Бора Чорба-горд четник

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Liderot na „Riblja čorba” Bora Đorđević im poračal na hrvatskite mediumi deka e gord što e četnik i nacionalista!




- Biti četnik znači voleti svoj narod i boriti se za svoju zemlju. Pesma „Sprem’te se, sprem’te, četnici” je, verovali ili ne, makedonska. Ja sam nacionalista i time se ponosim, a poštujem i hrvatske nacionaliste jer to je ljubav prema otadžbini – rekao je Bora za hrvatsku emisiju „Red karpet”.
Roker kaže da je pesmu „E moj druže zagrebački” napisao kao odgovor na pesmu grupe „Film” koja nosi naziv „E moj druže beogradski”.
- Oni u toj pesmi kažu da će brata Srbina pogledati kroz nišan, pa će se moliti da me promaše, ali će me pogoditi. Onda će zaplakati. Šta me boli du*e što će zaplakati ako ću biti mrtav?! Onda sam ja iz sprdnje napisao odgovor u pesmi „E moj druže zagrebački”, koju su mnogi Hrvati ozbiljno shvatili – rekao je Bora.
Đorđević kaže da nikad neće zaboraviti devedesete i režim Slobodana Miloševića, kojeg je „prozivao” u svojim tekstovima.
- Ja nisam kao neki zaboravio prošlost kada sa kesom punom para krenem na pijacu i, ako to ne zamenim u marke na prvoj pumpi, sutra neću imati ništa. Ne krivim ja Miloševića toliko jer on ništa nije znao šta se dešava, uvek je bio pogrešno informisan, ali ja taj period ne zaboravljam – priča Bora.
Čuveni muzičar se prisetio i trenutka kada je ostavio alkohol.
- Morao sam da prekinem turneju i završio na intenzivnoj nezi. Tada sam morao da odlučim – ili ću da pijem, ili da živim. Izabrao sam da živim. Ja nisam pio iz navike, već zato što mi je prijalo – rekao je Bora.

http://www.kreni.com/naslovi/redirect/4124963
 

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.418
Поени од реакции
6.056
ехеее од кога се има изјаснето за четник....
 
Член од
28 март 2006
Мислења
17.735
Поени од реакции
12.166
Спремте се спремте е македонска, а Зајди, зајди е стара српска :tapp:
 
Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Он е самопрогласен четник веќе 24 години.
 
Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Овој човек толку ми е одбивен...
Песните, музиката, све ок али као човек го мразам!
 
Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
Боро е стварно генијалец.Без сомнеж.Прав Рокер-Полиитички антагонист-Интелегентен тип.Какви песни и какви текстови има-тоа е за чудење.А за тоа што се изјаснил како четник,тоа си е негово право.На запад луѓетно се декларираат како марсовци па никому ништо.
 

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Ништо нема лошо да се биде Четник. Си гледаш свој правац ( Краља и Отаџбину) и си цепаш. Сега нормално има некој нус појави али то углавном се јавуе кога мало ќе претарамо са шљивовица и комовача.
 

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Чорба Македонија ја вика Јужна Бановина веќе децении , а оваа негово признание не е нешто ново.Отсекогаш се декларирал како националист
 

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.425
Поени од реакции
7.799
Јао не ми се верува дека уште се отвораат теми за ретардов :tapp:

Да беше прав рокер, политички антагонист како што погоре напиша Пепе немаше да стане советник во една од српските влади. За 80тите и некаде до 90тите бил ОК, а потоа, потоп. Ја вика Македонија вардарска бановина и пак доаѓа тука кога ќе снема пари за цигари. Да имам соодветна моќ би му удрил црн печат у пасошот. Тоа ќе му годи на егото, но не и на семејниот буџет. Најдобро од сево ова ќе биде тоа што нема да ги лаже провинцијалците низ земјава дека е рокер кога ќе му дојдат на свирка.
 

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.932
Сељак со тапија.Не вреди да се отвара тема за овој.А можам да се кладам дека татко му бил партизан....и дека има загубено член од семејството од теророт на четниците.
 
Член од
13 јули 2010
Мислења
2.794
Поени од реакции
6.208
....се продаде за ситни пари....не вреди да се коментира....
 
P

PewDiePie

Гостин
Одвратен гаден сељак,се надевам дека ќе цркне што поскоро(во маки may I add)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom