Како да ја откријам својата сексуална ориентација?

• Креатор на темата Креатор на темата AnGeL.BoY
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Еволуција? КОја еволуција бе? Еволуцијата не те прави хомосексуалец, туку тоа е избор и во поголем дел од ситуациите хормонални оштетувања. Што мислиш зошто е тоа?

Еволуција? КОја еволуција бе? Еволуцијата не те прави хомосексуалец, туку тоа е избор и во поголем дел од ситуациите хормонални оштетувања. Што мислиш зошто е тоа?

Еволуцијата бе,според дарвин.Да ти скенирам учебнико по биологија прво да читнеш нешто за исклучоците насекаде у живата материја,пред да продужеме со дискусија?За твое добро,да не се бламираш.

ева. Дете.абе еволуцијата има друга улога, тоа шо хормоните не се развиле добро додека си бил во ембрионот не се како последица на еволуцијата туку тоа е рандом процес кај што кај некој знае да киксне.

ева. Дете.абе еволуцијата има друга улога, тоа шо хормоните не се развиле добро додека си бил во ембрионот не се како последица на еволуцијата туку тоа е рандом процес кај што кај некој знае да киксне.

Еволуцијата има улога сите видови да се изедначени!Ако некој се пренамноже-она е тука да поставе граница.Хомосексуалноста е застапена меѓу животните-не сме ни ние исклучок.Само шо на животните нема кој да им тупе шо е нормално а шо не,а кај луѓето (на форум повеке) сезнајковци еден куп.Ако толку имаш познавања ајде,направи истражување публикувај некој труд јавно.Мене кога едно нешто го има кај животните ми значи дека не е нешто шо можеш да го контролираш и шо е создадено по вештачки пат како шо може кај човеко (премногу стрес и сл)

Еволуцијата има улога сите видови да се изедначени!Ако некој се пренамноже-она е тука да поставе граница.Хомосексуалноста е застапена меѓу животните-не сме ни ние исклучок.Само шо на животните нема кој да им тупе шо е нормално а шо не,а кај луѓето (на форум повеке) сезнајковци еден куп.Ако толку имаш познавања ајде,направи истражување публикувај некој труд јавно.Мене кога едно нешто го има кај животните ми значи дека не е нешто шо можеш да го контролираш и шо е создадено по вештачки пат како шо може кај човеко (премногу стрес и сл)

меѓу животните??!?!?!??! зарем се застапени толку многу како кај нас луѓето, овоа ти е најголема грешка што споредуваш измеѓу видови и како факт знам дека животните се хомосексуално определени само 0.001 % од целата планета... за разлика од 4 % од луѓето.

Еволуцијата не е механизам како да се направи баланс, тоа е природната селекција.
Хомосексуалноста не ни е генетски вродена во никој случај, ниту е пак некој производ на еволуцијата да се поправи дисбалансот. Еден вид грешка во системот, но тоа не значи дека хомосексуалците се монструми и забегани ова не се однесува на оние кој се хомосексуалци од пичвајз (тие се за лекување).

Еволуцијата не е механизам како да се направи баланс, тоа е природната селекција.
Хомосексуалноста не ни е генетски вродена во никој случај, ниту е пак некој производ на еволуцијата да се поправи дисбалансот. Еден вид грешка во системот, но тоа не значи дека хомосексуалците се монструми и забегани ова не се однесува на оние кој се хомосексуалци од пичвајз (тие се за лекување).
тоа пичвајз не го разберах
у секој случај,да беше така до сега хомосексуалците ке ги снемаше!
а уште ги има
ајде меѓу луѓето има мн хомосексуалци у брак со деца (не ни смејале да помислат на нешто друго)
па да кажеш некако дека е генетски и сл и за тоа преживеала низ еволуцијата
шо праеме меѓу животните?Они си се клецат со кој сакат,не размислуват „околината ке ми се смее,подобро да сум со машко/женско“
и пак ги има,не се истребени
секаде у живата материја има исклучоци,тва е барем реченица шо професорката по биологија секој час ја повторува и ми е вродена веке
тоа е хомосексуалноста кај нас,исклучок
а штом уште постои....не е грешка на системот
луѓето грешат и осудуват,ама природата теже да ги поправе тие грешки
и...доста веке....темата ја претворииме у ГЛБТ популацијата и современиот свет
а детето само пита за совет (секако,изеде ремет)

