Како да ја откријам својата сексуална ориентација?

• Креатор на темата Креатор на темата AnGeL.BoY
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Здраво на сите форумџии и форумџивки на сајтот! Како прво сакам да ви се претставам! Имам 16 години и како сите тинејџери имам милиони проблеми, но најголемиот од нив е мојата сексуална ориентација! Нема да должам многу и накратко ќе ви објаснам се!
1. Премногу ме привлекуваат машки и имам сексуални фантазии со мажи
2. Се заљубувам и во девојки, но поретко се случило (а можеби и никогаш) да ми се дигне на девојка, инаку сакам да имам секс и со девојка
3. Се чувствувам премногу лошо, т.е. не сакам да сум тоа што сум денес-не сакам да бидам ГЕЈ!

Ве молам кажете го вашето мислење. Ве молам дајте ми некој совет, што да правам, што да чинам...:nesum: Каде да се обратам, каква терапија да примам без да дознае некој!?

Многу е храбро од твоја страна што си решил да го споделиш овој твој проблем овде. Како што гледаш, повеќето на мајтап си ја сфатиле работата :) Самиот факт дека имаш 16 години и минуваш низ бурни промени, пред се` хормонални, значи многу. Ова е период кога буквално немаш појма кој си и што си, кој сакаш да бидеш и зошто (повеќето луѓе цел живот немаат појма, ама ај нема веза, не е темата таа). Не се загрижувај премногу во однос на твојата моментална состојба. Имаш кажано погоре дека си бил заљубен во девојки. Можеби стравот од одбивање од некоја девојка е она што те плаши или страв од она што следува. Кога еден ден ќе стапиш во интимни контакти со девојка и бидеш тотално опуштен со неа, тогаш мислам најреално ќе сфатиш на што си. А до тогаш не се загрижувај премногу. Го имаш целото време на светот да се пронајдеш. Не постои рано или доцна, постои само вистинско време.
Со среќа :pipi:

Ова само ти го тврдиш и некоја бајачка во некое село така?
Забрането е било какви дијагнози и средства против хомосексуалност да се даваат, затоа што ова е слободна држава, не може да му се забранува на никој својата ориентираност сексуална.

No sh*t, Sherlock?

Ајде бе , од бајачка викаш? Не е слободна држава верувај ми, хомосексуалноста тука се скапо плаќа...

За мене хомосексуалноста е болест. Во рангот на оние најтешките психички пореметувања ја ставам.

No sh*t, Sherlock?

Ајде бе , од бајачка викаш? Не е слободна држава верувај ми, хомосексуалноста тука се скапо плаќа...

Незнам зошто еден стрејт дечко би се плашел од хомосите. За толку да им сметаат на хомофобите сметам дека чувсвуваат некој страв од нив? Дали да не ги прелажат и не се сигурно во својата сексуална определба, или да не ги издадат пред другите па глумат хомофоби.
Мене ич не ми сметаат, колку повеќе хомо толку повеќе пичиња за мене : )

Здраво на сите форумџии и форумџивки на сајтот! Како прво сакам да ви се претставам! Имам 16 години и како сите тинејџери имам милиони проблеми, но најголемиот од нив е мојата сексуална ориентација! Нема да должам многу и накратко ќе ви објаснам се!
1. Премногу ме привлекуваат машки и имам сексуални фантазии со мажи
2. Се заљубувам и во девојки, но поретко се случило (а можеби и никогаш) да ми се дигне на девојка, инаку сакам да имам секс и со девојка
3. Се чувствувам премногу лошо, т.е. не сакам да сум тоа што сум денес-не сакам да бидам ГЕЈ!

Ве молам кажете го вашето мислење. Ве молам дајте ми некој совет, што да правам, што да чинам...:nesum: Каде да се обратам, каква терапија да примам без да дознае некој!?
Другар, таков ти е периодот, мал си сеуште, рокаат хормони во тебе. Гледај фати фудбал малце, батали геј апликации на Фејсбук ("Who loves you", "i love you honey", "<3 my girl" и сл. ), искочи со другарите до некаде прајте скара, земете пиво, запали цигара, иди на Водно, зафати се со нешто што ќе ти го отгрне вниманието од машки. Пуштај се на женски, мисли на нив и од време на време протреси го. Ај така...

Незнам зошто еден стрејт дечко би се плашел од хомосите. За толку да им сметаат на хомофобите сметам дека чувсвуваат некој страв од нив? Дали да не ги прелажат и не се сигурно во својата сексуална определба, или да не ги издадат пред другите па глумат хомофоби.

Ова ми личи на муабет на некој кој неможе женска да фати па сеа што поише педери има, поише шанси за женска да си фатиш :)
Како и да е не се навредувај (ништо лично према тебе) али и јас се согласувам со Quark, страшно е да си педер, не е нормало и не е природно, а тоа што општеството сега има поинакво сфаќање околу сета таа ситуација, немора да значи и дека е исправна.

Ти изгледа незнаеш у која држава живееш. Малку леташ али и тоа е нормално.

Има некоја државна политика вмешано а?

You ride the s-s-s-s-ssshort bus! =)

Политика и хомосексуалност не се мешаат, изгледа си нов во ова, а можеби си геј не те знам па ги браниш... Свеста на луѓето во оваа држава е векови наназад и затоа хомосексуалците се изроди на денешното општество, а и јас би сакал така да остане, ако станеме како некоја напредна држава што ги прифаќа тогаш е лошо. Едноставно забиј си го ова во глава, "Being Gay is just wrong" Неприродно е и гадно.

