Банкоматите на Стопанска банка спори ко судбина

Член од
28 март 2006
Мислења
17.812
Поени од реакции
12.303
Одамна не сум имал работа со банкомати на СБ па не би знаел моментално како стојат.
Тутунска дадоа подобри услови за подигање плата, рати, картички па се префрлив у Тутунска. Додека бев у СБ знам дека дел од нив не беа баш расположени за соработка. Ми се случи да ја изгубам шифрата на една картичка па кога побарав нова, службеничката направи лице како да сум и опцул се најмило. Тоа во Тутунска досега ми се нема десено, барем не со "позадинците".
Башка и сомнителни ми се -газди национална грчка банка, а пари недостасуваат во Грција. Не би да ги помагам макар и со наша скромна просечна плата :)
И ради уште една работа. Нелегалната наплата на мои два веќе изгубени (и регуларно пријавени) чекови. Точно на денот на губење важност (ми се чини 2 или 3 години) и бришење на чековите од евиденција, СБ си ги реализира чековите кои ми беа одамна изгубени од една фирма од друг град. Такви наплати им се случуваа пречесто.

антонија

модел
Член од
22 август 2010
Мислења
144
Поени од реакции
6
многу криминал и кога слушам по телевизија овие пресликувале картицки оние вака краделе да го фати човек паника.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.220
Поени од реакции
34.502
многу криминал и кога слушам по телевизија овие пресликувале картицки оние вака краделе да го фати човек паника.
Нема врска темава со криминал со картички, никаква врска.

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
С како Спори. Нашите банкомати се со постари процесори, кои на ваше задоволство, се еднакво брзи како и нашите вработени. (само идеја за некоја нивна идна кампања)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.812
Поени од реакции
12.303
Абе тие имаа уште на времето некој лудо брз софтвер (им се поврзуваше негде со грците, па се вртеше некој глобус на екран додека се конектираа, као на филм), конекција тапа. Дали го користат истиот (тип) софтвер и за банкоматите...можи таму им лежи зајакот, плус што вели Сајберкор, хардверот.
Мада тоа не би требало да ги занима и да им прави проблем на муштериите

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Абе со дајалап конекција им се банкоматите на СБ

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.220
Поени од реакции
34.502
Колку што разбрав, споро е со Master/Maestro затоа што податоците патуваат до друга банка (Комерцијална?), а со Visa нема никаков проблем.
Ако е така, тогаш ја имаме причината за проблемот. Само треба да им текне да го средат и да им заштедат малку време на своите клиенти.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
И ради уште една работа. Нелегалната наплата на мои два веќе изгубени (и регуларно пријавени) чекови. Точно на денот на губење важност (ми се чини 2 или 3 години) и бришење на чековите од евиденција, СБ си ги реализира чековите кои ми беа одамна изгубени од една фирма од друг град. Такви наплати им се случуваа пречесто.
Ај кога сме веќе кај други искуства освен со банкоматите...

Одам на шалтер на Стопанска Банка со 4.500 денари готовина во рака да си платам рата за кредит. Плаќам, фала пријатно. Наредниот ден си проверувам состојба, од Мастер кард (која ми е поврзана со трансакциската сметка) ми фалат 4.500 денари. Ми одбиле дупло. Одам во експозитурата да реагирам, им кажувам вака и вака, платив со готовина, сте ми одбиле и од трансакциска и ми викаат "Ауу, значи тие се парите, ние па вчера на затварање броиме, вишок 4.500 ни испаднаа".

Ми ги вратија, ама сериозен кикс е да ти наплатат дупло.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Знаете ли зошто Стопанска Банка има спори банкомати?
Ако ве пљачкаат преку картицата за да ви извадат помалце пари, нели муштеријата треба да биде на прво место и секогаш задоволен :pos::pos::pos::pos:

--- надополнето ---

Ај кога сме веќе кај други искуства освен со банкоматите...

Одам на шалтер на Стопанска Банка со 4.500 денари готовина во рака да си платам рата за кредит. Плаќам, фала пријатно. Наредниот ден си проверувам состојба, од Мастер кард (која ми е поврзана со трансакциската сметка) ми фалат 4.500 денари. Ми одбиле дупло. Одам во експозитурата да реагирам, им кажувам вака и вака, платив со готовина, сте ми одбиле и од трансакциска и ми викаат "Ауу, значи тие се парите, ние па вчера на затварање броиме, вишок 4.500 ни испаднаа".

Ми ги вратија, ама сериозен кикс е да ти наплатат дупло.
Сакам да подигнам чекови за 12.000 во СБ, на шалтер ми велат дека треба да внесам 12.000 во готово за да ми ги издадат чековите, еми тогаш зошто ќе ми се чекови ако ги имам парите во кеш :nesum:
Имам 30.000 денари на сметка, за 3 месеци добивам позитивна камата од само 1.5 денар а за предвремено реализиран чек од 1.200 денари за 5 дена ми наплатија 105 денари затезна камата, јас не знам дали се тие луди или чорапите им смрдат?!
Од тогаш мрзливите баби и дедовци по шалтерите на СБ не ме виделе а нема ни да ме видат...

--- надополнето ---

оф топик
а какви "баби" од по 30 години има во стопанска.... ццццц
Да бе какви баби, затоа на компјутерите чукаат како да требат ориз со боксерска ракавица :vozbud:

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
е ова беше врвот... компрацијава ти е... немам зборови:pos2:

--- надополнето ---

вие ништо не знаете што е споро бе.... имам една неактивна фирма со жиро сметка активна ама не користена (фала богу) веќе подолго време во ТТК банка (тетекс кредитна). пред некој месец влегов да земам извод пошто сакам да ја ликвидирам таа фирма. абе овие бабиве од стопанска се муњевито брзи за нив таму... цели 45 минути поминав на шалтер чекајки, а пред мене имаше само еден дедица кој подигаше накои пари... 45 минути алоооо.... никад више кај нив. со нив само писмено од сега или преку електронска пошта, ако знаат што е тоа се разбира:pos2:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Во врска со темава немам проблем со брзина на банкомати.Ама имам од недостаток на банкомати низ градот.Така да,благодарение на поставеноста на Охридска Банка,Уни банка ми ебаа матер со провизии.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Најбрз банкомат на Стопанска е тој што се наоѓа под зградата на ЗОИЛ. РАКЕТА. Интересно е тоа што тој банкомат е еден од првите кој ги инсталира Стопанска.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
А од кога вие Стопанска Банка ја сметате за банка?
За мене тоа е една обична менувачница кај што работат само мрзливи баби и дедовци кои не знаат да ракуваат со компјутери па кога чукаат на тастатурата ти се присерува од нервоза :pos::pos::pos:
Баш заради тие работи одамна се откажав од Гејската Банка, сега раат чинам со Тутунска Банка...
тоооооооооооочно
згора на тоа и работното време им е црногорско:mad:
од 9и 30 до 17 -работни денови( а работат божем во две смени) а сабота НЕ :mad:

Kajgana Shop

На врв Bottom