ne se sekiraj mn toa im se slucuva na site tinejgeri t.e. da ti pojasanm spored studija praena od psiholozi tinejgerite se biseksualci (odnosno vo tinejgerskiot period se odreduva seksualnata orientacija) nekoi porano nekoi podocna se opredeluvaat, ete i jas imav problemi kako tebe i imav seksualni odnosi so dvata pola (ne bas seks (NE ANALNO NIKOGAS) so maskiot pol nekako kako pred igra samo dur da svrsis ) i od ko ke svrsev nejkev i se grozev so toa deka praev nesto so masko no toa ne e vazno sakam da ti kazam i deka pozz mn luge koi go pominale istoto sto i jas i toa kaj sekogo trae odredeno vreme kaj nekoj mesec, kaj nekoj godina-dve , kaj nekoj nedela no sepak ova e samo eden minliv period koj ke pomine koga togas. Moj predlog fati si zenska ili nekoja za muvanje kako sto napraviv i jas i mislam deka ke uvidis deka ne si gej

Здраво на сите форумџии и форумџивки на сајтот! Како прво сакам да ви се претставам! Имам 16 години и како сите тинејџери имам милиони проблеми, но најголемиот од нив е мојата сексуална ориентација! Нема да должам многу и накратко ќе ви објаснам се!
1. Премногу ме привлекуваат машки и имам сексуални фантазии со мажи
2. Се заљубувам и во девојки, но поретко се случило (а можеби и никогаш) да ми се дигне на девојка, инаку сакам да имам секс и со девојка
3. Се чувствувам премногу лошо, т.е. не сакам да сум тоа што сум денес-не сакам да бидам ГЕЈ!

Ве молам кажете го вашето мислење. Ве молам дајте ми некој совет, што да правам, што да чинам...:nesum: Каде да се обратам, каква терапија да примам без да дознае некој!?

Tи викаш си имал 16 години и си имал проблем со сексуалната ориентација?.... а јас пак што да кажам и јас иам 16 години ама мојов проблем е поголем од твојот ја нон - стоп брат искризирувам и ми се иде да искршам некој тип од ќотек (што и најчесто завршува со мое задоволство :zlo:) али уште полошо е што у последно време за многу малечки инциденти ставам мети на некој особи и кога тогаш ги правам лом јеби га незнам што ми е али како и да е не си само ти таков тоа е дел од пубертетот ајде ајде ќе издржиме ! :icon_bigg:oeoeoe:

P.S - Само немој стварно да станеш педер ! :vozbud:

Tи викаш си имал 16 години и си имал проблем со сексуалната ориентација?.... а јас пак што да кажам и јас иам 16 години ама мојов проблем е поголем од твојот ја нон - стоп брат искризирувам и ми се иде да искршам некој тип од ќотек (што и најчесто завршува со мое задоволство :zlo:) али уште полошо е што у последно време за многу малечки инциденти ставам мети на некој особи и кога тогаш ги правам лом јеби га нз што ми е али како и да е не си само ти таков тоа е дел од пубертетот ајде ајде ќе издржиме ! :icon_bigg:oeoeoe:

Па твојот проблем.. со еден збор кажано НАСИЛНИК

Tи викаш си имал 16 години и си имал проблем со сексуалната ориентација?.... а јас пак што да кажам и јас иам 16 години ама мојов проблем е поголем од твојот ја нон - стоп брат искризирувам и ми се иде да искршам некој тип од ќотек (што и најчесто завршува со мое задоволство :zlo:) али уште полошо е што у последно време за многу малечки инциденти ставам мети на некој особи и кога тогаш ги правам лом јеби га незнам што ми е али како и да е не си само ти таков тоа е дел од пубертетот ајде ајде ќе издржиме ! :icon_bigg:oeoeoe:

Tри збора: Anger Management Problem.

Гледај, побарај професионална помош додека а време и додека твојов личен проблем не премине во општествен карактер, да мора да се преземаат посериозни мерки.

Гледај, побарај професионална помош додека а време и додека твојов личен проблем не премине во општествен карактер, да мора да се преземаат посериозни мерки.

