Вести од Грција

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Germanija treba da odgovara za se sto ima napraveno vo vremeto, a isto taka osven Germanija, treba i Turcija da odgovara i da plaka...

Zlostorstvata ne se zaboravuva..:nenene:
Германија, одговараше и плати. Судењата во Нирнберг, со што огромен голем дел од "архитектите" на холокаустот беа осудени, поделбата на западна и источна Германија и милионските суми од воени репарации кои ги плаќаше Германија кон оштетените земји.

Член од
5 октомври 2010
Мислења
976
Поени од реакции
308
Germanija treba da odgovara za se sto ima napraveno vo vremeto, a isto taka osven Germanija, treba i Turcija da odgovara i da plaka...

А Грција кога ќе одговара за теророт нанесен врз Македонското население, протерувањето на голем број македонци и одземањето на имотите од македонците во Егејска Македонија? За ова треба пред Господ да одговараат...

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
Грција да ја напушти шенген-зоната

Датум: 20.01.2011, 16:41

АПЕЛ НА ГЕРМАНСКИ ПРАТЕНИК
Грција да ја напушти шенген-зоната

Заменик-шефот на парламентарната група на германскиот Демохристијански сојуз, Гинтер Крин, ја повика Грција да се повлече од Шенгенскиот договор поради бранот илегални имигранти, кои преку оваа земја пристигнуваат во Германија и во други европски држави.

- Грција треба да има достоинство да ја напушти шенген-зоната бидејќи не е подготвена и во состојба да ги контролира своите граници - истакна Крин.

Тој додаде дека ЕУ не може да гледа апатично како Грците ги кршат правните прописи.

http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=A98D8A551566EE40AB8F614C1AAFEE72

M

.:makedonec:.

Гостин
Тоооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо нека пукнат душманитеееее хухууууууууу ајде Македонија на незино место сеа хухууууууу:toe:

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Nemojte be so vakva omraza, naj ubo e site da si go gledame svojot dvor dali e cist ili ne..

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
- Грција треба да има достоинство да ја напушти шенген-зоната бидејќи не е подготвена и во состојба да ги контролира своите граници - истакна Крин.
Грција и достоинство... земја - небо разлика!

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Nemojte be so vakva omraza, naj ubo e site da si go gledame svojot dvor dali e cist ili ne..
И тоа држи вода,но доколку и тие не гледаат во наш двор,и го тупат со години за едно име...и очекуваат да се распаднеме.
Да не мешам сега тоа.-.-
Само така за Грција....уа...

Едно големо УАААААААААААААААААА.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
И тоа држи вода,но доколку и тие не гледаат во наш двор,и го тупат со години за едно име...и очекуваат да се распаднеме.
Да не мешам сега тоа.-.-
Само така за Грција....уа...

Едно големо УАААААААААААААААААА.
Da ama so glava vo zid ne se udira......:zid:

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Како што ја создадоа Германците таа вештачка творба, сега треба и да ја растурат и да ја поделат на соседните држави.

MartinFCB

Fcb
Член од
22 октомври 2010
Мислења
317
Поени од реакции
47
Ако им е на грците, на лошо со лошо се враќа. :pos2: :je:

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Како што ја создадоа Германците таа вештачка творба, сега треба и да ја растурат и да ја поделат на соседните држави.
Власта во Германија засега молчи и ги апсорбира емигрантите од Грција.

Истовремено, не престануваат исклучително лошите написи за Грција, дури алармантни.

Fitch повторно им го намали кредитниот рејтинг во вторникот!

А The Globe and Mail вчера ја спореди Грција со папагал од скечот на Монти Пајтон и ја опиша како “мртва држава’’.

Ако не се поправи ситуацијата мислам дека може да има државен удар. Впрочем, нема да им е прв пат.

The European Union, the International Monetary Fund and the Greek Finance Minister should admit it: Greece looks bust, bankrupt, broken, doomed. It is not allegedly resting or stunned like the parrot in the Monty Python sketch; it is dead, pushing up daisies, an ex-solvent country.

http://www.theglobeandmail.com/report-on-business/commentary/eric-reguly/greece-should-just-end-the-debt-dance-and-default/article1876388/

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286

Turcija moze samo bombi da frla od gore niz Atina i cela Grcka teritorija, ako igrat so nervite na turcite..

Makar sto ne veruvam,zatoa sto dvete zemji se clenki na NATO, ama ajde ne se znae vo idnina sto ke bide,mozebi Grcija ke bide povtorno turska provincija...

Kajgana Shop

На врв Bottom