Палење на Куранот

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Енџи (Angelina Jolie) згрозена од најавата за палење на Куранот

"Денот за палење на Куранот" според америкаснкиот пастор Тери Џонс, кој сака со тоа да ја одбележи 9 годишнината од нападот на САД, ја шокираше светската хуманитарка. Најавата за палење на Куранот, со која пасторот Тери Џонс сака да предупреди дека Исламот е многу поопасен и насилен отколку што се мисли, ја згрози светската јавност, па и Анџелина Џоли.

"Неможам да пронајдам зборови за некој кој сака да запали нечија света книга" - кажала Џоли во текот на посетата на Пакистан.

Како што пренесуваат медиумите, Џоли била разочарана од тешката состојба во која се наоѓа таа земја поради неодамнешните поплави, но и дека истовремено е обесхрабрена поради тоа што не добивала доволно медиумска подршка.
Немам зборови на ова што го кажа , и колку ме интересира што мисли Џоли, која нели има два факултета, и е врвен експерт во надворешните како и внатрешните работи на САД, освен да ти го дадам во прилог краткиот исечок од стендапот на Дејв Чапел.

pacienat

Лабав надуен
Член од
7 септември 2010
Мислења
524
Поени од реакции
718
Си игра со животов овој .. која избеглица .. ццц .. како не му иди умо дека наредните минути по палењето ќе го убијат .. една обична карикатура во весник какви немири и протести предизвика а камо ли некој да им го запали куранот ..
Кое убивање бе ,не ме заебавај..Тие само се силат за да го плашат народот.Нели од South Park ќе беа убивани одма после серијата со Мухамед ама...ништоо
Јас не го оправдувам во секој случај палењево ама Исламот дефинитивно бега од контрола и станува многу порадикален.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.448
Поени од реакции
5.134
Интересно, политичариве што сега го осудуваат овој чин, пред некој ден го наградија оној Данскиот карикатурист што го црташе Мухамед. Знаеме сите тогаш какви протести имаше и како збудалено реагираа муслиманите.

Член од
23 јули 2010
Мислења
252
Поени од реакции
15
Што кажала Џоли е најмалку важно, не е при себе девојката. Палењето на Куранот е чиста провокација Муслиманите да почнат да напаѓаат, но тоа нема да се случи. Зошто да бидат Американците убивани насекаде? Не се тие виновни што некој психопат од свештеник сака да ја запали книгата. Муслиманите не можат да ја запалат Библијата, за нив е и таа света книга. Нека ги уриваат црквите.
Американциве се очајни. Се повлекоа од Ирак, бараат друг начин да требат Муслимани. Дебилно.

M

Mario Gómez

Гостин
Абе шо ти е крива една книга?

Ако си муж а и треба, голема западна офанзива со помош на Израел да се рушат, Хамас, Хезболах, сите радикални исламистички организации, сите радикални влади на истокот. Само така ќе има мир на светот, крстоносните војни мора да продолжат, Ерусалим да биде слободен, израелците конечно да заживеат во мир и да станат единствена сила на истокот, додека Иран, Либан и остали забрана за вооружување... ;)

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
:tapp: гледам дека си застанал 1400 и некоја....разбуди се....

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Кое убивање бе ,не ме заебавај..Тие само се силат за да го плашат народот.Нели од South Park ќе беа убивани одма после серијата со Мухамед ама...ништоо
Гледај Канал5 има 3 загинати поради ова. Човекот не те зафркава.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Ќе биде урнебесна забава.
Од поодамна не се случувало нешто волку интересно пред очите на јавноста, со тоа што после настанот ќе има уште поинтересни последици.
Се надевам дека ќе си стојат на зборот даден пред извесно време. :vozbud:

--- надополнето ---

пех откажано... знаев дека Јенкиве се родени пиздици!
Еден е Израел !

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Тука не е проблем типот, такви типови имало и ќе има.
Проблем е народот, цели народи реагираат еднакво како овој луд тип.
А тоа е и целта на цела оваа ситуација.
Мисијата исполнета, не е ни битно дали ќе ја запали.

M

mar30

Гостин
vakva istorija ima od porano so palenje na knigi od naukata bidejki ne ja svakale sega kuranot treba da se zapali,prvo nema logika napadite 11/9 bea protiv amerikanskata politika a ne protiv religiska a ovoj sirot svestenik ima teski problemi i nemoze da napravi razlika i zatoa kako golem heroj na vakov nacin na koj dosega nikoj ne mu ni teknal ke zadade golem udar na muslimanite i ke im dade golema podrska na amerikanskite vojnici i ke go obeli obrazot na hristijanite

С

сашенко

Гостин
Што мисли да постигне тој човек со палење на светата книга на муслиманите?Бесмислено е.Ако мисли дека биле поопасни отколку што се мислело до сега зашто има ја пали светата книга кога со тоа ке ги навреди и разлути сите нив.Нема смисла тоа што го збори со тоа што сака да го направи(начинот на кој сака да се справи со тоа)...

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.448
Поени од реакции
5.134
И што ќе биди сега, ќе го пали Куранот или не?

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Американскиот свештеник кој заработи осуди од цел свет поради неговата закана дека ќе запали Коранот на годишнината од нападите во САД од 11 септември - вели дека неговиот план е ставен „на чекање“.
.....

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Негов двор,негово право да прави што сака во него :toe:

М

Мартин`

Гостин
Глупости, по можност нека се запали и самиот со се куранот ...

Kajgana Shop

На врв Bottom