Боже само некои тепачи се јавуваат. Ете, тоа ни е земјата. Простотилук. Да се тепа, само за тоа сме. Да прочиташ книга, да се образуваш, да видиш и да осознаеш нема, само тепање, палење, колење гледам на форумиве. Ништо друго, се некого да колиш, да палиш, да тепаш...

Ај бе не се прави енглез оди побарај си '' професионална помош '' ако ти треба на тебе на мене не ми треба .... како и да е... подобро еден ден лав од колку цел живот овца ! :toe:
:oeoeoe:

--- надополнето ---

Боже само некои тепачи се јавуваат. Ете, тоа ни е земјата. Простотилук. Да се тепа, само за тоа сме. Да прочиташ книга, да се образуваш, да видиш и да осознаеш нема, само тепање, палење, колење гледам на форумиве. Ништо друго, се некого да колиш, да палиш, да тепаш...

Абе до годините е се различно рамислуваат луѓе на возраст од 15-16 и 30 на пример :toe:

Таквите треба право во Ирак да се пратат. Малку од тоа грозоморието што се случлува таму, и траумите што ќе ги добијат, ќе им го промени начинот на размислување.

Мислиш дека нешто друго освен урлање по кладилници и фудбалски натпревари, физички пресметки со други училишта, и јадење гомна 24/7 на останатиот свет со кој не можат лице в лице да се најдат, дека имаат нешто друго и попаметно да направат со себе си? На нив на тоа им се сведува животот.

Зборам за овие шапшаливе, возраст 14-17 години. Форумов врие од нив. Дури не мораш ни по постови да ги бараш и познаеш кој се и што се, доволно е аватарот да им го видиш, и чим виси некој фудбалски клуб, знај 90% еден од таа тајфа е.

Ај бе не се прави енглез оди побарај си '' професионална помош '' ако ти треба на тебе на мене не ми треба .... како и да е... подобро еден ден лав од колку цел живот овца ! :toe:
:oeoeoe:

Извини, ама според напишаното твое, да, не да ти е потребна, да можам, дома би ти ги пратил. Оти од таквите како тебе, државата ни се распаѓа. А се осеќа мирисот на далеку.

Јас немам никаков проблем, особено не со недостаток од самоконтрола, бес, или пак садистичко задоволство од тоа да претепан некој од ќотек, како на пример, ти.

Лав? Ја разбираш воопшто симболиката на 16 години?

Според карактерот, повеќе ти прилега хиена.

Абе до годините е се различно рамислуваат луѓе на возраст од 15-16 и 30 на пример :toe:

Брат ми пред малку наполни 16 години, и е светлосни години понапред со размислувањата (барем размислува, ако ништо друго, пред да реагира, вака кога споредувам со тебе). Што значи не, не е до годините, туку до самата личност, и колку тебе родителите те испуштиле од раце. Против физичка дисциплина сум, но во одредени случаеви ја оправдувам, зошто ете, очигледно не знаеш ни 'д' од дисциплина. Пак, ги кривам твоите родители.

Брат ми пред малку наполни 16 години, и е светлосни години понапред со размислувањата (барем размислува, ако ништо друго, пред да реагира, вака кога споредувам со тебе). Што значи не, не е до годините, туку до самата личност, и колку тебе родителите те испуштиле од раце. Против физичка дисциплина сум, но во одредени случаеви ја оправдувам, зошто ете, очигледно не знаеш ни 'д' од дисциплина. Пак, ги кривам твоите родители.
Тоа бате нешто како паталец и гаталец и нивните семејства. Така кога ќе споменев некому (во чија фамилија никогаш немало такво нешто) за восп. на синуси, ми се чудеа што чудо се (иако имаат читано, но во реалност...), како така се јавуваат тие симптоми...
Така да, брат ти е попаметен и од мене, но затоа што го има примерот до него, збори, комуницира, гледа... Сите сме во некои прилики и за некои појави и размислувања противници, со свои ставови, сигруно и ти си и некои други. Но не значи ако не "сфаќаш" и си опортунист, дека не размислуваш. Мислам дека ради тоа главно (главно, има и други причини, ставот -ме боли уво кон се во животот- има и такви) се големи разликите во размислувањата. Може да се помири со време човек дека тоа го има и слично, но нема да смени мислење, т.е. тешко.
Е сега, она за тепање и ел. столици, тоа е друг муабет...то поинаку мислам се нарекува во мед. учебници :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom