Палење на Куранот

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Изјава на “Исламскиот Емират Авганистан’’ по повод 11 септември:

http://www.putvjernika.com/Afganistan/izjava-islamskog-emirata-afganistana-povodom-godisnjice-11-septembra.html

Одлично и помогнавте да државата и момците кои си ги ризикуваат животите,за да ви осигураат дека вие дома на мира можете да палите курани.
Баш во тоа е суштината.

Член од
23 јули 2010
Мислења
252
Поени од реакции
15
Баш во тоа е суштината.
Ма нека палат кој ги брани, кој што сака може да прави... Но тоа не менува апсолутно ништо. Јас можам милион копии на Куранот дома да ги запалам и што ќе направм ? Ќе сменам ли нешто ? Ништо. Глупости

--- надополнето ---

Ние Муслиманите знаевме дека до ова ќе дојде... Ова е само почеток. Ќе се појави група која скроз ќе го уништи Куранот, ама нема да ги изгубат сите примероци. А потоа друга група ќе го обнови пак. Сето тоа е предвидено, мора да се случува.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.573
Не те разбрав баш најдобро.
Се борат за неговото право слободно да искажува мислење. Да пали, ако сака, Библија, Коран или што и да е. т.е. да се почитуваат законите (уставот) на земјата.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
Притоа јасно кажувајќи му дека тоа што тој го прави т.е палењето на куранот е контрапродуктивно,меѓутоа и не е важно тоа,туку побитно е неговото его на медиумска курва?Можел дома да си го запали куранот и никому ништо.Овака да го пали и притоа да јаде кромпири во името на целата нација притоа загрозувајќи животи на луѓе од истата кои не го делат неговото мислење,не сум сигурен дека ви го ставил во заштита на уставот на земјата.

антонија

модел
Член од
22 август 2010
Мислења
144
Поени од реакции
6
против сум за ваков револт.
Важно пастирот обезбеди да ја премести џамијата од центарот на њу јорк што е за поздравување, сепак тоа значи многу за американците.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.573
„Должност на муслиманите е да реагираат. Ако се запали куранот, тогаш реакцијата ќе биде - американците ќе бидат убивани насекаде“, изјави Мухамед Муктар, муслимански свештеник.
Стварно?
Тогаш Мухамед Муктар, верувам дека ќе подржиш еднаква акција и на Будистите!

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.448
Поени од реакции
5.134
^ Кој рече дека Исламот е лоша религија?
Што убаво, им уништиле статуа... така треба.
И ако еден ден некој будист изјави нешто лошо за исламот, ќе следат масовни демонстрации, напади итн...

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Еден и газот си го бришеше со страниците...

M

Mario Gómez

Гостин
аман бе една книга е тоа, имате уште вие.

некој твојата да ја запали да се нервираш ама вака не. :)))

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Боби[Мкд];3777443 напиша:

aj te molam ne me nerviraj i ti sega

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Боби[Мкд];3777443 напиша:

Toчно!

Мене општо многу ми е просто да се палиш за такви работи ама кога си имаш работа со проста маса која живее во камено дома тоа ти е!

Не сите американци го подржуваат тоа, има и такви со различни сваќања. Исто и во светски рамки има поделби, една таква е и религијата која ако не постоеше немаше да има војни и немири!
Сепак на некого му одговара тоа, и додека има прост народ по светов, секогаш ќе има такви кој се палат на горење на парче хартија!

Kajgana Shop

На врв Bottom