Политика и хомосексуалност не се мешаат, изгледа си нов во ова, а можеби си геј не те знам па ги браниш... Свеста на луѓето во оваа држава е векови наназад и затоа хомосексуалците се изроди на денешното општество, а и јас би сакал така да остане, ако станеме како некоја напредна држава што ги прифаќа тогаш е лошо. Едноставно забиј си го ова во глава, "Being Gay is just wrong" Неприродно е и гадно.

Да бе знам. Одма чим го напишав постот дека сите ќе ми речите педер е овој..ок со конзервативни сељаци живеам свесен сум.

Да бе знам. Одма чим го напишав постот дека сите ќе ми речите педер е овој..ок со конзервативни сељаци живеам свесен сум.

не викам дека си педер, можно е да си реков, затоа што народот денеска не размислува така тоа ми беше зборот, државата ни е таква, мразиме педери, нема тука никаква политика вмешано.

Мали...пеер...сериозно ова така малце со балкански мелез муабетов ќе го свртам...

1) Збркај некое пиче. Ама салам пиче. Пичотиња. Не се откажувај дур не ја освоиш. Нека ти биде награда и наслади се.
2) Ама ич кур да не те боли што имаш такви мисли, само кулирај си, верувај во себе дека си хетеро. Причините зошто ти се јавуваат такви мисли најверојатно немаат НИКАКВА врска со твојата сексуалност. Фамилијарни проблеми (читај Сигмунд Фројд ако немаш работа) се честа појава за такви „испади“. Пак ќе речам, најди си пиче, ако е добра (ментално) опушти се со неа, љубов, романса и ќе ти помини „ко на кутале“
3) Хомосексуалноста не е природна појава и луѓето не се раѓаат со такви предиспозиции. Менталниот склоп е она што ги прави да бидат такви. Не си геј и не постои таква работа како геј, лез или што ти јас знам. Имаш кур? Имаш. Тој тие за пикање во пиче. Природата/Господ вотевер те направи за тоа.

....сексуалната определба не е вродена...ниту пак е генетски предодредена.....таа се гради низ животот....уште од најрани години....

....многу мајки од преголема љубов (себичност)....ги феминизираат своите машки деца....овие деца можеби никогаш нема да се декларираат како геј....или пак да имаат секс со истиот пол....но секогаш ќе бидат на удар на околината

....машките деца опкружени со доминантни жени (мајки, тетки,учителки, воспитувачки)....од најрана возрас развиваат аверзија кон жените...кога ќе созреат или ќе се декларираат како геј...или ќе станат шовинисти (ќе ги презираат жените...ќе се обидуваат да ги користат...и на некој начин да се осветат на целиот женски род)....чико Ниче е добар пример за тоа

....понекогаш условите предизвикуваат појава на хомосексуалност....затвори, касарни и слично....но вообичаено по промена на условите се менува и сексуалната ориентација

....на твои 16 години...сеуште си премлад...за да можеш сексуално да се дефинираш....сеуште поминуваш низ фаза на хормонална нерамнотежа...се уште созреваш....психички и физички....не брзај...животот е пред тебе....по 5 или 10 години...ако во архивите на Гугл го најдеш својот пост и го прочиташ...ќе се смееш сам на себе...

....на 16 години единствено што размислуваш е само да имаш секс. (многу напалени 16 годишници без размислување би плеснале и некоја 55 годишна недепилирана баба)...како созреваш почнуваш да градиш критериуми...и покрај квантитетот бараш и квалитет...

...не брзај и не прави работи за кои подоцна ќе се каеш....остави времето да покаже дали си хомо, би, хетеро или нешто друго....што и да си соочисе се со тоа и прифати го....

...по 5 или 10 години кога ќе знаеш што си и што навистина те привлекува...оваа дискусија ќе ти изгледа бесмислена....а до тогаш уживај во она што ти го пружа животот....затоа што нема назад...никогаш повеќе нема да имаш 16 години....

Wrong си ти целиот.
Aj стани и оди си од темава.
Иди расправај се и кажувај си ги своите затуцани ставови на тие за хомосексуалност.
Како можеш вакви работи да пишуваш на тема кај шо некој бара помош? 16 години има детето, цело е збунето и ти дојде и се истакна. Алал да ти е шо напраи сеа. :uvo:

Он топик:
Немој да се чувствуваш лошо пред се. Што и да сфатиш дека е твојата ориентација.
Најбитно за тебе е да се прифатиш онаков каков што си, без разлика на ставовите на општеството или околината.
Така најлесно ќе сфатиш кој си и што си.

Има многу хомосексуалци кои се профатиле и се среќни, нема ништо лошо во тоа.
Можеби си бисексуалец = (ќе) те привлекуваат и мажи и жени.
А можеби си стрејт, а ова ти е само фаза низ која поминуваш со хаотични хормони.

Не се плаши, сите тинејџери поминуваат низ истите стравови со сексуалната ориентација (и покрај тоа шо сите се праат дека никад у живот не се запрашале околу тоа)
Гледај ги девојките, пробај да имаш фантазии за нив и види што ќе ти се случува со телото.
Дај си време, не брзај во никој случај. Не се преокупирај со тоа, колку повеќе мислиш на тоа - повеќе ќе бидеш збунет, ќе ти се појавуваат нови прашања и проблеми.
Размислувај со “трезна“ глава.

И со среќа, знам дека ова ти е тежок период во животот со сите тие хормони шо ти збеснуваат, ама ќе биде поарно ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom