Јас го полжив во јануарска. Ја супушти границата до 30 поени.Znae li nekoj da kaze vo januarska sesija,menadzment so kolku poeni se polaga ispitot...da spodeli nekoj iskustvo od prethodnive godini?
Јас го полжив во јануарска. Ја супушти границата до 30 поени.
Учи ги само набројуванките и табелите и земи прашања во Либро или Зоки се паѓаат мн прашања од тие... Колку што знам кружат и некои тестови од минататите години ама тоа најубаво по колеги ке ги најдеш....
Поздрав
Anyone ? )))Me interesira dali nekoj nekoj od kolegive znae dali FINANSISKO SMETKOVODSTVO bi mi dal ocenka otposle....otkako ke dava ocenki ? Bi mozelo da sum otsutna slednata nedela pa da znam Ve Molam ako znae nekoj neka pise
Зошто да не ти даде? Љубиша е тоа.Anyone ? )))
Ќе ти даде, само што прво треба да го најдеш во канцеларијаMe interesira dali nekoj nekoj od kolegive znae dali FINANSISKO SMETKOVODSTVO bi mi dal ocenka otposle....otkako ke dava ocenki ? Bi mozelo da sum otsutna slednata nedela pa da znam Ve Molam ako znae nekoj neka pise
Јавни финансии предава Михаил Петковски^Мене ми се падна таа главната формула Појма неам како гласеше
едит: кој предава Јавни финансии?
Ljubisa e ama si ima i on svoi momenti ))) Vo sekoj slucaj,FalaЗошто да не ти даде? Љубиша е тоа.
Хахаха ) Во право си за ова ))Ќе ти даде, само што прво треба да го најдеш во канцеларија
Колеги, утре Шуклев кога почнува да дава оцени ?
Првата група почнува од 10 така?Од 10h
овде едноставно пресметуваш идна вредност на вложените пари, по формулата IV = A x [(1+r)^n - 1 / k] x (1+r) - формула (5-5) од страна 102. бидејќи имаме месечно вкаматување степенот N ни е 60 (5 години x 12 месеци). доколку имаме вложување на крај на секој месец после извршеното делење ги нема во заградата (1+r) на крај, односно ја користиме формулата (5-6) од истата страна, а степнот си останува ист.Може ли некој кој што полагал финансиски менаџмент втор семестар да ми каже од кои теми паднаа задачите ??? И уште нешто некој да ми помогне како се пресметува каматата ако е месечно на пр. во задача 5 на стр 122..??? Фала однапред на оној кој ќе ми помогне :salut: