M
Mario Gómez
Гостин
Потврдено.
Ја знам да најдам пермутација од Скопје, и да собирам матрици.А што спремате отприлика и јас на втор паднав :jaj:
Па 30 тоа е голем, т.е редок примерок.Има некој овде што ке полага статистика? Па ако знае нека ми одговори на прашањево: Кога примерокот т.е. n=30, тогаш за каков се смета за мал или голем?
Чул те господ за нас да е полесно што не ми се верува.А што е со тие што паднале 2 колоквиум математика? Зашто во читална?Ке иаме нешто олеснително зошто сме поминале 1кол. или ке биде потешко ?? или нема везе ...пошо за нас нема списоци кој каде ..а не сме малце не знам колку би не собрало во читална ..
Па можеби поправен ќе дава, односно ќе полагате само на материјалот од вториот колоквиум, или пак го мрзело паднатите да ги додаде на списокот.И што кога ме нема на список? Како бре тоа сите што паднале на втор во 13:30??
Ok колега фала...Ај уште нешто да прашам од тие што полагаат па ако знаете да ми кажете. Критичната вредност за мал примерок t, кај двонасочен е t a/2, n1+n2-2, кај еднонасочен десностран е t a,n-1, a кај еднонасочен левостран како ке биде?Боби[Мкд];4029686 напиша:Па 30 тоа е голем, т.е редок примерок.
Па можеби поправен ќе дава, односно ќе полагате само на материјалот од вториот колоквиум, или пак го мрзело паднатите да ги додаде на списокот.
Со среќа утре, и ако има ставено на огласна кога ќе земаме оценки сметководство и економија, не се срамете да пишете.