставаат... а 90 посто шо пишувате за Тупак дека е најѕвер дека е ова дека е она незнајте ни албумите на број колку му се, а камоли на име....

A 90 посто шо пишувате за Тупак дека е најѕвер дека е ова дека е она незнајте ни албумите на број колку му се, а камоли на име....

Зошто бе така провоцираш ? немора да значи ако си ни објаснил за NWA некој работи, и сега ние воопшто не разбираме од Рап и Слично.

Зошто бе така провоцираш ? немора да значи ако си ни објаснил за NWA некој работи, и сега ние воопшто не разбираме од Рап и Слично.

имаше шанса да обајсниш шо знајш

Не те разбирам, шо да објаснам ?
Затоа што не знаев за NWA прашав.

шо се палиш ко факел бе брат? бараше инфо за Eazy и NWA, ти дадов.... си кажав лично мислење и на сета драма меџу ruthless/deathrow/lenchmob и ти не се согласуваше со то.... јас само ти приложив некој факти, па мене к ме боли дали ти че ги искористиш за понатамошно осознавање на хип-хопот или не.... ја не те терам да не го слушаш Тупак, слушај го... можи и појче знајш за него одколку јас... ама јас кога че пишувам постови со факти сакам со исти да ми се реплицира, а не со реченицата сите го смета Тупак за најдобар.... кој се тие сите, дај да прочитам, дај да видам видео зошто го сака сите... ете јас погоре ти постирав три видеа зошто не го поштовам толку многу колку шо ги поштовам дре и кјуб... тој ми е муабето... јас не се прам дека се знам и вие појма немате, али ако сакаш да ме убедиш во нешто барем пиши нешто шо држи вода

шо се палиш ко факел бе брат? бараше инфо за Eazy и NWA, ти дадов.... си кажав лично мислење и на сета драма меџу ruthless/deathrow/lenchmob и ти не се согласуваше со то.... јас само ти приложив некој факти, па мене к ме боли дали ти че ги искористиш за понатамошно осознавање на хип-хопот или не.... ја не те терам да не го слушаш Тупак, слушај го... можи и појче знајш за него одколку јас... ама јас кога че пишувам постови со факти сакам со исти да ми се реплицира, а не со реченицата сите го смета Тупак за најдобар.... кој се тие сите, дај да прочитам, дај да видам видео зошто го сака сите... ете јас погоре ти постирав три видеа зошто не го поштовам толку многу колку шо ги поштовам дре и кјуб... тој ми е муабето... јас не се прам дека се знам и вие појма немате, али ако сакаш да ме убедиш во нешто барем пиши нешто шо држи вода

А ти демек тоа што го пишуваш држи вода :tapp:?. Збориш некои работи кој немаат врска со реалноста, очигледно и ги немаш гледано документарците кој ги спомнав..

П.С погледниги постовите наназад, ти си тој кој без врска почна да го омаловажува Тупак, а и самиот знаеш дека Тупак за многумина е најдобар рапер на сите времиња и ќе остане запаметен за долги години, додека Кјуб потешко :smir:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom